Røverhistorier

fantastiske og forferdelige fortellinger fra innsida

av (forfatter) og Martine Rand (forfatter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Henning Svilands eksemplar av Røverhistorier - fantastiske og forferdelige fortellinger fra innsida

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bøker 2021

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Røverhistorier er true crime i ordets rette betydning. Her får du sanne historier fra innsiden av norske fengsler, fortalt fra forbryterens perspektiv.

I Norge straffes forbrytere ved at de fratas sin fysiske frihet. Men ingen kan kneble ytringsfriheten. Mina Hadjian og Martine Rand har laget radio i fengsel med innsatte bak mikrofonen i årevis og har titusenvis av faste lyttere på NRK P2. De deler historier om alt fra alvorlige overgrep til flaue røvertabber. Fellesnevneren er at de er ekstreme, på godt og vondt. Hvem er han som stjeler bilen din? Hvorfor rømmer man fra fengsel? Og hvordan føles det egentlig å ha cella som hjem?

Det oppstår noe helt spesielt når hardbarka kriminelle forteller åpent om følelser og erfaringer. Røverne har mye på hjertet, og de gir både rystende og rørende innblikk i en lukket verden.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203366246

EAN 9788203366246

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Bygget vi går ut av er stort og gult, og går under navnet avdeling B. Det var et av Oslos største bryggerier fram til 1930-tallet. Bryggeriet var kjent for sitt bayerøl, det er derfor mange kaller denne delen av Oslo fengsel for Bayern. De som soner her har celle i den gamle bryggerihallen, altså der de laget øl. Over 60 prosent av de fengslede sitter for rus eller rusrelaterte forbrytelser, så plasseringa er litt pussig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I 2014 ble det gjort en omfattende levekårsundersøkelse blant innsatte i norske fengsler. Her kom det fram at 12 prosent ikke hadde noen som stod dem nær som de kunne snakke fortrolig med. I befolkningen ellers er dette tallet 3 prosent. Et stort antall innsatte mangler nære relasjoner i livet, 14 prosent hadde ingen de kunne regne med ved personlige problemer, og 15 prosent manglet gode venner før innsettelsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Før man fikk kvinnefengsel i Norge sonet kvinner sammen med menn, men under fengselsdirektørfruens omsorg. Det er mye som er til kvinners disfavør i dagens kriminalomsorg, men vi må i det minste være glade for at man i dag utdanner seg til å ha et slikt ansvar, og ikke gifter seg til det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(Om Eidsberg fengsel, Mysen):

Her har fengselet slitt med et nokså spesielt problem. Det skal ha noe med surheten i jorda å gjøre. Rett innafor fengselsmurene popper det nemlig opp klaser med sopp hver sensommer og høst. Ikke kantarell, men den psykoaktive rakkeren fleinsopp. Og for at de frihetsberøvede ikke skal pelle sopp på dagtid, er det fast jobb for nattevakta å plukke sopp i luftegården.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at gjestene har lagt fra seg mobil, snus, bilnøkler og annet ræl, får de lov til å gå inn neste dør. Der er det en bitte liten, smal gang med en låst dør i hver ende og en metalldetektor i midten, som de må gjennom.

Da influenser og realitystjerne Martine Lunde var på besøk, sluttet aldri detektoren å pipe. Hun hadde tatt på seg hele smykkeskrinet, og det ble mye fjas og latter da hun igjen og igjen måtte ta av seg noe, og på nytt gå gjennom. Det siste som peip, var lipglossen hennes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Alt jeg ser" av Lilli Bendriss
  • "Det mørkeste rommet" av Hilde Reikrås
  • "Tause ofre" av Anette Moe
  • "Noen ganger er jeg redd - historier om angst" av Jannecke Weeden
  • "Ingen murer er for høye - mitt liv med dop, kriminalitet og politikk" av Trond Henriksen
  • "På åstedet - jakten på bevisene" av Eva B. Ragde
  • "Shirog - jenta jeg en gang var" av Isabel Raad
  • "Til oss - fra de eldste" av Linn Skåber
  • "Galgedans" av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen
  • "De uskyldige - roman" av Kristine T.G. Hardeberg
  • "Frida - min ukjente farmors krig" av Nina F. Grünfeld
  • "Syke sjeler" av Kristina Ohlsson
Alle bokanbefalinger for dette verket