Frelseren

av (forfatter).

Aschehoug 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (975 terningkast.)

3994 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Julie Henriksens eksemplar av Frelseren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På en av Frelsesarmeens sommerleire voldtas ei 14 år gammel jente. Tolv år seinere, under en førjulskonsert på Egertorget i Oslo, henrettes en soldat i Frelsesarmeen av en person i folkemengden. Dagbladet har fotografert en mulig drapsmann, men identifikasjonsekspert Beate Lønn forvirres av at ansiktet forandrer seg fra bilde til bilde. Førstebetjent Harry Holes jakt på mannen foregår på hovedstadens nattside, blant mennesker som søker evig, eller bare øyeblikkets, frelse. Dette er den sjette romanen om Harry Hole.

Omtale fra forlaget

I 1991 blir en jente voldtatt under en samling på Frelsesarmeens sommersted utenfor Oslo. Og i den kroatiske byen Vukovar har en tenåring med kodenavnet Den Lille Frelseren greid å sprenge tolv serbiske stridsvogner. Når Vukovar faller, prøver serberne å få identifisert gutten blant fangene. Men det er merkelig nok ingen som klarer å peke ham ut for dem.
Tolv år senere: Midt under en førjulskonsert på Egertorget skytes en soldat i Frelsesarmeen av en person i folkemengden. Alt tyder på at førstebetjent Harry Hole står overfor en profesjonell leiemorder. Dagbladets fotografier fra konserten viser en mulig drapsmann, men ansiktstrekkene er vage og anonyme. Og hva verre er: Leiemorderen er tydeligvis ikke ferdig med jobben sin i Oslo ennå ...
Frelseren er Jo Nesbøs sjette roman om politietterforskeren Harry Hole.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788203190537

EAN 9788203190537

Serie Harry Hole (6)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 464

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

180 477 272 38 8 0

Bokomtaler

Sterk 5'er! En god krim,med en god vri på slutten. Disse bøkene om Harry Hole blir bare bedre å bedre. Gleder meg til å lese neste bok; snømannen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nesbø skriv godt. Han har særleg eit godt grep om miljøskildringar, og å dra lesaren inn i dei ulike scenene i boka. I denne boka har han i tillegg gjort utstrakt bruk av eit virkemiddel ved sceneskifte, der eit element i avslutninga i førre scene gjeng att i starten av neste scene. For eksempel at ei scene sluttar med at person A ringer på døra til person B, og neste scene startar med at ein person C åpner døra for person D ein heilt annan stad.

Oppbygginga av plottet er brukbart. Det er tydeleg at Nesbø gjer eit anstendig stykke med forundersøkingar til bøkene sine. Skildringar så vel frå Vukovar og Zagreb i Kroatia som frå Frelsesarmeen sitt indre liv virker truverdige. Men som i fleire av dei andre Harry Hole-bøkene eg har lest tykkjer eg starten på boka er betre enn slutten.

Dette er den fjerde Hole-boka eg les, og eg har etter kvart begynt å setje pris på referansene til hendingar, stadar og personar frå dei tidlegare bøkene. Det ender nok med at eg les heile serien, sidan eg no har ei oppfatning av at serien som heilskap er betre enn summen av dei enkelte bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så langt min desiderte favorittbok i serien om Harry Hole.

Gjennomført fra A til Å. Detaljer i fleng - detlajer som ikke er unødvendige og tullete, men som gir en helhet til slutt. En nydelig rød tråd gjennom hele fortellingen! Denne boka har jeg nå lest to ganger, og ser ikke bort i fra at jeg leser den enda en gang. Det finnes så mye å lese igjen her - flere detaljer å oppdage. Boka kan leses i ett stort jafs som en slukebok, eller en kan velge å lese den sakte og grundig og virkelig studere innholdet nøye. Selv leste jeg med en slags kombinasjon av disse to teknikkene.

Følgende trekker denne boka opp til en sekser:
+ glimrende plott; gjennomført, spennende, et plott som stadig er i utvikling og ikke har noen dødpunkter og "transportetapper"
+ troverdige og liknandes karakterer som en blir glad i og heier på
+ språket: kort, presist, beskrivende, ikke noe "unødvendig" bruk av overflødige ord
+ humoristiske formuleringer midt i all dystherhet og morbiditet
+ personlig elsker jeg hvordan nesbø mestrer å "snike inn" en god del fun facts uten at det blir kunstig eller fremstår som "unødvendig" - jeg lærer ALLTID noe nytt, og lar meg fascinere av disse faktaene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nesbø skildrer miljø og personer meget godt. Spennende bok, men går litt opp og ned i spenningskurven.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke den helt store leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som alltid er Nesbø knallgod på skildringer av omgivelser og personer. Boken er til tider veldig spennende, men det går litt opp og ned. Fireren er sterk, det er nemlig en god bok, men ingen pageturner som f.eks Marekors eller mest Rødstrupe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Hole nr 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Pass på Harry. Drikking gjør deg ikke bare irritabel, men irriterende. Jeg har ikke kommet her for å ta fra deg verken selvrespekten, ballene eller ølet. Men problemet dit akkurat nå er at alle de tre tingene befinner seg oppi det glasset."
"Du har evig rett," sa Harry og løftet glasset. "Og det er derfor jeg må skynde meg å drikke det."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Ubegripelig" pleide kollegene hans å si når de fant unge mennesker som hadde valgt selvmord. Harry antok at de sa det for å beskytte seg selv, for å avvise selve ideen. Utover det skjønte han ikke hva de mente med at det var ubegripelig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Psykolog Ståle Aunes kontor lå i den delen av Sporveisgata som ikke har noen sporvei, men derimot en interessant blanding av gangarter på sine fortau. Den selvsikre, spretne gangen til de kroppsdyrkende husmødrene på treningssenteret SATS, den forsiktige gangen til førerhundeierne fra Blindeforbundets hus og den uforsiktige gangen til det slitne, men uforferdete klientellet fra hospitset for rusmisbrukere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man kan ikke overleve lenge om man ikke er redd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Reparer deg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må du puste så... sært?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men når Gud ikke gjør jobben sin, må noen andre gjøre den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bare èn ting som er tommere enn å ha levd uten kjærlighet, og det er å ha levd uten smerte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da Halvorsen hadde skjønt at det var slutt med Rakel, hadde han sagt at Harry burde trøste seg med andre kvinner. Eller som han så poetisk hadde uttrykt det: pule av seg melankolien. Men Harry hadde verken orket eller villet. Fordi han visste at enhver kvinne han rørte, ville bli til Rakel. Og det han trengte var å glemme, å få henne ut av blodet, ikke noen kjærlighetens metadonbehandling.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Finnes det noen riktig måte å formulere det umulige på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er mine favorittbøker. I litt tilfeldig rekkefølge.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2022.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg vil anbefale av norske forfattere!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse av forrige liste som ble full ...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
  • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
  • "Marekors" av Jo Nesbø
  • "Kakerlakkene" av Jo Nesbø
  • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
  • "Gjenferd" av Jo Nesbø
  • "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø
  • "Sannheten bortenfor - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
  • "Kniv" av Jo Nesbø
  • "Pyramiden - kriminalfortelling" av Henning Mankell
  • "Presidentens valg" av Anne Holt
  • "Løvens gap" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver