Cornelia flytter i fosterhjem

av (forfatter) og Mette Fyhn (illustratør).

Liv forlag 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Grethet87s eksemplar av Cornelia flytter i fosterhjem

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om Cornelia som må flytte i fosterhjem fordi moren er syk og ikke klarer å passe godt nok på henne. Boka kan brukes til å forberede barn på hva det er å få fosterforeldre.

Omtale fra forlaget

Cornelia er ei lita jente som ikke kan bo hjemme, og som derfor blir overtatt av barnevernet. Snart skal hun få en ny familie, hvordan kommer det til å gå? Boken er tenkt for alle små barn som er i samme situasjon, og alle som er involvert. Foreldre, søsken, barnevern, fosterfamilie, besteforeldre, barnehage, venner... Barnevernspedagog Tale Rode skriver følgende om boken: "Cornelia flytter i fosterhjem" er en positiv historie som er skrevet på barnets eget språk, og er derfor enkel å relatere seg til. Boken er krydret med flotte tegninger og vennlige ansikt. Denne boken kan gi små fosterhjemsbarn en mildere overgang til deres nye hjem, samt trygghet, forståelse og håp for framtiden. *** Forfatter Ritva Fyhn-Pettersen jobber til daglig i barnehage og har to barn, hvorav det ene er adoptert. Hun har også erfaring som både fostermor og beredskapshjem. Boken er illustrert av Mette Fyhn.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788293184102

EAN 9788293184102

Språk Bokmål

Sider 30

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Jeg synes forfatter av denne barneboken har maktet å tilrettelegge stoffet for yngre barn samtidig som hun klart viser "respekt for barnas forstand":
Litt om det Ritva Fyhn-Pettersen formidler på disse 30 sidene:
Cornelia er i sentrum, 41/2 år, bor sammen en mamma som er "fraværende" og sover mye - Cornelia er overlatt til seg selv - hva vi voksne vil kalle et forsømt barn - for selv når mamma er våken må hun passe på ikke å forstyrre henne, for mamma er så trist og lei seg.
Så en dag kommer barnevernet i form av den blide Tina. Cornelia får høre at hun må bo et annet sted - "fosterhjem" blir behørig forklart og ufarliggjort - likeså "fosterforeldre" og nye "søsken". Når Cornelia stiller spørmål om "hvorfor ikke mamma mer", blir hun forklart på enkel måte at mamma er syk i "følelsene sine" og må sove mye og da kan hun ikke passe på Cornelia så godt. Her fremstiller boken dette på en trygg måte, alt foregår i rolig tempo - Cornelia får vite det hun trenger om sitt nye hjem, foreldre og søsken - og det er sikkert fint å høre at hennes nye familie er spente på å møte henne. På denne måten skapes forventninger og nysgjerrighet hos Cornelia; selv om alt er "litt skummelt" - så blir hun ikke redd og utrygg - spesielt når hun forstår at hennes egentlige hjem og gamle venner fortsatt skal være i hennes liv.
Forfatteren introduserer de nye foreldrene på en forsiktig og gradvis måte - Cornelias genanse går fort over , og at familien har katter, gjør også det hele lettere for Cornelia.
Hun finner alt som venter på henne i det nye hjemmet - rommet med den rosa sengen - Lisa, Morten og kattene. Boken lar oss vite at ingenting skjer brått og skremmende - Cornelia lærer den nye familien å kjenne gradvis før hun flytter helt. Hun blir trygg på at hun ikke skal miste noen av de hun er glad i fra før - og et "glad-bilde" av mamma følger med til det nye rommet hennes.
Mamma er med i overgangsfasen, Cornelia blir gradvis ført inn i sin nye tilværelse - her ser vi at forfatteren legger stor vekt på tidsfaktoren. Og det skinner igjennom at Cornelias mor fortsatt skal ha en sentral plass.
Cornelia opplever at ingen har løyet for henne og at hun kan stole på det de voksne sier - også et viktig moment for å gi barn trygghet.
Konklusjon:
En fin og positiv, og ikke minst nyttig liten bok som fikk sagt det riktige med velvalgte ord og enkle illustrasjoner - jeg ble smittet av den gode stemningen i boken - og jeg tror barn vil føle en trygg atmosfære når de leser denne sammen en voksen-person. Boken vil gi en positiv opplevelse uansett hva slags hjemmeforhold de måtte leve i.
Boken er anbefalelsesverdig
Terningkast: 5
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee
  • "Historien om fru Berg - noveller" av Ingvild H. Rishøi
  • "Kurtby" av Erlend Loe
  • "Odinsbarn" av Siri Pettersen
  • "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake - roman" av Helga Flatland
  • "Nådens omkrets" av Jørgen Brekke
  • "Guden for små ting" av Arundhati Roy
  • "Sommeren uten menn - en roman" av Siri Hustvedt
  • "Bli hvis du kan. Reis hvis du må - roman" av Helga Flatland
  • "En dåre fri - roman" av Beate Grimsrud
  • "Innsirkling 2" av Carl Frode Tiller
  • "Fugletribunalet - roman" av Agnes Ravatn
Alle bokanbefalinger for dette verket