David Livingstone

av (forfatter).

Anskar Forlag 1948 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av David Livingstone

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Anskar Forlag

Utgivelsesår 1948

Format Innbundet

Språk Norsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Dette er egentlig en ganske interessant biografi om livet til misjonæren David Livingstone, men samtidig er den noe ensformet. Den er også ganske gammel og det norske språket i boken bærer noe preg av det. En annen ting som kan forvirre er alle de afrikanske navnene på både personer og steder, og det holde styr på dem når de blir nevnt utover i boken. Utenom det så klarte jeg henge ganske godt med og det var en god del interessant å lese. Vi ser hvordan Livingstone bidro til vitenskapen, spesielt geografien, med sine nøyaktige oppdagelser, funn og målinger av steder og vann, bl.a. er Victoria fallene et av de berømte oppdagelsene til Livingstone, som han også har navneopphav til.

Andre interessante poenger boken gir, bl.a. fra biologien er: En menneske-etende løve er uten unntagelse gammel, og når den overvinner sin frykt for menneskene så meget at den kommer til landsbyene etter gjeter, sier folket: "Dens tenner er slitte, den vil snart drepe mennesker". Det er jo interssant hvis det stemmer, mye kan jo ha skjedd rundt løveforskning siden den tid.

Ellers har boken et passe fokus på misjon og kanskje litt for mye på oppdagelsesreisene hit og dit og fram og tilbake og hendelser underveis, og man leser ikke så veldig mye om den Guds ledelse som fulgte med Livingstone, selvom man klart kan se Guds beskyttende hånd over livet hans. Boken er også klar over at geografien fort kan komme noe i forgrunnen, men vi ser at det viktigste for Livingstone var misjonen og oppdraget med å spre evangeliet, selvom han innimellom ytret at det var vanskelig å nå skikkelig inn til disse krigerske stammefolkene. Oppdagelsesreisene var også helt nødvendige for senere misjonærers reiser til dette kontinentet, og på den måten hadde Livingstone allerede banet mye av veien, litt slik som Johannes Døperen for Jesus. Boken tar også for seg Livingstones kamp mot slavehandel. Alt i alt en grei bok, men som sagt noe ensformig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jo høyere en Herrens tjener står i Guds øyne, jo større byrder kan han legge på ham

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En liten gutt sa med barnlig enkelhet til en av våre menn: "De andre [slavehandlerne] bandt og sultet oss. Dere [Livingstone & Co] løser båndene og gir oss mat; hva slags folk er dere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket