Kjemi på kjøkkenet

om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier

av (forfatter) og Erik Fooladi (forfatter).

Humanist forlag 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Kjemi på kjøkkenet - om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Annet

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier.
Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv.
I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.

Bokdetaljer

Forlag Humanist forlag

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788282821575

EAN 9788282821575

Språk Bokmål

Sider 207

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 0 1 0 0

Bokomtaler

Boken tar deg inn i matens kjemiske verden, men for min del blir boken noe uinteressant, men for en som er forelsket i matlaging eller interessert i de kjemiske prosessene i maten og under matlagingen kan dette være en artig bok. Noen interessante oppdagelser fikk jeg, men ikke så mye mer enn det, og noen finske aner i matveien kommer også fram i boken, med tanke på at jeg selv er halvt finsk, så var akkurat det en liten godbit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Hjernen er stjernen - ditt eneste uerstattelige organ" av Kaja Nordengen
  • "Gjestene - roman" av Agnes Ravatn
  • "Sjarmen med tarmen - om et av kroppens mest undervurderte organer" av Giulia Enders
  • "Barna fra Bråkmakergata" av Astrid Lindgren
  • "Blå - roman" av Maja Lunde
  • "Åtte små, to store og en lastebil" av Anne-Cath. Vestly
  • "Mormor og de åtte ungene i skogen" av Anne-Cath. Vestly
  • "Bienes historie - roman" av Maja Lunde
  • "Den hemmelige hagen - roman" av Frances Hodgson Burnett
  • "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen" av Thorbjørn Egner
  • "Julemysteriet" av Jostein Gaarder
  • "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry
Alle bokanbefalinger for dette verket