Svermen

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (105 terningkast.)

354 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Hilde Herigstads eksemplar av Svermen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Min boksamling

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Utenfor Canadas kyst begynner de ellers så fredelige hvalene å gå amok og angriper båter i store flokker. I havet utenfor Peru drukner en fisker etter å ha blitt dratt ned i vannet av en mystisk undervannsstrøm, og i løpet av de neste ukene rammes titusener av samme skjebne. På oppdrag fra Statoil, forsker marinbiologen Sigurd Johanson på en mystisk mark som spiser grådig av metanlaget på havbunnen. Det skjer uforklarlige og uhyggelige ting under havflaten, noe som er i ferd med å snu opp ned på det globale økosystemet. En økologisk katastrofe truer menneskeheten, noe som enkelte er fast bestemt på å utnytte i sin egen kyniske jakt på makt. Verden står i fare for total utslettelse.

Omtale fra forlaget

Utenfor Peru drukner en fisker etter å ha blitt dratt ned i havet av en mystisk undervannsstrøm. I Stillehavet mister et tankskip manøvreringsevnen fordi små skjell blokkerer roret. Utenfor Canadas vestkyst går en flokk hvaler plutselig amok og angriper båter. I Frankrike dør en gourmetkokk av væsken fra en hummer som eksploderer, og i Australia blokkerer millioner av maneter strendene. Utenfor Norge oppdager oljeletere fra Statoil en ukjent mark som eter seg ned i kontinentalsokkelen og frigjør metangass.
Marinbiolog Sigur Johanson ved NTNU i Trondheim begynner å analysere de mystiske markene, som etter hvert opptrer i millionskarer.
Under havflaten skjer det uforklarlige, uhyggelige ting. En økologisk katastrofe uten sidestykke truer menneskeheten, en katastrofe som noen er fast bestemt på å utnytte i sin kyniske jakt på makt. Kappløpet med tiden er i gang ...
Svermen er full av fakta og fantasi. Boken er utrolig spennende, og ikke minst er den viktig og tankevekkende. Den er solgt i over tre millioner eksemplarer og får utgivelse i 18 land, og filmrettighetene er kjøpt av Uma Thurman.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203208966

EAN 9788203208966

Genre Science fiction Thrillere

Språk Bokmål

Sider 986

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 43 24 12 2 2

Bokomtaler

Intens triller/fantasi, spekket med fakta om marinbiologi, geologi, evolusjonsteori mv. Med kunnskap om hva vi mennesker utsetter naturen for, hadde vi kanskje fortjent å bli utsatt for "Yrr". Boken utfordrer tanken om at mennesket er den mest inteligente skapningen i universet, og det kan jo være sunt av og til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt opp og ned. Dette er en thriller med miljø som bakteppe. Jeg elsket bakteppet, men liker ikke thriller i bokform. Mange av angrepene var skildret som om jeg leste en dreiebok, sant og si hadde det meste av handlingen passet best i en film. Men verden som det handles i er godt og spennende beskrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vet du hva som er vårt tids problem...? Menneskene taper sin betydning. Alle kan erstattes. Det finnes ingen idealer lenger, og uten idealer finnes det ingenting som gjør oss større enn det vi er. Hver enkelt av oss leter fortvilet etter beviset på at verden er litt anderledes med ham enn uten ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Naturen underkastet seg ingen planlegging.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Økosystemet Jorden har hittil ikke hatt annet en ergrelse med det bisarre, usannsynlige sekundærfenomenet mennesket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det handlet stadig mindre om å forstå planeten enn om å tilpasse den. I misforståelsens Disneyland ble menneskers inngrep rettferdiggjort på nye, skjebnesvangre måter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mennesket er et tilfeldig produkt. Vi er resultatet av et kosmisk lykketreff, da en kjempemetioritt traff Jorden så dinosaurene døde ut...Vi er resultat av naturlig favorisering, ikke av noen logisk konsekvens. Blandt millioner av utviklingsforløp...finnes det bar ett der det forekommer mennesker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er en partikkel.
En partikkel i mangfoldet. Intet annet menneske er du helt lik, slik ingen celle er like en annen i hver detalj. Et eller annet er alltid annerledes. Slik må du betrakte verden. Som en spennvidde av likheter. Er det ikke trøsterikt å oppfatte seg som en partikkel, når du samtidig får lov til å være unik. En partikkel i tid og rom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...Menneskeheten er uansett for nedadgående, jeg mener, Kopernikus forviste jorden fra universets midte, Darwin rev av oss skaperverkets krone, Freud viste at den mennesklige forstand kommer til kort for underbevisstheten. Inntil nå har vi i det minste vært de eneste organiserte bedreviterne på denne planeten, og nå kommer det eldre leietakere og kaster oss ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For quallunaat hadde denne tilsynelatende mangelen på organisering hos inuittene alltid vært suspekt. Quallunaat forstod rett og slett ikke hvordan man kunne eksistere uten fastlagste tidsplaner og perstasjonskrav, og at man i det hele tatt fikk lov til det. Quallunaat bygde seg verdner uten for verden. De utelukket de naturlige forløpene til fordel for kunstige, og alt som ikke passet i konseptet deres, ble ignorert eller fjernet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt og ondt er verdier postulert av mennesker. Fiksjon som setter seg utover dette vekker knapt noen interesse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Matematikk er det eneste universelle språket som et intelligent vesen som lever innenfor de rådende fysiske rammebetingelsene, vil forstå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nok eit år der pengane har gått til bøker eg eigentleg ikkje har plass til.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker med hyllest til, eller innslag av, naturen, naturvitenskapen og biologi.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg faktisk eier og har.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller skal lese som er blå.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva skjer når klimaet forandrer seg og verden ikke lenger er slik vi kjenner den? Her har vi samlet romaner som handler om hvor skremmende verden kan bli dersom vi ikke får stoppet klimaødeleggelsene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De åtte" av Katherine Neville
 • "Overgangen" av Justin Cronin
 • "Knokkelsamleren" av Jeffery Deaver
 • "Lushons plater - roman" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
 • "Stien mot fortiden" av Tom Egeland
 • "Djevelens fjær" av Minette Walters
 • "Den fjerde regelen" av Ian Caldwell
 • "Det tredje tegnet" av Yrsa Sigurðardóttir
 • "Den som graver en grav" av Yrsa Sigurðardóttir
 • "Frykten er mitt våpen" av Alistair MacLean
 • "Det svarte tårnet" av P.D. James
 • "Drømmejegerne" av Stephen King
Alle bokanbefalinger for dette verket