Frosne flammer

av (forfatter) og Henning Kolstad (oversetter).

Aschehoug 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (70 terningkast.)

136 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bjørg Ristvedts eksemplar av Frosne flammer

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kongsberg bibliotek

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788203373220

EAN 9788203373220

Serie Oxen (3)

Genre Krim Thrillere

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 570

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 41 15 2 0 1

Bokomtaler

Ikke den siste; det kommer også en fjerde "Lupus"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tredje, og siste bok om Niels Oxen.

Mot alle odds har Oxen overlevd havariet fra forrige bok. På en bortgjemt øy i den svenske skjærgården, blir han pleiet godt, av en pensjonert lege. Det er en rolig tid, men Oxen vet at han snart må ut i krigen igjen. Alle regner med at han er død, men hvis han, Margrethe Franck og Axel Mossman skal få de normale livene sine tilbake, må de knuse Danehof. Men, jakten blir farlig og vanskelig, når ingen av dem har det nettverket som trengs.

Denne er litt mer omstendelig enn de to foregående bøkene, og det er litt synd. Driven i de to første bøkene er borte, selv om det selvsagt er noe action.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig spennende i begynnelsen, men så synes jeg at den tapte seg. Litt for lite Oxen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare elsker denne triologien om Oxen! Boken blir enda bedre av å få den lest i lydbokformat av Jan Gunnar Røise. Fabelaktig flink! Håper å høre mer om Oxen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nå lest alle de 4 bøkene i OXEN serien og skriver her en "omtale" som jeg gjør felles for de alle fire. (Ja, den første har jeg visst allerede sagt noen få ord om, så den omtalen får stå som den står.)
Oxen serien er 4 sammenhengende bøker som MÅ leses i rett rekkefølge synes jeg. Da får man med seg bakgrunnen til de tre hovedpersonene og utviklingen av disse utover i bøkene. Handlingene fra den ene boka til den andre er også nøye hektet sammen.
Felles for dem alle er at de er utrolig godt skrevet synes jeg. meget spennende jevnt over med tett framdrift og stadige overraskelser. Bøkene er bygget over et litt annerledes konsept enn "krim-bøker" flest. Her er ingredienser fra mange sjangre; både "action", politisk utroskap, krim etterforsking og intern etterforskning i politiets egne rekker. Det hele med et lett dryss av konspirasjonsteorier. I tillegg får vi et gufs av gammelromantisk nasjonalisme med mystiske møter i gamle middelalder slott. Hva er dette Danehof og hvem besitter lederplassene? Hvem beskytter hvem?
Her er 3 sterke personligheter: Vi har OXEN; en høyt dekorert Krigsveteran, ofte i en slags "ensom ulv" rolle som ikke stoler på noen. Så har vi Axel Mossman som sjef for det Danske PET, og til slutt Margrethe Franc med diverse roller og oppdrag i og for PET. Et sterkt team, men kan de stole på hverandre?
Felles for alle bøkene er de sterke kreftene som er i sving, både på det kommersielle og det politiske plan. Og i felles forbund settes lovverk til side og liv går tapt " i det godes sak". OXEN, Mossman og Falck settes på store prøvelser i deres kamp mot de krefter som truer Danmarks demokrati og trygghet.
Bøkene er alle ganske lange og nokså detaljrike. Ikke alt fremstår som nødvendig kanskje, men jeg synes at alt etter hvert faller pent på plass og ville ikke unnvære en eneste side. Skulle ønske det dukket opp flere bøker med OXEN & Co, da dette nok er det beste jeg har lest i sjangeren på mange år.
Kan ikke bli annet enn 6 fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Gladiator" av Jens Henrik Jensen
  • "Lupus" av Jens Henrik Jensen
  • "Spøkelsesfangen" av Jens Henrik Jensen
  • "Mørke menn" av Jens Henrik Jensen
  • "Kullmannen" av Jens Henrik Jensen
  • "Økseskipet" av Jens Henrik Jensen
  • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
  • "Hengte hunder" av Jens Henrik Jensen
  • "Øyenstikker" av Jaran Dammann
  • "Muldvarpen - krim" av Jesper Stein
  • "Siste skanse" av David Baldacci
  • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
Alle bokanbefalinger for dette verket