Camille

av (forfatter) og Christina Revold (oversetter).

Aschehoug 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.12 (68 terningkast.)

139 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heges eksemplar av Camille

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

"En hendelse blir betraktet som avgjørende når den vipper livet ditt fullstendig ut av balanse. Som for eksempel tre skudd fra en pumpehagle mot kvinnen du elsker."

Kriminalførstebetjent Camille Verhoevens nye venninne er vitne til et ran på Champs-Élysées i Paris og overlever ved et rent mirakel. Men hun er skadet for livet. Det blir en helt personlig sak for Verhoeven å finne igjen gjerningsmannen, ikke minst fordi denne åpenbart vil gjøre hva som helst for å finne henne igjen og avlive henne.

De to mennene går inn i en kamp på liv og død, der den private siden av saken, får kriminalførstebetjenten til å ofre svært mange av sine prinsipper. Til slutt er leseren usikker på hvem som er jegeren i denne saken. Og hvem som er offeret.

Pierre Lemaitre er den franske forfatteren som har tatt norske lesere med storm med ALEX og IRÉNE. Camille er den forrykende avslutningen i Verhoeven-trilogien.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788203372186

EAN 9788203372186

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Paris

Språk Bokmål

Sider 346

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 23 27 14 1 1

Bokomtaler

Dette er den tredje og (foreløpig?) siste boka i serien om den stutte etterforskeren Camille Verhæven, som denne gongen opplever at hans nye kjærast, Anne Forestier, snubler uforvarande over eit par forbrytarar rett før dei skal utføre eit væpna ran av ein gullsmedforretning. Ho blir stygt mishandla, men overlever som ved eit mirakel. Camille forlanger å få ta saka, og set karriæren sin på spel for å få løyst den før ransmannen kjem tilbake for å ta livet av Anne.

Som alltid i bøkene om Camille er ikkje ting heilt det dei kan sjå ut som til å begynne med. Der det grepet i Irene kom til syne som ein ordentlig overraskelse, og i Alex heldt lesaren i ande gjennom heile boka, kjem det her til syne heilt mot slutten. Og då har historien gått på tomgang såpass lenge at eg hadde begynt å kjede meg, så det var ikkje på langt nær den forløysinga det sikkert var meint som.

Dette er ingen dårlig krimroman, plottet er kløktig uttenkt og forfattaren evner å halde lesaren i uvissa om løysinga på mysteriet til det blir avslørt mot slutten. Det er eit stort MEN - når plottet endelig begynner å bevege seg, har det i stor grad stått stille sidan begynnelsen av romanen. Politiet har ikkje komme nokon vei, og forbrytaren har ikkje gjort stort heller.

Kort sagt: "Camille" er ikkje direkte dårlig, men eg kjeda meg og såg fram til eg vart ferdig med den. Terningkast tre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Franske Pierre Lemaitres tredje og foreløpig siste bok om politimannen Camille Verhoeven er en fremragende skrevet fortelling om hevn, bedrag, forfølgelse og menneskelig desperasjon. I tillegg er dette spenning på høyt nivå. Som i sin forrige bok, «Irène» gjør Pierre Lemaitre et grep mot slutten av historien som snur det meste på hodet, elsker det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Camille" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken må være skrevet som et bidrag i konkurransen "Minst troverdige plot noen gang".

Dessuten: Les om igjen første kapittel etter at du har lest slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som vanlig skriver Lemaitre spennende og med en uventet tvist eller to. Hørte boken som lydbok og desverre ble boken skjemt av en særdeles uinspirert oppleser (Anders Ribu). Det hørtes ut som det var det kjedeligste han noengang hadde gjort. Les den som bok selv! Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Turnuslegen er en alvorlig mann med indisk utseende, små briller og et navneskilt med et etternavn på minst seksti bokstaver.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kontoret er ubeskrivelig rotete. Han er kirurg, man kan bare håpe det er større orden i hodet hans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnest mange bøker der tittelen berre er eit fornamn. Dette er dei eg har lest, eller har uleste i bokhylla, og der tittelnamnet er ein person i boka.

Det blei forresten vanskelegare enn eg trudde å trekke opp grensene for kva bøker som skal vere med. Candide og Iracema er t.d. ikkje spesielt vanlege namn, men det finnest folk som heiter det. Derfor tok eg med desse. Fvonk, derimot, er det truleg ingen som heiter, og boka fell utanfor lista.

Så har vi bøker som Max og Ulysses, begge er brukbart vanlege fornamn, men i dei respektive bøkene er titlane namna på eit rockeband og ein båt. Utanfor.

An-Magritt og Johannes var eg veldig i tvil om. Tittelen er vel strengt tatt Nattens Brød, og med namna som undertittel. Men på bokomslaga så er det namna som er dominerande. Tatt med under tvil.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Rosy & John" av Pierre Lemaitre
 • "Brudekjolen" av Pierre Lemaitre
 • "Irene" av Pierre Lemaitre
 • "Kommer alltid tilbake" av Christina Erikson
 • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
 • "Irène" av Pierre Lemaitre
 • "Bye bye Blackbird - krim" av Jesper Stein
 • "Alle disse vakre løgnene" av Peter Swanson
 • "Ulven" av Mo Hayder
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Åte" av Daniel Cole
 • "Flokkdyr" av Tana French
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver