Lykkeravnene

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (gjendikter).

Aschehoug 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Heges eksemplar av Lykkeravnene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Noen ganger skal det en skurk til for å redde deg fra monstrene.

Siv har vokst opp med historier om Myrslasker og Lykkeravner - farlige monstre og beryktede røvere. En gang herjet monstrene i landsbyen, drepte mennesker og lagde smykker av føttene til de døde. Monstrene forsvant på mystisk vis. Det gjorde også de fredløse Lykkeravnene. Er historiene sanne eller bare oppdiktet? Og hvorfor straffes alle som snakker om Lykkeravnene? Når merkelige ting begynner å skje, tror Siv at monstrene er tilbake. Hun dukker ned i landsbyens labyrint av mørke hemmeligheter, lover og løgner. Hun skal avsløre sannheten om hvem som er helter og hvem som er skurker.

"Lykkeravnene" er første bok i fantasytrilogien om 11 år gamle Siv og vennene Folly og Kasper.
Forfatter Paul Durham vant litteraturprisen The Cybil Award for Middle Grade Speculative Fiction 2014 for "Lykkeravnene".

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788203257780

EAN 9788203257780

Serie Lykkeravnene (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 412

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 3 1 0 0

Bokomtaler

Er du modig nok til å bekjempe monstre eller tror du ikke noe på dem?

Siv er en liten jente som bor i en landsby hvor hun er vant til å leve av lite mat og en mor som tjener lite. Hun kommer fra harde kår og er vant til det. Sånn er det å være innbygger i den landsbyen hun bor i. Det er tøffe tider og de må klare seg med det de har. Sånn er det bare. Og hun kommer fra en landsby som er full av overtro. Hun har oppgjennom barneårene hørt mye om lykkeravnene (som helst ikke nevnes høyt), og andre myter om diverse monstre som har vært innom landsbyen for mange år siden og som visstnok oppholder seg i nærheten. Men er det sant eller er det bare vås? Finnes monstre på ordentlig? Og hva er det med lykkeravnene? Etter hvert lærer Siv mer om diverse monstre, selve landsbyen og mye om seg selv. Hun får også vite noe om labyrinter under jorden. Og da noen nær henne befinner seg i fare, må hun bevise for seg selv og andre at hun kan være modig når det gjelder.

Hadde hverken hørt om boka eller forfatteren da jeg fikk boka, men ukjente forfattere skremmer ikke meg for har lest bøker av mange ukjente forfattere i år, så er ikke redd for å utforske ukjente forfatterskap lenger. Og jeg har lest mer fantasy enn det jeg er vant til. Det er visst fantasy som er det store for lesere for tiden, virker det som. Jeg liker fantasy jeg også, men det er ikke favorittsjangeren min. Fantasy er greit å lese en gang i blant, men kommer vel aldri til å bli blodfan av den sjangeren.

Boka er ment for yngre fantasylesere. For språket er ganske lett og barnslig. Her er det ikke snakk om avansert fantasy på noen måte. Handlingen er lett å komme seg inn i og den er litt vel forutsigbar for oss som er eldre enn det boka er beregnet for. Fin og mørk stemning i boka, men syntes det manglet mer fart og dybde i karakterene. Det blir veldig mye dialog fremfor handling i enkelte partier. Og boka inneholder en del skrivefeil her og der som irriterer. Håper alle forlag blir flinkere fremover til å se over skrivefeil for jeg har mottatt en del bøker fra mange forlag der det er mer skrivefeil i bøker enn strengt tatt nødvendig. Ønsker strengerer korrektur!

Lykkeravnene hadde en lovende start med høy fart, men på ett eller annet tidspunkt mistet jeg litt av interessen underveis. Handlingen begynte å gå tregt og jeg brydde meg ikke så mye om karakterene. Jeg fikk dessverre ingen "connection" med noen av dem, og jeg interesserte meg mer for monstrene enn innbyggerne i landsbyen for å være helt ærlig. Det ble mer koselig fantasy for meg enn spennende. Mørk eventyr på en måte. Men som sagt, både historien og skrivemåten ble litt vel barnslig for min del, men yngre lesere som går på barneskole og ungdomskole vil nok kanskje like denne boka bedre enn det jeg gjorde. Boka hadde et så godt utgangspunkt, men så ble jeg ikke helt enig med retningen den tok. Hadde nok håpet på noe mørkere og dystrere enn det jeg fikk. Men man kan ikke få alt. Lettlest bok, men fort glemt. Savner å lese en bok som tar meg med storm. Det er altfor lenge siden sist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Det fins ikke monstre" av Kory Merritt
  • "Memory - drømmenes by" av Christoph Marzi
  • "Ellen, Humla og hemmeligheten" av Maria Frensborg
  • "Volum - en spilleliste" av Pedro Carmona-Alvarez
  • "Archie Greene og det magiske museet" av D.D. Everest
  • "Megzilla" av Gro Dahle
  • "Jenta fra Mars" av Anna Woltz
  • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
  • "Ville dyr i byen" av Jan Chr. Næss
  • "Stjerner over Tivoli" av Catharina Natalie Wandrup
  • "Øya som glitrer i sølv" av Helene Flood
  • "#naken" av Nina Rossing
Alle bokanbefalinger for dette verket