High fidelity ; 31 sanger

av (forfatter), Knut Ofstad (oversetter) og Morten Ståle Nilsen (oversetter).

Aschehoug 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (234 terningkast.)

1173 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Ingeborgs eksemplar av High fidelity ; 31 sanger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

High fidelity: Rob Fleming er 35 år gammel, popfantast og nettopp forlatt av kjæresten. Han bor i ei lurvete leilighet omgitt av den nøye katalogiserte platesamlinga si, og begynner å lure på om tida er inne for å satse på familie og en skikkelig jobb. Men blir musikken da helt borte? 31 sanger: Forfatteren skriver om 31 sanger som har betydd mye for han.

Omtale fra forlaget

High fidelity: Rob Fleming er 35 år gammel, popfantast og nettopp forlatt av kjæresten. Han bor i ei lurvete leilighet omgitt av den nøye katalogiserte platesamlinga si, og begynner å lure på om tida er inne for å satse på familie og en skikkelig jobb. Men blir musikken da helt borte? 31 sanger: Forfatteren skriver om 31 sanger som har betydd mye for han.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788203209598

EAN 9788203209598

Serie Aschehoug pocket

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

33 81 99 15 6 0

Bokomtaler

Leste denne igjen etter 20 år. Hadde glemt hvor nedpå og trist/livstrøtt den er i tonen, selv om handlingen svinger seg oppover etter hvert. Nostalgisk. Fra en tid hvor folk laget kassetter, identifiserte seg ut fra musikksmak og ikke klarte å få tak i hverandre. Fikk lyst å bo i en sjaber leilighet i London anno 1996 og jobbe i platebutikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eit lite stykke ute i denne boka gjekk det opp for meg kvifor Hornby har hatt slik suksess med den. Hovudpersonen og forteljarstemma i boka, musikkentusiasten og platebutikkeigaren Rob Fleming, er forholdsvis egosentrert og eit snev mannsjåvinistisk og leverer utsegner og tankerekker som mange menn sikkert ville drøyme om å gjere til sine eigne, men som dei likevel ikkje nokongong vil gjere fordi det ikkje passar seg. Dermed blir Rob ein slags helt for den mannlege lesaren, ein som kan stå opp for menn sine egoistiske sider. Samstundes handlar forholdsvis mykje av teksta i boka om kjenslelivet til Rob. Dette er jo ei dame-greie, damer liker, i alle fall i følge min stereotype oppfatning, menn som kan setje ord på kjenslene sine. Dermed har forfattaren på ein finurlig måte skapt ein hovudperson som appellerer både til kvinnelige og mannlege lesarar.

Forteljarstilen er forøvrig forholdsvis vittig, med ein lett ironisk distanse som var veldig i tidsånda til 90-talet. Dette er kanskje ein vel så viktig grunn til suksessen som poenget eg trekte fram i avsnittet over. Alt i alt burde eg gitt denne boka eit terningkast 5.

Men ...

denne utgåva av boka har eit "bonusspor", eller ekstramateriale om du vil, nemlig boka "31 sanger", der Hornby gjer greie for, ja du gjetta rett, 31 sangar han set spesielt stor pris på, og i varierende grad også kvifor han set pris på dei. Det gjev sjølvsagt meining å inkludere dette materialet mellom same permane som "High Fidelity" sidan platebutikkeigar Rob og medarbeidarane hans der gjer utstrakt bruk av topp 5-lister over alt frå havarert kjærleik til musikarar som burde skytast. Men dessverre er "31 sanger" eit par hakk kjedeligare enn resten av boka, og dreg derfor totalskåren ned til 4.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Have you got any soul?” a woman asks the next afternoon. That depends, I feel like saying; some days yes, some days no. A few days ago I was right out; now I’ve got loads, too much, more than I can handle. I wish I could spread it a bit more evenly, I want to tell her, get a better balance, but I can’t seem to get it sorted. I can see she wouldn’t be interested in my internal stock control problems though, so I simply point to where I keep the soul I have, right by the exit, just next to the blues.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It’s not what you like but what you are like that’s important.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Flere forfattere lar musikk bli et viktig virkemiddel. Musikken kan være en del av handlingen, eller den kan ha en sentral plass på en annen måte. Tips om flere bøker der musikken er sentral, mottas med takk :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og det er bra.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Tribunefeber" av Nick Hornby
  • "Et godt menneske" av Nick Hornby
  • "Gutter er gutter" av Nick Hornby
  • "High Fidelity" av Nick Hornby
  • "Slam" av Nick Hornby
  • "Fritt fall" av Nick Hornby
  • "Hemmelig dagbok for Adrian Mole 13 3/4 år" av Sue Townsend
  • "Juliet, naked" av Nick Hornby
  • "Trynefaktoren" av Torgrim Eggen
  • "Hvite tenner" av Zadie Smith
  • "Sirkusbarn - roman" av John Irving
  • "Et lite drap i Lisboa" av Robert Wilson
Alle bokanbefalinger for dette verket