Agnes i senga

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (180 terningkast.)

454 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Inga Magelis eksemplar av Agnes i senga - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Ny varm og humoristisk roman fra Heidi Linde.

Agnes lukker øynene og ser for seg begravelsen sin. Det er det samme hver gang. Den fullsatte kirka, den hvite kista nesten skjult under overdådige kranser, blomstene som strekker seg hele veien nedover midtgangen, den lille trykksaken i eksklusivt papir med et fordelaktig fotografi av henne selv på forsiden; smilende og livsglad, et hjerteskjærende gjensyn med dette unge mennesket som så meningsløst skulle bli revet bort.
Man kan dø av sorg, også, tenker Agnes, det har hun lest et sted.
Agnes er 32 år, hun er blitt forlatt av kjæresten og flytter inn i farens leilighet. Her er hennes liv.
..
Anmelderne mener:
"Heidi Linde balanserer suverent mellom det tragiske og det tragikomiske i fortellingen om Agnes."Knut Faldbakken, VG
"Heide Linde er Norges fremste feelgood-forfatter, og «Agnes i senga» er hennes beste til nå."Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
"Agnes i senga er florlett og underholdende, uten å være tanketom eller platt, morsom som en 'guilty pleasure' uten at den fremkaller noen følelse av skam overhodet. Men litt pinlighetskomikk, det byr den på." Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
"Humor og kjappe dialoger i lettlest underholdningsroman." Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
"En norsk utgave av Bridget Jones, like morsom og vel så det, men langt mørkere og lødigere litteratur (...) Linde ble rost opp i skyene for fjorårets roman Nu, jävlar!. Dette er en god oppfølger." Anne Schäffer, Tara
"Heidi Linde er blitt Norges feelgood-dronning (...) både innsiktsfullt og humoristisk. Virkelig en bok å le og gråte til. Mest le!" KK
"Heidi Linde skriver med en letthet mange andre forfattere kan misunne henne."Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205429321

EAN 9788205429321

Språk Bokmål

Sider 264

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 59 73 32 6 3

Bokomtaler

Vanskelige temaer fortalt med mye humor. Det er sjeldent, og dette var bra. En norsk "Bridget Jones dagbok." Skulle gjerne sett filmen "Agnes i senga".

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Herlig roman om triste Agnes! Hørte den som lydbok, og Tone Beate Mostraums stemme passet helt perfekt til stemningen i denne boka. Det var en fryd å høre denne boka, og jeg likte fortellingen veldig godt. Lydboka er på drøyt seks timer, og det er en fin lengde på ei bok.

Agnes, som er i et trist humør etter at samboeren hennes har forlatt henne, er en herlig jente å bli kjent med. Etterhvert i boka blir vi bedre og bedre kjent med henne, og hennes forhistorie, og da forstår vi henne bedre. Hun har et trist syn på det meste, og ser stadig vekk for seg sin egen begravelse. Det er ikke mye optimisme i denne jenta nei!

Boka er morsom, da forfatteren har klart å skrive fortellingen på en måte som gjør at jeg stadig vekk måtte le og småhumre for meg selv. Oppleserens stemme passet i tillegg så perfekt, at jeg synes dette var en stor lytteropplevelse.

Denne boka gjør at jeg har veldig lyst til å lese mer av Heidi Linde. Det er noe med språket og flyten som gjør at det er så artig å lese/høre denne boka ihvertfall.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Humoristisk om å bli dumpet

Heidi Linde (f. 1973) debuterte med romanen "Under bordet" i 2002, men så vidt jeg har forstått var det først da hun utkom med "Nu, jävlar" i 2011 at hun for alvor slo gjennom og ble en forfatter mange har et forhold til. Jeg forsøkte meg i sin tid på denne boka, men den fenget ikke og jeg la den derfor raskt fra meg. I og med at jeg har hørt så mye bra om hennes siste bok "Agnes i senga", ønsket jeg å gi forfatteren en ny sjanse.

Agnes er 32 år og hun er blitt dumpet av kjæresten hun trodde hun skulle dele resten av sitt liv med. Hun bokstavelig talt drukner seg selv i selvmedlidenhet, og tilbringer - slik tittelen så talende hentyder - lange perioder i senga, sykmeldt fordi hun er ute av stand til å gå på jobb. Hvorfor? Jo, fordi hun griner absolutt hele tiden.

I bokas åpningsscene fantaserer hun om sin egen begravelse. En storslagen begivenhet der absolutt alle hun har kjent kommer til å dukke opp - også hennes eks-kjæreste, som angrer dypt over at han for sent forsto hvilket enestående menneske Agnes var ... sånn egentlig ...

I tilbakeblikk får vi vite hvordan hun og kjæresten møttes for første gang, om fine perioder de hadde sammen, men også om feider og krangler i fylla. Og om sjokket da han fortalte at han hadde truffet en annen ... Men mens hun er som lengst nede er det faktisk et håp om ly i tunnelen der fremme et sted!

"Agnes i senga" er en morsom og underholdende bok om kjærlighetssorg. Og fordi de fleste av oss har opplevd kjærlighetssorg en eller flere ganger i livet, er det masse gjenkjennelse i stoffet, selv om Agnes kanskje tar det hele litt lenger ut enn det som er vanlig, tror jeg. Antakelig ville jeg ha synes at boka var enda mer morsom dersom jeg hadde vært 15-20 år yngre fordi den da ville ha berørt meg mer. For øvrig vil jeg fremheve Tone Beate Mostraums morsomme opplesning, som tilførte historien en snert og en frekkhet som jeg antakelig ville ha gått glipp av dersom jeg hadde lest den selv. En perfekt sommerbok dersom man ønsker seg lett underholdning som ikke er altfor krevende. For ordens skyld legger jeg til at jeg ikke har altfor mye erfaring med chic lit-genren.

