Landet under isen

fantasyroman

av (forfatter).

Samlaget 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (70 terningkast.)

190 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heges eksemplar av Landet under isen - fantasyroman

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Barn/ungdom

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om Landet under isen.

Omtale fra forlaget

Storslagen fantasy-roman med gode krimelement. Fire sakna ungdommar. Tre stammar. Eit bortgøymt land under isen. Sju protokollar. Éin utvald. Éin forrædar. Den siste striden er her. No. Midt iblant oss. Leo Rubin er mot sin vilje utvald til å kjempe mot den vonde munken, og på vegen opplever han krig mellom stammane og sterke krefter han må stå imot. Lars Mæhle har med utgangspunkt i religionshistoria skrive ein innhaldsrik, intens og overveldande god fantasy-roman med for ungdom.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788252174281

EAN 9788252174281

Serie Landet under isen (1)

Genre Fantasy

Språk Nynorsk

Sider 543

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Litteraturprisen 2009 UPrisen 2010

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 26 16 8 3 1

Bokomtaler

Utrolig spennende bok! Den er veldig bra skrevet, og jeg ble helt revet med selv om den er på nynorsk! Det er en av veldig få bøker som jeg har lest som er på nynorsk og samtidig veldig bra.

Den er litt skummel, med det gjør den bare enda gøyere. Forfatteren skriver om en helt vanlig verden og en fantasy verden samtidig.

Jeg gleder meg til å lese oppfølgeren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka startar med at vi møtar Kripos-etterforskar Magne Jerstad som er på veg til den vesle bygda Smalvik. Bygda ligg ved ein isbre og har mange journalistar på besøk. Det er på grunn av den svarte røyken som kjem opp frå isbreen. Eit år tidlegare hadde fire ungdommar forsvunne frå bygda på mystisk vis og aldri blitt funne. No er det funne fire skjelett i kjellaren på det store godset på staden, og mykje tydar på at dette er dei forsvunnene ungdommane. Jerstad skal prøve å nøste opp i dette mysteriet.

I neste kapittel møter vi Leo Rubin, ein av ungdommane som bur i Smalvik. Og no har vi hoppa eit år tilbake i tid. Vi får vite litt om Leo. Han bur saman med besteforeldra, sidan begge foreldra hans forsvann under ein ekspedisjon for å finne ut om den svarte røyken frå breen. Vi får også vite om korleis han kvar einaste dag må finne seg i å bli banka opp av skulens bølle Bastian Halvorsen.

Vi møter Leo dagen før skulen skal starte igjen og han gruar seg til å måtte møte Bastian. Denne kvelden ser Leo ein skikkelse i munkekutte som legg noko i postkassa hans. Han finn ei bok med ei merkeleg skrift. Ei skrift som berre openberrar seg ei kort stund. Teksten fortel om Abrahamsen, den første som busette seg i bygda og som fann inngangen til Landet under isen. Eventyr,tenkjer Leo.

Første skuledag blir ikkje som nokon annan dag og ender med at Leo blir med dei to nye elevane i klassen inn i ein tunnel som skal føre til Landet under isen. Leo er i følgje boka frå munken og dei to nye Den Utvalte som kan redde Landet under isen frå Mørket.
Vi følgjer både Leo og Jerstad i deire delar av forteljinga.

Det tok 20 sider og eg var fengsla. Plutseleg hadde eg vore i Smalvik i over to timar. Det var i allefall slik det kjendes. Eg hadde ikkje sete i mi eiga stove. Og det er da det er morosamt å lese. Det er da ein får dei gode leseopplevingane. Landet under isen er 550 sider med pur underhaldning. Den fortel ei spennande og interessant forteljing eg aldri har lese maken til. Det var ikkje ei einaste keisam side. Det var ikkje ein einaste gong at eg tenkte at eg burde brukt tida mi på noko anna. Eg anbefaler verkeleg å lese boka. Fantasyglade i alle aldrar kan ha stor gledje av å lese ho!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det vert skrive mykje bra sci-fi og fantasy her til lands. På denne lista har eg samla nokre personlege favorittar av arten. Fleire av dei kunne ha hevda seg i verdstoppen om språk og forfattar hadde vore engelsk/amerikansk.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg ønsker å lese mer nordisk litteratur innenfor disse sjangrene. Her har jeg lest altfor lite, og har dermed lite kunnskap til forfattere, så kom gjerne med forslag :)
Har bare med en bok for hver forfatter, slik at jeg kan få med flest mulig forfattere.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Trodde kanskje jeg var litt sent ute, men jeg kunne ikke finne ei slik liste her på bokelskere. Så da har jeg laget ei sjøl. Oversatt fantasy er også tatt med. Kom gjerne med tips. Og her er definisjonen av "fantasy" temmelig romslig. Kunne kanskje kalt lista "Fantastisk litteratur på nynorsk"? Mulig den døpes om etterhvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen nynorskbøker jeg skal anbefale til en vg1 klasse i dag. Litt for enhver smak? Unngår de tykkeste, men kommer til å nevne Ringdrotten for spesielt interesserte...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Drakeguten" av Asbjørn Rydland
 • "Veien til Domar" av Iselin B. Alvestad
 • "Veien følger hjertet" av Iselin B. Alvestad
 • "Trash - du vet aldri hva du finner" av Andy Mulligan
 • "Dragene våkner" av Iselin B. Alvestad
 • "Circus" av Ruben Eliassen
 • "Skuggeporten" av Lene Kaaberbøl
 • "Reckless - hud av stein" av Cornelia Funke
 • "Svarte-Mathilda" av Tor Arve Røssland
 • "Den siste magiker I" av Sigbjørn Mostue
 • "Med egne øyne" av Arne Svingen
 • "Smaragdatlaset - begynnelsens bøker" av John Stephens
Alle bokanbefalinger for dette verket