Rekrutten

av (forfatter) og Øystein Rosse (oversetter).

Samlaget 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (30 terningkast.)

72 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Katrine Kirkeby Arnolds eksemplar av Rekrutten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Tegneserie

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

CHERUB-agentane er mellom 10 og 17 år, og kan røre seg fritt utan at dei vaksne mistenker dei. I denne boka møter vi ein terrorist som ikkje vil sleppe inn framande i leiligheita si, av frykt for at dei kan vere hemmelege agentar eller politi. Men barna hennar tar med seg leikekameratar heim, og eit av desse barna er CHERUB-agent.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788252175417

EAN 9788252175417

Serie Cherub (1)

Genre Agenter og spioner

Språk Nynorsk

Sider 350

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 15 9 1 0 0

Bokomtaler

James Choke er en grei gutt som dessverre har det med å være på feil sted til feil tid og ender dermed fort opp i slåsskamper. Han kjeder seg på skolen, men er vanvittig god i matte. James’ liv blir snudd på hodet da hans overvektige mor dør, han blir plassert på barnehjem mens lillesøsteren Lauren blir sendt til faren sin, Ron, James stefar.

På barnehjemmet deler James rom med den ryddige og pliktoppfyllende Kyle. James synes Kyle er grei, men kanskje litt for pliktoppfyllende. På ny skole klarer James å bli venner med skolens største bøller som lurer ham til å stjele øl. Han blir tatt og ender opp på politistasjonen, hvor han får beskjed om at hvis han ikke får livet sitt på rett kjøl veldig snart vil han ende som en ungdomsforbryter og fremtiden hans vil være ødelagt.

Så, ut av det blå, blir James plukket opp av CHERUB, en hemmelig organisasjon som trener opp barn til å bli spesialagenter. Barn kan nemlig få tak i informasjon som voksne ikke klarer å få adgang til fordi de virker uvitende og uskyldige. CHERUB tar inn foreldreløse barn, gir dem skolegang og opplæring i språk, kampsport, spionasje, bombelaging, alt en barneagent trenger å vite. Det viser seg at Kyle er spesialagent selv og at det er ham som har anbefalt James til organisasjonen. CHERUB vil rekruttere James til å bli agent, men da må han legge det gamle livet sitt på hylla og begynne på CHERUBs harde og utfordrende opplæringsprogram. James innser at livet hans er ved et veiskille, han kan enten fortsette på veien mot å bli småkriminell eller han kan prøve på et nytt og bedre liv som CHERUB-agent. James synes valget er rimelig enkelt, han velger å bli agent, men herfra blir ting vanskelige. Han må bestå en del opptaksprøver for å se om han egner seg som barneagent, han må lære seg å svømme og han må igjennom 100 dagers grunnopplæring. Vil James klare å gjennomføre grunnopplæringa på CHERUB, vil han i det hele tatt overleve?

Dette er en spennende ungdomsroman med mye action. Her er det spenning fra begynnelse til slutt og CHERUB-serien har hatt stor suksess verden over. På engelsk er det utgitt 12 bøker om James, og det er allerede blitt begynt på en ny serie om en annen CHERUB-agent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rekrutten som er oversatt fra engelsk til ny-norsk, handler om en gutt ved navn James Choke. Han blir tatt opp i spion organisasjonen Cherub. Før han kom til Chrrub bodde han på et fosterhjem der han tilfeldigvis endte opp på rom med en Cherub agent som var på utkikk etter nye rekrutter. Når han ender opp på Cherub hovedkvarteret må han overvinne en rekke tester for å bli en ordentlig agent. Det er det bok 1 Rekrutten for det meste handler om. Det finnes mange andre bøker i denne serien

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Eg trudde det berre var Mac som hadde godkjenning av første grad," sa Amy. Ewart drog på skuldrene. "Det stemmer." "Kva var det du viste henne, då?" spurde Amy. "Ei svært god forfalsking."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Veit du kva eg har veldig lyst på?" sa Bruce. "Nokre visittkort som det står Bruce Norris tok rotta på deg på. Eg kan stikke dei i munnen på folk når eg slår dei medvitslause, i tilfelle dei ikkje hugsar meg når dei vaknar att." "Det du treng, Bruce," sa Kyle, "er nokre timar hos ein psykiater."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kokainkongen" av Robert Muchamore
 • "Flukta" av Robert Muchamore
 • "Slått ut" av Robert Muchamore
 • "Rookie" av Stein Morten Lier
 • "Ikke bøll med benkesliterne" av Bjørn Sortland
 • "Utbryterne" av Nina Borge
 • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
 • "Snatch" av Tor Arve Røssland
 • "Kirkegården" av Gerður Kristný
 • "Hundetanker" av Tyra Teodora Tronstad
 • "Lett lykkelig" av Linn T. Sunne
 • "Med eld i hjartet" av Asbjørn Rydland
Alle bokanbefalinger for dette verket