Her blir det terningkast fire!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig lett og enkel bok om det å bli forlatt, hvordan takle det på godt og vondt, og hvordan gå videre med livet. Agnes er en ganske naiv ung dame som er blitt bedratt av kjæresten, og ikke vil innse dette helt. Hun spinner drømmer om å få han tilbake, men må etterhvert innse at livet må gå videre. Det beste av alt er at en kommer styrket ut av slike ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En herlig og humoristisk bok om triste Agnes! Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig bok! Denne likte jeg kjempegodt og klarte nesten ikke legge fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet, lettlest, underholdende, tragisk og tragikomisk. Anbefales for en fornøyelig leseropplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste denne når jeg selv hadde kjærlighetssorg. Den fikk meg til å le høyt for meg selv, i en tung periode. Veldig morsom bok, uten å være overfladisk, tar også vonde følelser og svik på alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er noe så sjeldent som en morsom bok om kjærlighetssorg. Agnes er i starten av 30-årene og har nettopp blitt dumpa av kjæresten igjennom 7 år. Vi møter Agnes i det hun flytter inn i en leilighet i en bygård som faren hennes eier. I denne leiligheten står det igjen en del ting etter forrige leieboer, som har flyttet midlertidig ut. I sorgprosessen etter det vonde bruddet begynner Agnes å snoke i disse sakene. Hun sykmelder seg fra jobben som flyvertinne og tilbringer dagene delvis i senga mens hun forestiller seg sin egen begravelse. I tilbakeblikk fra Agnes sin oppvekst og livet sammen med exen får man et innblikk i livet hun har levd. Lydboka anbefales på det sterkeste, da Tone Mostraum leser med innlevelse og snert. Hun får ironien og det komiske godt fram i sin innlesning. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne likte jeg godt, fikk fram latteren flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun går for 02 beige, og mens hun smører kremen utover ansiktet og registrerer, ikke uten en viss forbløffelse, hvordan porer og urenheter forsvinner under dekket av lysebrun farge, forestiller Agnes seg at hun blir intervjuet i en spalte der ett av spørsmålene er Beskriv deg selv med tre ord. Og blant alle ord og absolutt alle adjektiv i hele verden er det disse tre hun ender opp med: snill, ordentlig, beige.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg liker å lukte på min egen fis under dyna, sier Agnes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Norsk chick lit.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker for deg som liker Jojo Moyes.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller hvor som helst.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hiver meg på trenden og skal jobbe meg gjennom denne lista jeg også:-).

 • En bok på mer enn 500 sider
 • En romantisk klassiker
 • En bok som det har blitt laget film av
 • En bok som ble publisert i år
 • En bok med et nummer i tittelen
 • En bok skrevet av noen under 30
 • En bok med ikke-menneskelige karakterer
 • En morsom bok
 • En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
 • Et mysterium eller en thriller
 • En bok hvor tittelen kun er ett ord
 • En novellesamling
 • En bok hvor handlingen foregår i et annet land
 • En bok som ikke er fiksjon
  En populær forfatters første bok
  En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
 • En bok en venn har anbefalt deg
 • En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
 • En bok basert på en sann historie
  En bok fra bunnen av leselista di
  En bok moren din elsker
  En bok som skremmer deg
 • En bok som er over 100 år gammel
 • En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
  En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
  En biografi
 • En bok som du fullfører på en dag
 • En bok med antonymer i tittelen
  En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
  En bok som ble utgitt året du ble født
  En bok som har fått dårlig omtale
 • En trilogi
 • En bok fra barndommen din
 • En bok med et trekantdrama
 • En bok satt til fremtiden
 • En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
 • En bok med en farge i tittelen
 • En bok som fikk deg til å gråte
 • En bok med magi
 • En tegnet roman
 • En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
 • En bok du eier, men aldri har lest
  En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
 • En bok med et annet originalspråk
 • En bok satt til juletider
  En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
  Et skuespill
 • En bannlyst bok
 • En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
  En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkar eg har lest i 2012 og ei kortkort anmelding av dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En oversikt over bøker jeg har lest denne mnd.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satser på et bedre leseår enn 2013, som ble et år med alt for lite lesing. Finnes så mange bøker der ute jeg har lyst til å lese, så årets nyttårsforsetter må være å la Candycrush vike plassen til fordel for andre og mer givende gjøremål, som for eksempel lesing. Så får vi se når 2014 er over om jeg klarte å oppfylle fortsett mitt :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i sept 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Juggel - roman" av Heidi Linde
 • "Kirsebærsnø - roman" av Ingelin Røssland
 • "Talte dager - roman" av Heidi Linde
 • "Fie faller" av Therese Aasvik
 • "Sensommerdager" av Joyce Maynard
 • "Lukkede rom" av Care Santos
 • "Under bordet - roman" av Heidi Linde
 • "Lykkelige mennesker leser og drikker kaffe" av Agnès Martin-Lugand
 • "Rydde ut - roman" av Helene Uri
 • "Hålke - roman" av Helene Uri
 • "Norsk sokkel - roman" av Heidi Linde
 • "Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen
Alle bokanbefalinger for dette verket