Sekten på Tåkøy

av (forfatter) og Jørn Roeim (oversetter).

Gyldendal 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (20 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heges eksemplar av Sekten på Tåkøy

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Livet i en sekt.
På en vindfull og tåket øy i den svenske skjærgården har en New Age-bevegelse slått seg ned på en stor eiendom. Deres karismatiske leder, Franz Oswald, har utviklet en livsfilosofi, kalt ViaTerra. Teorien gjenoppretter sjelens ro og kroppens naturlige balanse. Bevegelsen har en sterk tiltrekningskraft på kjendiser og mennesker i maktposisjoner.
Sofia Bauman, som akkurat er ferdig med sin universitetsutdannelse, blir fascinert av Oswalds filosofi. Hun er usikker på hva hun vil gjøre med livet sitt, og sjarmert av Oswald aksepterer hun hans tilbudet som bibliotekar. Etter hvert oppdager hun at det foregår mye som ikke tåler dagens lys, og hun lurer hun på om hun er blitt dratt inn i en sekt. Hun angrer på at hun tok jobben og ønsker å dra hjem, men Oswald styrer med jernhånd, og det er satt opp elektrisk gjerde rundt hele eiendommen.
Veien tilbake til et normalt liv blir langsomt til et mareritt. For ingen har noensinne forlatt ViaTerra.

«Like spennende som den mest intense thriller.» Lotta Olsson, Dagens Nyheter
«Neglebiting garantert.» Aftonbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788205499393

EAN 9788205499393

Genre Krim og spenning

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 533

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 10 6 0 1 1

Bokomtaler

Her er min omtale av Sekten på Tåkøy. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende og interessant historie om en sekt i den svenske skjærgården. Inspirert av forfatterens mange år som medlem i scientologikirken. Boka er den første i en trilogi. Enkelt skrevet, lettlest, kanskje litt banalt til tider og litt for lang, men absolutt spennende nok til å la seg rive med . Her er min omtale

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lindstein har skrevet en meget spennende bok. Selv om den innehar få overraskelser holdt den spenningen opp, og jeg fant den til tider vanskelig å legge fra meg.

Spenningen til tross er ikke boken spesielt bra skrevet. Språket er ikke det mest velskrevne jeg har vært borte i, det er lett og litt banalt. Boken er også lenger enn hva den strengt tatt trenger å være. Forfatteren selv forsvarer valget av det enkle språket med at boken også skal passe for ungdommer. Kan godt være, men språket og lengden hemmet heldigvis leseopplevelsen svært lite. Spenningen lå hele tiden og pirret på hver side.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Sekten på Tåkøy

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å fy, denne var bra! Jeg klate ikke å slutte å lese (elsker det når jeg finner slike bøker), det er lenge siden jeg har «gruet» meg til å bli ferdig med ei bok. Klarer nesten ikke å vente på de to neste. Utrolig spennende å lese om sekter og hvordan det er å være del av en. I tillegg til at forfatteren har, etter 25 år, rømt fra en sekt gjør boken ekstra spennende og enda mer troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofia er ferdig med universitetsutdannelsen i litteraturvitenskap. Hun har akkurat gjort det slutt med kjæresten, noe som skulle vise seg å bli et fryktelig brudd. Framtiden er uviss. Sofia vet ikke hva hun vil, men så drar hun med seg venninnen, Wilma på et foredrag. Franz Oswald er foredragsholderen, og han er en karismatisk og mystisk skikkelse. Han har utviklet en livsfilosofi, ViaTerra. Målet med ViaTerra er å gjenopprette sjelens ro og kroppens naturlige balanse. Sofia blir fascinert, og går med på å prøve ut programmet uten forpliktelser og kostnader. Oswalds organisasjon holder til på Tåkøy, i en gammel herregård. Sofia fullfører programmet, og da Oswald tilbyr henne jobben som bibliotekar, sier hun ja.

Sofia trives på øya i starten, men så oppdager hun at ikke alt er som det skal være. Oswald er til tider skremmende, og det hele føles som å være med i en sekt. Sofia angrer og vil hjem, men ingen har noensinne forlatt ViaTerra...

En skikkelig sidevender, hvor man også får små drypp fra tidligere beboere på øya, og en grusom hemmelighet kommer for dagen.

Fikk Crimetime Specsavers Award i 2016 for beste krimdebut.

Første bok i en planlagt trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På en vindfull og tåkete øy i den svenske skjærgården har en New Age-bevegelse slått seg ned på en stor eiendom. Sofia og venninnen Vilma drar på et gratis og uforpliktende foredrag. Sofia blir tilbudt jobb - nemlig å drive biblioteket, og litteraturutdannede som hun er, slår hun til. Etterhvert finner hun ut at stedet ikke er så idyllisk som hun først fikk inntrykk av, men da er det kanskje for sent?

Spennende og ekkel historie som kryper under huden din, og absolutt en bok som fortjener en anbefaling!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Sekten som gjenoppsto" av Mariette Lindstein
 • "Ett skritt for langt" av Tina Seskis
 • "The mister" av E.L. James
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Barneranerne" av Anne-Britt Harsem
 • "Sett av den døde" av Eirik Husby Sæther
 • "Den siste Mrs. Parrish" av Liv Constantine
 • "Øyenstikker" av Jaran Dammann
 • "Thoron - jenta fra den grønne øya" av Gunhild M. Haugnes
 • "Lothepus - går det til helvete, så går det til helvete" av Leif Einar Lothe
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Dødstimen - kriminalroman" av Jaran Dammann
Alle bokanbefalinger for dette verket