Glass og aske

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.76 (123 terningkast.)

394 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Helenes eksemplar av Glass og aske

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Bøker i hylla!

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lili blir født i Alsace i 1884. Faren dør plutselig og første verdenskrig er i anmarsj. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter til Wien, men etter en stor tragedie skiller de lag. Hundre år senere drar den svenske journalisten Amanda til Wien etter å ha arvet en ring etter Lili. Ringen kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire.

Omtale fra forlaget

Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glass og aske vever nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig stolt og modig kvinnes skjebne.

Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst. Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili ? en ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Hun forlater et Europa på sammenbruddets rand, preget av mellomkrigstidens konflikter, til et Amerika som forventningsfullt åpner armene og lokker med løfter om frihet og rikdom. I sin jakt på Lili konfronteres Amanda ubønnhørlig med sin egen smertefulle fortid, og hun tvinges til å ta ny stilling til de valgene hun har gjort opp igjennom årene.I Glass og aske vever Ann Syréhn Tomasevic nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig kvinnes skjebne.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205406643

EAN 9788205406643

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet

Omtalt sted USA Europa

Språk Bokmål

Sider 533

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 27 53 25 13 3

Bokomtaler

En litt kjedelig bok, som fort ble glemt da siste side var lest. Samtidig som det var en helt grei hvilebok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nej nu ger jag upp!
Två gånger har jag börjat på den här boken efter att ha läst bl a detta:
"Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glass og aske vever nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig stolt og modig kvinnes skjebne."

Så står det mer om det spännande tiderna som är i Alsace men jag tykker inte att jag får bli med i berättelsen. Den sker som utanför mig åkk når varken hjärta eller intellekt. Så synd för det verkade så bra åkk jag hade så gärna upplevt den här boken om den varit liiiite mer medrykkande. Tyvärr endast en tvåa i betyg från mig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en fin bok og en fin historie, men dessverre følte jeg at det var mange ting som forble ubesvart. Forfatteren beskriver mange forskjellige karakterer, en del overflødige og en del som får litt for lite plass. Det var også mye hopping mellom forskjellige mennesker og tider som gjorde det til tider forvirrende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende bok, men mangler konklusjon. Det virker som den bygger seg opp til en slutt som aldri kommer. Skuffet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Tro meg, min sønn: det eneste mennesket kan eie, er seg selv. Alt det andre er bare tilfeldigheter.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På dødens veier vandrer de
mot gassovnene, mot massegravene
på brystet en stjerne
som stjernen i Jesusbarnets juletre
I Stalingrads vinter venter de
venter på at telen skal gå
som frosne vedkubber med barneansikter
Over Dresden eksploderer nattehimmelen
som rakettene på nyttårsaften
som konfetti over gatene, over barna
I Roma, den åpne byen, går en gutt med sin lillesøster
A thousand lire mister or a packet of cigarettes
Overalt vandrer barna på grunn av de voksnes dårskap
Og Gud er ingen steder

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Samtiden blir tydelig først når den har blitt historie

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er ikke det vi frykter mest som rammer oss til slutt, tenkte hun med bittert klarsyn. Når katastrofen slår til, er man likevel uforberedt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alt så ut til å flyte sammen og bekrefte det han allerede visste - at mennesker er født like og med samme rett til å søke lykke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tro meg, min sønn: det eneste mennesket kan eie, er seg selv. Alt det andre er bare tilfeldigheter. Land, keisere og flagg kan forandre seg når som helst, makt og penger blir til grus og aske. Land og grenser er menneskelige påfunn. Det som tilsynelatende er et land i dag, kan være et helt annet imorgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det kunne stå som et epitaf over alle kriger, nå og i fremtiden: 'Vi trodde aldri det skulle gå så langt.' "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror nemlig at det fins to typer mennesker, de som lever i virkeligheten, og forfattere, kunstnere - sånne som du og jeg - som bare skildrer den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var som om hun endelig hadde forstått meningen med hans umarkerte trekk, det uskarpe ansiktet - det var et ubeskrevet blad, et partitur som skulle fylles med musikalske noter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet velger for deg, og døden. Døden er ingen samtalepartner, ham kan du ikke kjøpslå og forhandle med. Vi kan kun velge i der små.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokhyllene hjemme er så fulle at de flyter over og vi har satt bremsene på når det gjelder bokkjøp. Bremsene er fortsatt på, men idag sviktet de meg helt, og det resulterte i 11 bøker til meg selv og 4 til barna. Posesalg er rota til kaos i hjemmet vårt ;)

Oppdatering 13.mai:
Jeg ga ei bok fra meg, og kom hjem med 15, FEMTEN, bøker....De finner du fra og med bok nr 16 på lista :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har satt meg et mål: Bokhyllene mine er stappfulle, av bøker jeg har lest, bøker jeg skal lese, bøker alle burde ha, bøker som gir status.. Og nå skal jeg lese alle de uleste bøkene og samle på dem jeg liker og gi bort dem jeg ikke synes noe om, sånn at jeg har plass til flere (uleste) bøker.
Dette er en god plan, synes jeg, og så langt har jeg lest sju nye bøker... Jeg legger dem til her etterhvert som jeg får lest. Kanskje skal jeg legge inn noen tanker om hver bok også - vi får se. Dette blir nok en spennende reise!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lettere (dame)underholdning som ikke krever mye å lese - bare kos :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er ei liste over bøkene eg har planer om å lesa hausten 2011. Det kjem nok endringar på lista etterkvart som eg oppdagar nyheiter som må lesast. Ser heller ikkje vekk frå at eg er ein smule optimistisk når det gjeld antal bøker på lista.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Det gule huset" av Patricia Falvey
  • "En sang om lengsel" av Andrea Levy
  • "De hvite englene" av Julia Gregson
  • "Elvens datter - en slektssaga fra Australia" av Merice Briffa
  • "En vannmelon, en fisk og en bibel" av Christy Lefteri
  • "Bare tanken på deg" av Rosie Alison
  • "Den hvite dronningen" av Philippa Gregory
  • "Spor i støvet" av Katherine Webb
  • "Sjalet fra Kashmir - roman" av Rosie Thomas
  • "Urolige tider - en slektssaga fra Australia" av Merice Briffa
  • "Smaken av eplekjerner" av Katharina Hagena
  • "Når himmelen faller ned - en roman" av Jennifer Cody Epstein
Alle bokanbefalinger for dette verket