Fuck off I love you

roman

av (forfatter).

Samlaget 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (35 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Josephines eksemplar av Fuck off I love you - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn og ungdom

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vemund er 16 år, og sjølv om han har venner og er forelska, viklar han seg inn i eit usunt miljø. Leiaren av gruppa, Two-Face, avgjer alle viktige val med myntkast. På den eine sida av mynten står det Fuck off, på den andre sida står det I love you, noko som fører til, i same rekkjefølgje, vonde eller gode handlingar. Romanen handlar om kor mykje vi kan styre liva våre, kva vi gjer ut frå fri vilje, om kjærleik, familie og venner.

Omtale fra forlaget

Vemund er ein vanleg 16-åring. Likevel viklar han seg inn i eit usunt miljø rundt eit treningssenter. Kvifor? Leiaren i gruppa, Two-Face, er ein fascinerande, men skremmande skikkelse. Han avgjer alle viktige vegval med myntkast: På den eine sida av mynten står det "I Love You". Da blir valet godt. På den andre sida står det "Fuck Off". Da blir handlinga vond ... Fuck Off I Love You er ei sterk og spennande forteljing som tar opp viktige spørsmål: Kor mykje kan vi styre livet vårt? Kva gjer vi ut frå fri vilje? Og kva blir bestemt ut frå faktorar vi ikkje kan rå over?

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788252181838

EAN 9788252181838

Språk Nynorsk

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 18 7 6 2 1

Bokomtaler

Nynorsk. Spennende, lettlest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Orket ikke lese denne ferdig fordi jeg ble koko av "Same for meg"- Vemund!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg leser boka nå så eg kan ikkje sei så mye om det, men til syns eg at boka eg at boka er ganske spenande men eg liker ikkje så godt at de banne litt mye.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fuck off I love you handler mye om å ta egne valg og muligheten til å ta dem. Det handler også om hvordan en sterk leder kan omvende en gjeng som egentlig vet at lederen tar feil. Vemund sier for det meste "Same for meg" selv om det ofte ikke er det. Vi som lesere vet at han har meninger og er usikker, men han er altfor redd for å fortelle dem og utvendig virker det nok som om han ikke bryr seg. Vemund kommer i noen vanskelige situasjoner og når det første dumme valget er tatt er det enda vanskeligere å ta et bedre valg senere. Dette er en kjent problemstilling både i ungdomslitteratur og litteratur om ungdom fordi det er spesielt i denne alderen man virkelig må begynne å ta noen store valg, finne ut av hvem man er og vil være, og kanskje er på sitt mest usikre. Jeg synes Lars Mæhle får frem dette på en veldig god måte.

Boken har et enkelt og godt språk. Den har også et driv som gjør at den er fengende, spennende og ikke lett å legge fra seg. Jeg har ikke lest noe av Lars Mæhle før, men han kan ihvertfall skrive godt. Jeg synes også boken klarer å fortelle mye på de knappe 160 sidene uten at det kjennes som den haster av gårde eller at man blir for lite kjent med karakterene. Jeg får etterhvert et godt innblikk i både Vemund og flere av de andre karakterene vi møter selv om det ikke er gjort med så mange ord. Det er jo spesielt Vemund vi blir kjent med siden dette er hans historie og hans tilbakeblikk som han forteller til psykologen sin. Så det er også han som bestemmer hvor mye og hva vi skal få vite. Historien hans har en utvikling der de fleste av oss vil irritere oss grønn over tafattheten og likegyldigheten hans til at vi virkelig får sympati og føler med den unge gutten. Det er vel både fordi vi til en viss grad kan kjenne oss igjen og fordi Vemund selv går gjennom en utvikling. Det er dette og den alvorlige tematikken som gjør at boken blir noe mer enn nok en ungdomsbok om usikker og tafatt tenåringsgutt som tar gale valg. Jeg kunne kanskje ønske meg at forfatteren gikk enda dypere i både Vemund, forholdet mellom mor og sønn og for eksempel forklarte litt bedre hvorfor ingen av de andre ungdommene gjør motstand mot noe de i utgangspunktet ikke tror på, men alt i alt synes jeg dette er en god bok.

Omtalen ble først publisert på bloggen Så rart

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barbara the slut

Boken handler om en gutt på 15 sol bor sammen med moren sin, han er i en guttegjeng på 5, hvor noen vill vill miste kjæresten, noen vill bli skamslått, og noen vil dø.

Boken begynner spennende og rett på handling. Boken er på nynorsk og fin å lese for de som vill lære seg nynorsk godt. Boken passer for både jenter og gutter fra 13-18 år

Forfatteren heter lauren Holm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Heiloen" av Marte Mittet
  • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
  • "Døgnfluedans" av Ellen Fjestad
  • "Bikkjefaen" av Susanne Agerholm
  • "Sangen om Lucy" av Bjørn Ingvaldsen
  • "En flåte av gull" av Aslak Dørum
  • "Byen bak murene" av Ryan Graudin
  • "Noia" av Jon Ewo
  • "Midt i svevet" av Arne Svingen
  • "#Kampklar" av Nina Rossing
  • "Blindsone" av Anders Totland
  • "Død eller levande - roman" av Lars Mæhle
Alle bokanbefalinger for dette verket