Engler over Georgia

av (forfatter) og Agnete Øye (oversetter).

Vega forlag 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.64 (50 terningkast.)

126 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Isabels eksemplar av Engler over Georgia

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

De jeg elsker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

USA, Georgia, 1939. En liten jente blir brutalt drept, det første av en rekke på flere drap i løpet av de ti neste årene. Morderen slipper hele tiden unna, og Joseph Vaughan må tilbringe oppveksten med frykten hengende over seg. Først femti år senere blir han konfrontert med gjerningsmannen.

Omtale fra forlaget

I Georgia i 1939 får den tolvårige Joseph Vaughan høre om det brutale overgrepet og drapet på en liten jente, det første av en rekke drap som tar ti liv i løpet av de neste ti årene. Av frykt og ansvarsfølelse danner Joseph og vennene hans Vokterne, en gruppe barn som er fast bestemt på å beskytte innbyggerne i Augusta Falls mot ondskapen som finnes blant dem. Men morderen unnslipper dem, og de må hjelpeløst være vitne til at stadig flere barn forsvinner. Forbrytelsene er ødeleggende for det lille samfunnet, og selv når drapene tar slutt, følges Joseph Vaughan bestandig av en skygge av frykt. Det tar ytterligere femti år før det siste kapitlet folder seg ut, og Joseph står ansikt til ansikt med det marerittet som har overskygget livet hans.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788282110402

EAN 9788282110402

Genre Krim

Omtalt sted Georgia, USA

Språk Bokmål

Sider 476

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 21 16 5 0 0

Bokomtaler

En nydelig bok. Spennende og litt trist. God nerve i boken, men skulle kanskje ønske at det ikke var fullt så mange drap på småjenter. Litt usannsynlig. Hørte den som lydbok, noe jeg anbefaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Og hvem var det som lærte deg å lese?"
"Moren og faren min... faren min pleide å si at det var noe av det aller viktigste du kunne gjøre. Han sa at du kunne bo i et skur med ett rom i en avkrok hele livet, men se hele verden rett for dine indre øyne hvis du bare kunne lese."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter hvert som vi blir eldre og kynismen og bitterheten hoper seg opp mot oss gjennom årene, mister vi den barnslige uskylden, og med den forsvinner også sanseevnen som lar oss se inn i menneskenes hjerter. Se dem inn i øynene, sa jeg til meg selv, og når du ser, vil du finne sannheten om hvem de virkelig er. Øynene er sjelens speil; se nøye etter, og du vil finne gjenskinnet av de mørkere sidene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

A life to hold, or to see slip through uncaring and inattentive hands, but always a life. And given one, we wish for two, or three, or more, so easily forgetting the one we had was spent unwisely.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The city went on about its business. A new day would soon begin, and nothing so inconsequential as a death possessed the power to delay it. It was just a life, after all: no more, nor less than that.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I looked down at my hands. They were folded neatly together on the table like they belonged to someone else, as if someone had left their gloves behind and I had arranged them ready for collection.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Mørkets engler" av R.J. Ellory
  • "Et helt ordinært drap" av Roger Jon Ellory
  • "Kalendermordene" av R.J. Ellory
  • "Ikke stol på noen" av Gregg Hurwitz
  • "Du er neste" av Gregg Hurwitz
  • "Hevnen" av Val McDermid
  • "Mørkets testament" av John Hart
  • "Himmeløyet" av Arne Dahl
  • "Det knuste vinduet" av Jeffery Deaver
  • "Sov godt" av Mark Billingham
  • "Broren - thriller" av Olav W. Rokseth
  • "Løgnenes konge" av John Hart
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver