Ny mobbelov for barnehager

psykososialt barnehagemiljø

av (redaktør).

Pedlex 2020 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Ny mobbelov for barnehager - psykososialt barnehagemiljø

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Pedagogikk og oppdragelse

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Boka inneholder nytt kapittel VIII om psykososialt barnehagemiljø som sier at barnehagen ikke skal godta at barn blir utsatt for krenkelser av noe slag i barnehagen. Barnehagen skal kontinuerlig arbeide for et positivt psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel, lek og læring.
Alle ansatte har plikt til å følge med på hvordan barna har det, og den skjerpede aktivitetsplikten ved mistanke om at en ansatt krenker et barn, gjelder alle som arbeider i barnehagen.

Bokdetaljer

Forlag Pedlex

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788283722291

EAN 9788283722291

Språk Bokmål

Sider 92

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Da har barnehagene i Norge fått en nedskrevet mobbelov, som skal hjelpe til med forebygging av krenkelser av barn fra både andre barn og voksne. Det er vanskelig å anmelde juridisk materiale, men vil man få det forståelig fram til barnehageansatte så bør man også skrive det med et språk som kanskje er noe mer lettfattelig og hverdagslig enn denne loven gir uttrykk for. Mange gjentakelser, som kanskje i og for seg selv er bra i lovgivning, men også mye uklart lovsnakk som kunne vært lagt frem på en mer lettfattelig måte. Boken, eller loven som det egentlig er, har allikevel flere gode retningslinjer og fremgangsmåter som er greit å slå opp hvis det skulle blitt aktuelt, samt noen klare regler og uttalelser om nulltolleranse for mobbing og krenkelser.
Denne "lovboken" kunne vært kortet ned endel, f.eks. ved å utelukke de avsnittene som ser ut kun til å gjelde for skolen. Dette gjør jo overskriften av boken noe misvisende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket