Sølvveien

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (80 terningkast.)

164 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

JBs eksemplar av Sølvveien

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Svenske lesere har kåret "Sølvveien" av debutant Stina Jackson til Årets bok 2019.
Det er ikke første gang Stina Jackson vinner pris for debutromanen "Sølvveien". Høsten 2018 ble den utnevnt til Årets beste krim av Svenske Deckarakademin og i august ble Jackson tildelt prestisjefulle Glassnøkkelen for Beste nordiske krim.


En spenningsroman om en forbrytelse og en studie av menneskets sinn.
I tre år har Lelle tilbrakt de lyse sommernettene med å kjøre bil. Han kjører ut på riksvei 95 som strekker seg gjennom landet og munner ut ved den norske grensen. Veien kalles Sølvveien.
For tre år siden forsvant hans syttenårige datter sporløst, og hennes forsvinning gnager i stykker Lelle innenifra.
Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Meja er like gammel som Lelles datter da hun forsvant. Da høsten mørkner, knyttes Lelles og Mejas skjebner sammen, og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir livenes deres bundet sammen for alltid.
Sølvveien er en stemningsfull og gripende psykologisk spenningsroman. Med den lille bygda som bakgrunn, der alle kjenner alle, utvikler det seg et drama om å aldri gi opp, om å

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788205524255

EAN 9788205524255

Genre Thriller

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2019

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 45 22 8 0 0

Bokomtaler

Klarte nesten ikke å legge den i fra meg. Ikke en typisk krim men kanskje akkurat derfor en roman som klarte å fenge meg som ikke mange krimbøker klarer. Beskrivelser av menneskene og naturen skapte en egen mørk stemning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig bra skrevet, det er som om du sitter på i bilen og kjører gjennom det nordsvenske landskapet. Beskrivelsen av den desperate og sorgtunge faren er veldig, veldig bra. Plutselig var halve boka lest, og det er et meget godt tegn. Gleder meg til neste bok av denne forfatteren!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stina Jackson "Sølvveien"

I tre år har Lelle tilbrakt de lyse med å kjøre bil langs Sølvveien som strekker seg gjennom landet å munner ut ved norske grensen i jakte på sin datter som forsvant for tre år siden, og forsvinningen gnager han i stykker innefra. Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Da høsten mørkner, knyttes Lelle å Meja skjebner sammen, og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir livene deres bundet sammen for altid.
Hadde stor forventninger til denne boka å i tillegg fjorårets krim i Sverige og vinner av årets nordiske krim. Første halvdel hva lang trukket. Denne boka blei en nedtur for meg. Lite spenning å gjernnings mann ble altfor tidligt funnet ut av. Et av de store lese nedturene denne boka. Så spent på om andre mener samme så meg. Etter vunnet to priser hadde jeg forventa så mye mer av boka. Karakteren min blir en svak firer
Karakter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sølvveien. Stina Jackson.

Selv om jeg er drittlei krimbøker som handler om unge søte flinke jenter som på mystisk vis bare forsvinner, så å si sporløst, så var det noe med denne boka som gjorde at jeg ga den et forsøk - og den bestod.
Som regel så er det jo flere jenter som forsvinner, når først ei har gjort det, og i krim er ofte etterforskeren avhengig av noe, eller er redd for tilbakefall, og er gjerne i konflikt med minst en autoritet - i tillegg til å ha en nær relasjon til et av ofrene, naturligvis. Og for å løse mysteriet, må helten ta minst en stor sjanse og gjøre noe som er på kant med love. Så også i denne boka, men jeg likte variasjonene. Det er jo stort sett bare lensmann, lærer og prest som sømløst helt naturlig kan oppsøke og ha kjennskap til folk og familier i bygd og by. Vi har jo sett og lest om lensmenn og prest, men i denne boka er etterforskeren en lærer, og han hadde en tidligere last som nikotinavhengig, som et alternativ til disse sårede og deppa whiskeydrankere fra politikorpset som vi er så vant til å lese om. Kjempebra grep.

Handlinga er lagt til ei langstrakt bygd i Norrland, og skildringene av folk, gårder og hus, med til dels store sosiale, bygnings- og medmenneskelige utfordringer, er kjempegode, og boka er svært spennende. Vi kommer tett inn på folk med et "levd liv". Det likte jeg svært godt.
I og med at krimsjangeren har noen strenge formler, er det ikke så veldig vanskelig å skjønnne hvem som er den største kjeltringen her, så jeg valgte å lese boka som en god thriller.
Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

For tre år siden forsvant den 17 år gamle datteren til Lelle og Anette. Hver natt siden har Lelle kjørt riksvei 95, kalt Sølvveien, for å lete etter Lina. Han klarer ikke å forsone seg med at hun kanskje er død. Lina skal finnes selv om alle andre har gitt opp søket.

17 år gamle Meja og moren, Silje, flytter til den lille bygda, og inn til en mann Silje har møtt på nettet. Meja har det ikke enkelt, og hun kan nesten ikke tro hvor heldig hun er da hun treffer Carl-Johan. Så kommer høsten og en ny jente forsvinner fra bygda, og skjebnene til Meja og Lelle knyttes sammen for alltid.

Kåret til årets beste krim i Sverige i 2018.

Synes den er litt treg og kjedelig med all kjøringen til Lelle, som ikke fører til noe. Del to er bedre, men ingen høydare for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget velskrevet og noe jeg kunne tro på kunne ha skjedd. Litt lite spenning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Skyggespillet" av Anna Bågstam
 • "Ødemark" av Stina Jackson
 • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Tro meg når jeg lyver" av Ellen G. Simensen
 • "Mercedes-snittet" av Anne Mette Hancock
 • "Broder Jakob" av Emelie Schepp
 • "Drømmenes gud" av Gard Sveen
 • "Den fjerde ape" av J.D. Barker
 • "Nå har natten alt - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Kommer alltid tilbake" av Christina Erikson
Alle bokanbefalinger for dette verket