Molloy

av (forfatter) og Erik Ringen (oversetter).

Cappelen 2006

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (15 terningkast.)

84 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

KAHs eksemplar av Molloy

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er den første i en trilogi, som også omfatter "Malone dør" og "Den unevnelige". Boka knytter seg til forfatterens egne livserfaringer: isolasjon, fremmedgjøring, jakt etter mening og sammenheng.

Omtale fra forlaget

Molloy innleder Samuel Becketts romantrilogi, som også omfatter Malone dør og Den unevnelige. Bøkene ble utgitt mellom 1951 og 1953 og ble forfatterens gjennombruddsverk.
Molloy har mistet grepet - det går nedover både med hukommelsen, følelsene og kroppens funksjoner. Beckett fremhevet at boken hadde sterk tilknytning til hans egne erfaringer av forfall, fremmedgjøring og isolasjon. Men tonen i teksten nærmer seg ofte komedien vel så mye som tragedien. Molloy er besatt av språket, av å finne de rette ordene, og maner frem en absurd livsfølelse gjennom sin insisterende søken etter meningen med det hele.
Samuel Beckett (1906-1989) regnes som en av det 20. århundres aller viktigste forfattere. Han mottok Nobelprisen i litteratur i 1969.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

ISBN13 9788202234393

EAN 9788202234393

Språk Bokmål

Sider 312

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 6 2 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

 • det var meg knekkende likegyldig om jeg sugde på en ny stein hver dag eller om det alltid var den samme, om så var til tidenes ende. For de hadde alle nøyaktig samme smak.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

For det hendte jeg ikke sov i det hele tatt, i flere dager i strekk, uten å føle det minste ubehag av den grunn. For min våkne tilstand var en form for søvn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hun snakket utydelig, mens det skranglet i gebisset, og det meste av tiden var hun ikke klar over hva hun sa. Alle andre enn meg ville ha mistet tråden i dette klaprende babbelet, som ikke holdt opp annet enn i de korte øyeblikkene hun var utenfor bevissthet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I believe him, I know it’s my only chance to – my only chance, I believe all I’m told, I’ve disbelieved only too much in my long life, now I swallow everything, greedily. What I need now is stories, it took me a long time to know that, and I’m not sure of it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men denne kvelden, denne morgenen, har jeg drukket litt mer enn vanlig, og det kan godt hende jeg mener noe annet i morgen. Den forteller meg også denne stemmen som jeg bare så hvidt er begynt å bli kjent med , at minnet om dette arbeidet som jeg har utført så omhyggeligg like til dets fullførelse, vil være meg til hjelp for å kunne holde ut frihetens og omstreiferiets langvarige lidelser. Betyr dette at jeg kommer til å bli hevet ut av mitt eget hjem, fra hagen min, en dag, at jeg kommer til å miste trærne mine, plenene mine, fuglene som jeg kjenner så godt hver og en , som hver har sin egen måte å synge på , å fly på, å komme mot meg eller flykte på når jeg nærmer meg, og alle de absurde bekvemmeligheter i mitt hjem, hvor hver eneste gjenstand har sin plass, hvor jeg har alt som behøves for å kunne holde ut å være menneske, innen rekkevidde, hvor mine fiender ikke kan nå meg , som jeg har brukt mitt liv til å bygge opp, på å pyntet opp, perfeksjonere og bevare? Jeg er for gammmel til å miste alt dette, til å begynne på nytt, jeg er for gammel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hatten var enestående med hensyn til form og farge. Jeg skal ikke forsøke å beskrive den, den hørte ikke hjemme i noen kategori jeg var kjent med. Det fyldige håret hans var skittent, men ikke nok til å skjule at det var hvitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker fra Verdensbiblioteket
Velg blant 2,6 millioner titler
Her er listen over tidenes 100 beste bøker ifølge avstemningen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liste med ulike trilogiar frå inn og utland!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den unevnelige" av Samuel Beckett
 • "Malone dør" av Samuel Beckett
 • "Hvordan det er" av Samuel Beckett
 • "Murphy" av Samuel Beckett
 • "Dødsdommen - roman" av Maurice Blanchot
 • "De skyldløse - roman i elleve fortellinger" av Hermann Broch
 • "Malina - roman" av Ingeborg Bachmann
 • "Konsulene" av Ivo Andric
 • "Opprøreren" av Albert Camus
 • "Den tredje politimannen" av Flann O'Brien
 • "Bartleby og Co." av Enrique Vila-Matas
 • "Unge Tørless" av Robert Musil
Alle bokanbefalinger for dette verket