Blikktakblues for New Orleans

et Robicheaux-mysterium

av (forfatter), Hege Mehren (oversetter) og Isak Rogde (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.37 (19 terningkast.)

52 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jilennas eksemplar av Blikktakblues for New Orleans - et Robicheaux-mysterium

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Etter orkanen Katrinas herjinger fremstår New Orleans som et mareritt av en by. Det flyter lik i gatene, strømnettet er ødelagt og det er ikke mulig å håndheve lov og orden. Dave Robicheaux overføres til byen og får i oppdrag å jakte på farlige borgere, blant annet to voldtektsmenn og en prest som er hekta på amfetamin. Dette er den 16. boka om Dave Robicheaux.

Omtale fra forlaget

En kraftig storm feier over de sørlige deler av Louisiana. Dave Robicheaux overføres til New Orleans. Orkanen Katrina har lagt byen i ruiner, og tyverier og lovbrudd florerer. Strømnettet er ødelagt, og samfunnet har brutt sammen - lovløsheten rår, legehjelp mangler og sanitærforholdene er ute av funksjon. Innbyggerne får ikke dekket sine grunnleggende behov, og de er uten beskyttelse. Likene flyter i gatene og hektes fast i grenene til oversvømte trær. Det hele fortoner seg som et apokalyptisk mareritt. Robicheaux jakter på to serievoldtektsmenn, en morfinavhengig prest og ikke minst et medlem av byens borgervern som kan gjøre mer skade enn tyvene som herjer i den raserte byen. «Burkes serie om Dave Robicheaux står i en klasse for seg.» Anne B. Ragde, Aftenposten «... ingen krimleser har råd til å unngå Robicheaux. Han er et av våre siste håp i en verden der vi druknes i en syndflod av krim om folk som ikke kan tenke, av folk som ikke kan skrive ...» Herman Willis, Morgenbladet «Fantastisk bok. Jeg blir bare mer og mer imponert. Etter mitt skjønn er dette blant det beste han noensinne har skrevet.» Levi Henriksen James Lee Burke, født 1936, har fått den prestisjetunge amerikanske Edgarprisen hele to ganger, for Black Cherry Blues (1990) og Cimarron Rose (1998). Boken Sunset-ekspressen fikk den britiske prisen Macallan Gold Dagger (1998) for årets beste krim. Burke bor både i New Orleans og Missoula, Montana. Han er mest kjent for serien om politimannen Dave Robicheaux. En viktig del av disse bøkene er miljøskildringene, de trange gatene i New Orleans, sumplandskapet rundt byen, rasemotsetningene og den fattige underklassen. Anmelderne har holdt Blikktakblues for New Orleans fram som sannheten om naturkatastrofen, som ble en menneskelig katastrofe. Orkanen Katrina kostet 2 000 mennesker livet, 81 milliarder dollar i materiell ødeleggelse og president Bush hans ettermæle. Oversatt av Hege Mehren, MNO

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788241905544

EAN 9788241905544

Serier VB pocket Dave Robicheaux (16)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted New Orleans

Språk Bokmål

Sider 385

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 10 2 3 2 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Gjennom trærne var skyene lilla og rosasprengte mot vest. Nederst i skråningen sto en blå hegre blant noen liljeblader og plukket insekter fra vingen. Fuglens slanke linjer var som et haikudikt inni alle fjærene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Varulvens død" av Craig Thomas
  • "Sunset-ekspressen" av James Lee Burke
  • "Black cherry blues" av James Lee Burke
  • "Verdens lys" av James Lee Burke
  • "Sangen om Jolie Blon" av James Lee Burke
  • "Creole Belle" av James Lee Burke
  • "Siste sporvogn til Elysian Fields" av James Lee Burke
  • "En morgen for flamingoer" av James Lee Burke
  • "Pegasus" av James Lee Burke
  • "Cadillac jukeboks" av James Lee Burke
  • "Jerusalemkorset" av James Lee Burke
  • "Dixie city jam" av James Lee Burke
Alle bokanbefalinger for dette verket