The ritual

av (forfatter).

2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.80 (5 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Katrine Kirkeby Arnolds eksemplar av The ritual

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Horror

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

And on the third day things did not get better. The rain fell hard and cold, the white sun never broke through the low grey cloud, and they were lost. But it was the dead thing they found hanging from a tree that changed the trip beyond recognition. When four old University friends set off into the Scandinavian wilderness of the Arctic Circle, they aim to briefly escape the problems of their lives and reconnect with one another. But when Luke, the only man still single and living a precarious existence, finds he has little left in common with his well-heeled friends, tensions rise. With limited fitness and experience between them, a shortcut meant to ease their hike turns into a nightmare scenario that could cost them their lives. Lost, hungry, and surrounded by forest untouched for millennia, Luke figures things couldn't possibly get any worse. But then they stumble across an old habitation. Ancient artefacts decorate the walls and there are bones scattered upon the dry floors. The residue of old rites and pagan sacrifice for something that still exists in the forest. Something responsible for the bestial presence that follows their every step. And as the four friends stagger in the direction of salvation, they learn that death doesn't come easy among these ancient trees...

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9780230754928

EAN 9780230754928

Genre Spenning

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 1 1 0

Bokomtaler

Aldri forlat hovedstien. Aldri!

Fire menn i midten av 30 - årene, er i svenske skoger for å oppleve en annen kultur og litt spenning. Disse mennene møtes en gang i året for å finne på noe sammen, og denne gangen drar de til Sverige. De vil oppleve skandinavisk natur. Disse fire mennene er mildt sagt forskjellige. To av mennene har blitt tykke og late oppgjennom årene, og dermed bestemmer gjengen seg for å ta en såkalt snarvei. Det skulle de aldri ha gjort ...

På youtube får man alltids gode bokforslag av forskjellige bokfolk som deler videoer om deres nye bokinnkjøp/mottakelser og omtaler. På den måten ble jeg oppmerksom på The Ritual. Jeg har lest mye grøss gjennom årene og selv om jeg har lest mye grøss av forskjellige forfattere, hadde jeg aldri før hørt om Adam Nevill. Men det gjorde ikke noe. Jeg liker å lese noe av forfattere jeg aldri har hørt om og utvide horisonten som leser. Jeg vil ikke lese samme sjanger og bøker av samme forfatter hele tiden. Det blir kjedelig i lengden, derfor er det kjekt med litt variasjon.

Og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg leste noe av denne forfatteren og nettopp denne boka. Jeg leste den ut på kort tid. Det er sjelden jeg leser grøssere som gjør meg stressa eller gir meg horrible anelser. Jeg har lest så mye grøss oppgjennom årene at jeg reagerer nesten ikke på noe, men følte at jeg virkelig ble dratt inn i denne historien på en eller annen måte. Nevill skriver på en fryktelig engasjerende måte at leseren lett blir dratt inn i karakterenes opplevelser. Man er på en måte med i historien selv. Jeg følte at jeg var i den skogen sammen med Luke og de andre. Jeg følte den samme frykten og sansene som de karene gjorde.

Personlig likte jeg første halvdel av boka bedre enn den siste. I den første halvdelen var atmosfæren mer intens. Jeg likte guttas observasjoner og beskrivelsen av skogen og guttas frykt var beskrivende god. Jeg følte frustrasjonen, desperasjonen og deres kamp mot å finne en vei ut av den skandinaviske skogen. I neste halvdel, uten å avsløre for mye føltes det litt som å lese en helt annen bok og den samme spenningen som den første halvdelen uteble litt. Men spenningen var høy nok til at jeg ville vite hvordan dette marerittet ville ende for disse gutta. Av de fire gutta som har forvillet seg i den mørke, døde skogen er definitivt Luke. Jeg kunne se meg selv litt i ham på en måte. En del skuffelser i livet. Innebygd sinne. Ville livet ha vært annerledes hvis man hadde tatt litt andre valg? Jeg likte ham veldig godt. Selv om han har sine skuffelser så prøver han bare å leve livet sitt på best mulig måte likevel. Samme hvordan det går.

The Ritual er en engasjerende, spennende og atmosfærisk grøsser som er lett å bli en del av. Nevill beskriver den dystre skogen og mennenes frustrasjon så godt at det føles ut som man er en del av den håpløsheten selv sammen med denne gjengen. Man vil bare ut av den skogen så fort som mulig, men fins det en vei ut eller er det bare endeløs med skog?

Så .... noen som vil dra på campingtur, eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Drømmegjengeren" av Samantha Shannon
  • "Stallo" av Stefan Spjut
  • "Døde menn går i land" av André Bjerke
  • "Jeg vet hvem du er" av Yrsa Sigurðardóttir
  • "Jonathan Strange og herr Norrell" av Susanna Clarke
  • "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist
  • "Berge - roman" av Jan Kjærstad
  • "Jeg skal vise dere frykten - roman" av Nikolaj Frobenius
  • "Tjenerinnens beretning" av Margaret Atwood
  • "Amerikanske guder" av Neil Gaiman
  • "Odinsbarn" av Siri Pettersen
  • "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist
Alle bokanbefalinger for dette verket