L

av (forfatter) og Erlend Loe (oppleser).

Cappelen Damm 2009 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.09 (497 terningkast.)

2500 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jonas Skaaruds eksemplar av L

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om generasjonen som ikke påberoper seg å ha bygd Norge. I et forsøk på å bøte på dette reiser sju unge menn på en vitenskapelig ekspedisjon til en sydhavsøy. Boka tar for seg lek, rivalisering og vennskapet mellom de unge mennene.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format CD

ISBN13 9788202296018

EAN 9788202296018

Serie Lydbok live

Omtalt sted Polynesia

Språk Bokmål

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 1999

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

47 157 156 83 38 16

Bokomtaler

Jeg lo så høyt at morgenpendlerne på toget begynte å sende stygge blikk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Og det skal jo ikke være enkelt. Det sier folk hele tiden. At det ikke skal være enkelt. Det er en forkastelig holdning. Hvorfor i all verden skal det ikke være enkelt?

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Jeg ser på menneskenes liv her på jorden som et endeløst stykke gruppearbeid. Oppgaven, formulert i tidenes morgen, er som følger: Grei ut om det dere ser rundt dere. Finn ut hvordan dere på beste måte kan organisere dere og ta naturen i bruk. Beskriv, med deres egne ord, hvordan det er å være menneske. Ta rede på hvordan alt henger sammen og hvorfor dere er her. Bruk den tiden dere trenger.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg knytter meg raskt til dette brødstykket. Vi blir venner. Jeg later som om brødet er et levende vesen, litt som en søt liten hare eller et ekorn, og jeg vugger det fra side til side slik at det ser ut som om det kan gå. Etterpå lar jeg det sitte på skulderen min og se ut gjennom vinduet. Men så, mens det vakre lille vennskapet vårt ennå er i startfasen, kommer en flyvertinne og rydder bort maten, og dermed også vennen. Et øyeblikks uoppmerksomhet fra min side, og så er brødstykket borte. Min aller beste venn. Borte. Det er nesten ikke til å fatte.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg tror på dette med å vurdere mennesker ut ifra fremtoningen deres. Min erfaring er at det å skue hunden på hårene er langt mer anvendelig og nyttig enn man har lært meg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg tenker ofte på at det er lagringsmuligheten som er det mest misunnelsesverdige med computerspill, sier han. Det er det som gjør at spillet vinner og livet kommer til kort. Hvor mange ganger har ikke Martin selv stått på Storheia og kikket utover Trondheimsfjorden og tenkt at hvis han bare kunne lagre nå... Det hadde vært så perfekt. Akkurat når man har truffet en søt jente, for eksempel. Du har akkurat møtt henne. Kanskje på Studentersamfundet for en uke eller to siden. Dere har ikke kranglet ennå. Du har vært med henne hjem et par-tre ganger og hun har spist frokost hos deg og dere har vært på kino og kanskje på et teaterstykke som ikke var noe særlig og dere var enige om det. Det har vært snakk om at du skal treffe foreldrene hennes og hun dine, men det haster liksom ikke. Dere småkysser hele tiden og livet kjennes lett og godt. Da trykker man på save game. Man lagrer hele skiten. Gir det et navn og legger det i en mappe som du vet du kan finne igjen. For du vet at før eller senere kommer problemene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Konservatismen er for kjedelig til at vi klarer å ta den på alvor. Den er ikke noe for oss. Antakelig passer den best for kristenruss som skal bli høyesterettsadvokater, som sine fedre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det finnes fremdeles norske dialekter som opererer med kasus, forteller han. Og tysk har fire kasus, mens finsk, hold deg fast, har fjorten. De bøyer substantiver og nesten alle andre ordklasser i både tid og rom og flere andre dimensjoner. De har ingen hemninger. De bøyer til og med navn. Og dette i et språk som allerede i utgangspunktet høres ut som et tullespråk - som noe som barn har funnet på. Kasusene gjør at man på navnet kan høre om han som går på veien der borte beveger seg fra oss eller mot oss, hvilken seksuell legning han har, omtrent hvor gammel han er og hvor han bruker å feire jul.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mot slutten av diskusjonen klarer Roar og Even å distansere seg noe fra sine roller som oligarker og de blir i stand til å innrømme at de nå, i etterpåklokskapens lys, kan se at dette er et system som muligens fungerer mest tilfredsstillende for dem som er på toppen.

Alt i alt konkluderer vi med at oligarkiet ikke har noen fremtid og at det rett og slett er et drittsystem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er en romantiker og film appelerer til romantikere. Store ideelle forestillinger om verden. Vakre kvinner. Store forventninger og stor fallhøyde. Facinert av filmens nostalgiske elementer. Det sentimentale og melankolske. Lengselen etter enklere tider. Lengsel frem i tid, eller tilbake. Men alltid lengsel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kim ser mektig tøff ut. Det ser ut som han vet hva han snakker om, enda han ikke sier noe.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Noen ganger sitter man tilbake og føler seg lurt. Yndlingsforfatteren har rett og slett levert et makkverk. Her er noen av mine nedturer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som på ein eller annan måte handlar om å reise.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tårnet av uleste bøker i kroken på rommet mitt.

Haugen


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, som jeg elsker sommersalget på Fretex i Moss. Om det er en bok jeg bare tror jeg vil ha, så tar jeg den - det er jo bare 10 kr.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er listen over hva jeg har klart å raske sammen under høstens loppemarkeder!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt litteratur til lange kvelder innendørs...


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2010 i kronologisk rekkefølge.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Fakta om Finland" av Erlend Loe
  • "Fvonk" av Erlend Loe
  • "Volvo lastvagnar - roman" av Erlend Loe
  • "Stille dager i Mixing Part" av Erlend Loe
  • "Tatt av kvinnen" av Erlend Loe
  • "Sa mor" av Hal Sirowitz
  • "Muleum" av Erlend Loe
  • "Syden" av Are Kalvø
  • "Et godt menneske" av Nick Hornby
  • "Kurtby" av Erlend Loe
  • "Oscar Wildes heis - noveller" av Lars Saabye Christensen
  • "Fatso - roman" av Lars Ramslie
Alle bokanbefalinger for dette verket