Hyperpubertet

av (forfatter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (20 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Katrine Kirkeby Arnolds eksemplar av Hyperpubertet

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

DKS - 6 trinn

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Camilla Larsen er 13 år, har ikke pupper, ikke mensen og ingen ordentlige venner. På en skoletur skjer det noe merkelig som gjør at kroppen til Camilla havner i en slags hyperpubertet - og ingenting blir som før.
"Hyperpubertet" er en hysterisk morsom og gripende alvorlig bok. Den handler mye om kropp, men enda mer om vennskap, medmenneskelighet og det å tørre å ta egne valg.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203256240

EAN 9788203256240

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 11 1 5 1 0

Bokomtaler

Liker veldig godt den delen som handler om nettmobbing og kjendishysteri, men selve den hyperpuberteten ble litt teit, synes jeg. I alle fall for meg. Får teste den på mellomtrinnsunga. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er venner alltid til å stole på?

Camilla Larsen er en helt vanlig tenåringsjente, helt til hun begynner på ungdomskolen og hun er på tur sammen med de andre elevene. Medelevene hennes finner henne i en alvorlig syk tilstand på skogsturen og Camilla blir fraktet til sykehuset. På sykehuset merker Camilla merkelige sider av seg selv som hun må for all det skjule for de andre. For det er noe med varmt vann og varme generelt som gjør til at kroppen hennes forandrer seg radikalt. Hvordan kan hun skjule dette i den normale hverdag når hun skrives ut igjen?

Vera Micaelsen kjenner jeg til som tidligere barne-tv programleder. Vet ikke om hun er det nå lenger (ser ikke på barne-tv), og nå har hun gitt ut ungdomsromanen: Hyperpubertet. Denne kom helt uventet i posten tidligere i høst (jeg liker overraskelser, ikke angående selve livet, men gjerne i bokform). Ingenting er som en uventet bok i postkassa. Ja takk, til bøker i postkassa i stedet for alle disse reklameflyerne som går rett i containeren med en gang.

Med stor usikkerhet og meget skeptisk leste jeg denne boka. For bokomslaget og ikke minst, tittelen fikk meg til å tenke: Er dette en bok for meg? Shit au. Jeg leser jo all mulige bøker fra forskjellige sjangre og for forskjellige målgrupper, så hvorfor ikke? En bok er en bok og jeg leser alt det jeg kommer over. Det er bare sånn jeg er. Det tok litt tid før jeg leste denne på grunn av at jeg måtte lese noen andre bøker først. Prøver å prioritere bøkene så godt jeg kan. Både av de jeg får av forlag/forfattere og de jeg kjøper selv. Vil jo gjerne lese alle bøkene jeg får og har. Vil ikke gå glipp av noe, så bedre sent enn aldri ...

Boka handler om riktige og feil valg. Camilla blir "vennegjengens" plutselige kule jente. Med hennes flaue, offentlige og ikke minst, ufrivillige opptrinn lager "venninnene" hennes korte videoer med Camilla som hovedperson. De legger ut videoene på bloggen deres på nettet. Camilla blir skolens store snakkis og veldig raskt populær på grunn av videoene med hennes flauser som blir lagt ut og spredt på nettet. "Hennes" videoer får mange visninger på veldig kort tid og Camilla føler at det er feil. Venninnene filmer henne i smug i mange pinlige situasjoner uten Camillas samtykke og syns at alt går ut over styr. Hun vet ikke helt hvordan hun skal håndtere alt dette. Og det virker som om alle plutselig vil ha en bit av henne. Faren til en av "venninnene" hennes bestemmer seg for å bli Camillas "manager" og moren hennes blir overlykkelig av å høre hvor berømt datteren hennes er på grunn av disse videoene. Men det er bare et problem. Camilla vil ikke være kjendis, og hun er lei av å føle seg mobbet av sine såkalte venninner og alle andre. Samtidig har hun kroppen sin som oppfører seg rart når hun minst venter det å "kontrollere". Hva i all verden skal hun gjøre for å få et normalt liv igjen?

Vera Micaelsen skriver veldig overdrevent (noe som er poenget med boka) og skaper det ene hysteriet etter det andre for hovedpersonen, Camilla. Selv om boka ikke ble så hysterisk morosm for denne leseren tar Vera Micaelsen opp et viktig tema. Nettopp: nettmobbing. Det er noe som dessverre foregår altfor mye av i dag. Det er jo som kjent mye lettere å mobbe noen, henge ut noen på nettet enn å gjøre det i det virkelige liv. Begge metoder skjer den dag i dag og det er selvfølgelig meget trist og ikke minst dumt. For hva skal offeret gjøre når det blir for mye? Det er et aktuelt tema som Vera Micaelsen gjør smart i å ta opp med denne boka.

Men dessverre har ikke Vera Micaelsen og jeg samme type humor. Joda, enkelte scener og situasjoner er nok komiske, men syns likevel ikke at det er festlig. Ikke festlig nok til å le, i alle fall. For meg ble det for mye styr og masete. Det blir for mye av mye og da kveler det historien, i alle fall for denne leseren. Camilla er en person som er lett å like og jeg ville finne ut hvordan det ville gå med henne, selv om historien er forutsigbar. Jeg ville se om jeg fikk rett. Jeg ville bare hennes beste. Men bortsett fra det så er ikke Hyperpubertet min type bok, men kanskje vil boka treffe for den rette målgruppen og gi dem et par latterhikst. Man vet jo aldri. Vi mennesker er jo så rare på hver vår egen måte:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Camilla Larsen er 13 år, hun har ikke kommet i puberteten og hun har ingen venner. På slutten av en skoletur stivner Camillas kropp og det svartner for henne. Hun våkner opp på sykehuset fire dager seinere. Hun har ligget i koma, men er ellers frisk og rask, legene kan ikke forklare hva som har skjedd. Merkelige ting begynner å skje. Camillas kropp er ute av kontroll. På rekordtid begynner Camillas kropp og forandre seg. Klassens tre mest populære jenter, Stine, Eline og Regine, som tidligere aldri har viet Camilla et fnugg av oppmerksomhet, har plutselig laget filmsnutter om Camilla på nettet og er veldig opptatt av hennes ved og vel. Hva i all verden er det som skjer?
Camilla er en karakter man lett kan gjenkjenne seg i, vi har vel alle vært usikre tenåringer, som kun har ønsket å passe inn i klassen og være en del av den populære gjengen. Et ganske vanlig tema i ungdomslitteratur. Man skulle tro at det å være en vanlig, pubertal tenåring ville være komplisert nok for de fleste, men hva skjer når tenåringskroppens forandringer skjer i løpet av få dager og fordobles til det maksimale? Jo, da får man enda flere utfordringer. Micaelsen har valgt en morsom vri på sin historie, men hun har også valgt alvorlige og aktuelle temaer. Kjærlighet, vennskap, popularitet, oppdragelse, mobbing, nettvett, er bare noen av temaene som blir tatt opp i løpet av denne romanen på litt over 200 sider.

Anbefales for ungdom som vil ha morsomme bøker med masse forviklinger, men også litt alvor.

CLG

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkelt språk. Litt for myr overdrivelser?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kong Steve og de hjemløse hjerters blues" av Thomas Fröhling
 • "Fakta faen" av Jostein Sand Nilsen
 • "Pyro" av Stein Morten Lier
 • "Fotballspilleren" av Kitty Crowther
 • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
 • "Huset uten speil" av Mårten Sandén
 • "Bibbi og katten" av Gry Moursund
 • "Bikkjefaen" av Susanne Agerholm
 • "Discosatan" av Vera Micaelsen
 • "Helt Max i dyreparken" av Mari Kjetun
 • "Hått" av Åsa Anderberg Strollo
 • "Du er her" av Anne Ch. Østby
Alle bokanbefalinger for dette verket