Jentene i graven

av (forfatter).

Bokhuset forlag 2022 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anne Lise Johannessens eksemplar av Jentene i graven

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krimbøker

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

13 år gamle Olivia Lunden fra Odda står ensom og usikker på tunet til gården Skogstad i Drangedal. Gårdskona er en fjern slektning av hennes avdøde mor, året er 1938 og Olivia har blitt lovet arbeid på storgården. Lite aner hun om dramatikken som skal foregå her de kommende årene.

Over 80 år etter kommer man over tre kvinnelik i en umerka grav like ved Skogstad. Journalist Jane Holte i lokalavisen går grundig til verks for å finne ut hvem disse jentene var? Ved hjelp av beboer Aslak Møane på aldersheimen kommer hun på sporet. Plutselig får hun en telefon. Den russiske ambassaden har fått høre at hun graver i en sak - og vil gjerne treffe henne. Hva slags historie er det hun er på sporet av? Og skal hun våge å møte dem?

«Jentene i graven» er Jan Magne Stensruds debut som krimforfatter. Han er tidligere redaktør av Drangedalsposten, har tatt en doktorgrad i historie og vært ansatt i Forsvaret. I denne boka kombinerer han ting fra sin bakgrunn og tar leserne med på en dramatisk historie med utgangspunkt i hendelser under krigen.

Til slutt sitter leseren igjen med spørsmålet:
Kunne dette virkelig ha skjedd?

Bokdetaljer

Forlag Bokhuset forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788293895190

EAN 9788293895190

Serie Jane Holte (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1939-1945 2010-2019

Omtalt sted Drangedal

Språk Bokmål

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

BOKOMTALE: Jentene i graven av Jan Magne Stensrud. Leseeksemplar fra Bokhuset

Boka er todelt. På slutten av 30-tallet, følger vi Olivia, som kommer til gården Skogstad i Drangedal. Så blir det krig. Rundt gården holder det til mange motstandsfolk, og Olivia får et spesielt godt øye til en som kaller seg Olav. I nåtiden jobber Jane som journalist i lokalavisa. Det kommer inn en melding om at det er funnet tre kvinner som er nedgravd like ved Skogstad gård. Likene viser seg å stamme fra 50-tallet. Jane begynner å grave i saken.

Dette er en veldig god debutbok hvor både historie og krimelementer er flettet sammen på en fin måte. Språket flyter fint, og spenningselementet holder lett lesedriven oppe.

Les hele omtalen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket