De udødelige

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Kagge 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (34 terningkast.)

63 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heges eksemplar av De udødelige

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvis du visste når du skulle dø, hvordan ville du
levd livet ditt?

Sommeren 1969, N ew York City. Byen koker og verden er i forandring. Det skjer noe overalt, bare ikke med de fire Gould-søsknene Simon, Klara, Daniel og Varya. I kjedsom desperasjon bestemmer de seg for å oppsøke en kvinne som ryktes å ha ankommet nabolaget, en omreisende klarsynt som påstår å kunne forutsi enhver persons dødsdato.

Spådommen påvirker de fem neste tiårene i livene deres. Gullgutten Simon rømmer til vestkysten, på jakt etter kjærligheten i åttitallets San Francisco, den drømmende Klara blir tryllekunstner i Las Vegas - besatt av grensene mellom fantasi og virkelighet, Daniel søker trygghet som militærlege og skoleflinke Varya hengir seg til vitenskapen, der hun strekker seg langt i sin forskning på levetid og udødelighet.

De udødelige undersøker grensene mellom skjebne og valg, virkelighet og illusjon. Romanen er et dypt bevegende vitnesbyrd om fortellingens kraft, troens natur og om nådeløst ubrytelige familiebånd.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788248923510

EAN 9788248923510

Omtalt tid 1960-1999 2000-2009

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 379

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 9 16 1 0 0

Bokomtaler

Alle detaljene i de ulike drømmene og hva som blir oppfylt og hva som skjer overlater jeg til deg å lese om. Det håper jeg også du vil gjøre. Det er lenge siden jeg har lest en så vakker bok. Det var umulig å legge den fra seg, så det ble lesing i alle pauser jeg kunne finne. Den minner meg litt om Liv etter liv av Kate Atkinson, som jeg også likte veldig godt. De udødelige er godt skrevet og legger frem de ulike historiene både på en spennende og en engasjerende måte. Anbefales sterkt!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er hett i New York sommeren 1969. Søsknene Gould kjeder seg nesten til døde. Så får de høre om en klarsynt dame som holder til i nærheten. De oppsøker henne, noe de senere skal angre på. Damen kan nemlig forutsi dødsdagen deres, og det hver og en av søsknene får høre den dagen, påvirker dem for resten av livet.

Simon, som er morens øyensten, rømmer til San Fransisco og jakter på kjærligheten.
Daniel velger det trygge, og blir militærlege. Skoleflinke og søskenflokkens eldste, Varya, blir forsker på udødelighet og levetid.
Klara følger i den mystiske mormorens fotspor, og blir tryllekunstner i Las Vegas.

Underholdende og annerledes om familie, tro, illusjon og kjærlighet. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fire søsken som vokser opp i New York . De bestemmer seg for å oppsøke en omreisende klarsynt som kan forutsi dagen en person dør. Dette er med å påvirke alle de fire søsknene sitt liv når de vokser opp. Jeg slet litt med denne boka, kjedet meg litt, engasjerte meg litt, lot den ligge. Men en helg i hengekøya under furutrærne på hytta fikk fart på lesingen . Fortsatt kjedet jeg meg litt. De fire forskjellige skjebnene og historiene til disse søsknene ... jeg ble ikke helt engasjert. MEN så kom jeg til den siste delen. Da falt alt på plass og på en måte skjønte jeg hvorfor boken var skrevet. Litt som å komme opp på fjellet og se utover. Den litt tunge oppstigningen var tross alt bryet verdt, selv om det tok litt tid. «Hun ville si til seg selv at det hun egentlig ville , ikke var å leve evig , men slutte å bekymre seg.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Korleis ville du ha levd livet ditt om du (trudde at du) visste sikkert når du skulle dø? Ville du gjort andre val enn du ville gjort om du ikkje visste? Desse er spørsmåla De udødelige av Chloe Benjamin tek for seg.

Fire unge søsken, den yngste sju og den eldste tretten, finn i 1969 ut at ei kvinne som har ry på seg for å kunne spå dødsdatoen til folk har flytta inn i nabolaget. Daniel på elleve tykkjer det høyrest så spennande ut at han vil oppsøke kvinna. Han får søskena sine med seg, og i motsetnad til det Varya på tretten år trur, sidan ho får beskjed om at ho vil leve til ho vert 88, vert alle fire førespegla heilt ulike dødsdatoar, og heilt ulike lengder på livet.

I romanen har kvar av søskena fått ein lang bolk kvar, og kvar bolk er delt inn i ikkje altfor lange kapittel. Dette, saman med eit godt språk og ei spennande historie, dreg lesinga framover. Dette er ikkje ein roman du bruker lang tid på å lese, trass dei 379 sidene og litt (for?) lita skrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det var problemet med Gud: Han tålte ikke kritisk analyse. Han fant seg ikke i det. Han forsvant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjører på med samme plan som tidligere, med å lese 52 bøker i året.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Camp Chippewa" av Nickolas Butler
  • "Kjærlighetens magiske regler" av Alice Hoffman
  • "Plommetreet - roman" av Ellen Marie Wiseman
  • "Snø fra Brasil" av Adriana Lisboa
  • "De strålende" av Eleanor Catton
  • "Mellom dem" av Richard Ford
  • "Hemmelighetene på Nanreath Hall" av Alix Rickloff
  • "Historien om en anstendig familie" av Rosa Ventrella
  • "Fru Sinclairs koffert" av Louise Walters
  • "Et stjålet liv" av Nancy Richler
  • "Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater)" av Paul Beatty
  • "La meg ikke huske - thriller" av Lisbeth Pettersen
Alle bokanbefalinger for dette verket