Det lyser så fint fra julestjernen

av (forfatter).

Kolofon 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Grethet87s eksemplar av Det lyser så fint fra julestjernen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Det lyser så fint fra julestjernen er en kjærlighetshistorie og handler om alenemoren Veronica Thoresen, som jobber som sykepleier innen psykisk helsearbeid. Barna er blitt store, og hovedpersonen selv er rundt femti. Historien gir et innblikk i en spennende jobbhverdag. Om følelser og hvordan kjærligheten styrkes når den deles med en annen. Da Veronica en dag bestemmer seg for å rydde i boden, finner hun et brev som vekker minner fra den gangen idyllen revnet. Da hun kjempet for harde livet for familien, og ikke minst for datteren Thale.
Romanen fremstiller hvordan det er å være mor til en ungdom med alvorlige problemer, hvor skremmende og delvis glemt informasjon kommer fram når Veronica søker etter svar. Fortellingen viser hvordan hendelser får kroppen til å huske tidligere opplevelser, og hvordan det ubevisst setter spor og preger et menneske.
May Britt Stendal (født 1975) er bosatt i Asker, jobber som spesialsykepleier i rus og psykisk helse. Har tidligere gitt ut den erotiske trilogien: «Fristet» 2015, «Forført» 2016 & «Blendet» 2017.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788230019337

EAN 9788230019337

Språk Bokmål

Sider 275

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

leseeksemplar
"Det lyser så fint fra julestjernen" av May Britt Stendal

En fin og sterk historie om hvordan gamle minner plutselig tar plass i nåtiden.
Til tider virker det som noe nesten er tatt rett ut fra en lærebok om sykepleie, og det er overraskende detaljerte sexscener til å være en slik bok, men jeg likte den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når et brev vekker så mange vonde minner.

Veronica Thoresen er en godt voksen kvinne, og hun lever mer enn noen gang før. Siden hun er alenemor for tre barn som er unge voksne, har hun ikke tid til å slappe av. Mye foregår på jobben hennes siden hun er sykepleier innen psykisk helse, og da må man være parat til det meste. Ingen dager er like i en slik jobb. Hun har heller ingen mann etter at hennes kjære Ragnar døde i en ulykke mens han var på jobb for mange år siden. Er hun klar for en ny mann, og trenger hun egentlig en mann?

Traumatisk tid for hele familien
En dag kommer hun over et gammel brev som får frem mange vonde minner som rammet hele familien for noen år siden. Den tiden da en av døtrene hennes, Thale var ung og opprørsk, og Veronica visste ikke hvordan hun skulle håndtere situasjonen og hvordan takle det alene. Thale vanket i feil miljø, forsvant uten å si fra hvor i lange perioder av gangen, og gjorde mange i familien opprørte. Vil de klare å redde henne og sette henne tilbake i rett spor? Gjennom sin gode venninne og arbeidskollega, Solveig, blir vi kjent med Veronicas mørke fortid. Samtidig prøver venninnen hennes å få Veronica til å tenke på å finne en ny mann i livet å være sammen med, og hinter til deres gode venn Oliver. Er han virkelig interessert i henne, eller prøver venninnen hennes bare å være grei?

Stendal er selv spesialsykepleier i rus og psykisk helse, og hun har tidligere skrevet en erotisk trilogi. Hun viser god kunnskap i Det lyser så fint fra julestjernen, om hvor krevende og stressende å jobbe med mennesker kan være, og beskriver det på en svært realistisk måte. Man blir godt kjent med de fleste karakterene på godt og vondt, og se hvordan diverse relasjoner utvikler seg.

Ujevn balanse
Man skjønner at selv om Veronica er trebarnsmor og har en krevende jobb, har hun også et liv i utvikling utenfor jobben og rollen som mor også, men dessverre blir det for pornografisk og noe pompøst. Det blir noe masete og skillen mellom alvorlig og useriøs roman blir noe uklar av den grunn. Det tar litt for mye plass, for syntes det var mer spennende å lese om hennes arbeidsplass og fortiden hennes familie gikk gjennom. Jeg ville heller lese mer om det, og den traumatiske ettertiden.

Alt i alt, en god og fin roman om vanskelige episoder og forhold mellom mennesker.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket