Lillelord-trilogien

romaner

av (forfatter).

Gyldendal 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.07 (88 terningkast.)

436 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Inge Knoffs eksemplar av Lillelord-trilogien - romaner

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lillelord: romanen gir levende miljøskildringer og tidsbilder fra Oslo før første verdenskrig. Den er en fascinerende fortelling om Wilfred, en rikt begavet, men spaltet og holdningsløs gutt. De mørke kilder: her dukker Wilfred opp i krigens siste år, like sjarmerende og like foruroligende uforløst som i Lillelord. Vi har ham nå: denne romanen tar et langt sprang i tid, fra de første mellomkrigsårene til siste halvår av okkupasjonen.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788205315181

EAN 9788205315181

Serie Gyldendal pocket

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 782

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

31 39 12 5 1 0

Bokomtaler

Jeg ble fylt med forakt og avsky i det jeg så at noen hadde hjerte til å gi Lillelord et terningkast under 6. Det er å latterliggjøre Johan Borgen og håne Wilfred for at han står for og representerer. Denne boken har gitt meg meningen med livet, og jeg vil alltid stå i gjeld til min elskede Willy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tok meg lang tid å komme gjennom. Kjente meg igjen i ensomheten og utenforskapet hos hovedpersonen. Selve tidsepoken er også spennende skildret, har ikke lest noe fra den tiden før. Det er som er tungt med å lese stor litteratur er at jeg må ta inn over meg menneskene - på samme måte som ekte, reelle mennesker og det er krevende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Kvinnen var av dem som som ville bragt et menighetsråd til besvimelse, en familiemiddag til sammenbrudd og et lukket herreselskap til glemsel av alder og verdighet.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

En gang skulle det komme en dikter, og Lillelord hadde grudd seg hele dagen. Han kjente voksne som skrev musikk, men ingen som skrev ord. Han syntes det måtte være så unaturlig. Men den dikteren hadde vært som et stykke musikk han også, da han leste opp i pausen. Han hadde brede kinnben og noen sterkt blå øyne som så på en lenge ad gangen. Og da han leste «Gobelin» i pausen, og efterpå et om en pike som het Elvire og skulle på ball, da syntes Lillelord ord kunne være enda mer enn musikk, fordi det både var musikk og ord.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hver gang han skulle velge mellom noe, så hadde han revet ting i stykker isteden, for å slippe å ha alt omkring seg, slippe å velge. Og kanskje var det slik de gjorde alle sammen, og at det var derfor de gikk fra det ene til det andre, bare lot som i alt de gjorde.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han kjente igjen dette bildet stige i seg av fedre som alltid gikk der og ventet noe av sønner, noe de ikke ville være ved og slett ikke krevde gjennomført når det kom til stykket, kanskje ikke ønsket det engang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

jeg er glad jo mindre jeg vet om disse gresselige menneskene som løper med tungen ut av halsen mellom børsen og Gud vet hvor, for å kunne utfolde seg enda litt mer med sine dårlige manérer i fritiden...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja livet var velsignet for disse mennesker i en liten hovedstad i et lite land, som geografisk sett lå utenfor verden; geografisk, men ikke økonomisk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er stor forskjell på å merke at en er der og ikke merke at en ikke er der

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Begrepet formynder hadde aldri hvilt på ham med en slik vekt som denne morgenen da han gikk ut i den byen han kjente så godt, med en myndling han visste mindre om enn han kunne gjettet seg til om skopusseren på hjørnet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne avdelingen kaltes mellom de innvidde for Slummen, og var tilholdssted for de ganske unge jobbere som gikk med lakksko om formiddagen og var grepet på fersk gjerning i å drikke rødvin til hummer. Om hele etablissementet var preget av de nye rike i disse fornedrelsens dager, så var Slummen behersket av de aller nyeste rike, de som måtte leve opp til sin rikdom hvert eneste øyeblikk for å få bevis; og enda trodde de ikke virkelig på den, men måtte ustanselig søke bekreftelse i et generøst champagneforbruk og en uopphørlig fornyelse av selve de sedler som ga det fiktive bevis for varigere verdier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste med ulike trilogiar frå inn og utland!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inspirert av Bokprogrammet i P2 sine anbefalinger i mars 2020 av tjukke bøker som egner seg å lese når man har mye innetid, har jeg satt opp min egen liste over gode bøker jeg har lest og som er fra ca. 450 sider og oppover.

Jeg har lagt inn kommentarer på de jeg tidligere har skrevet noe om, og de som jeg har såpass ferskt i minnet at jeg kan gi noen stikkord om min leseopplevelse. Så er det noen bøker som det begynner å bli såpass lenge siden jeg leste at det bare er minnet om en god bok som sitter igjen, og de får stå ukommentert.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør at jeg kan gå på skattejakt. Her er helgens funn :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Musikk fra en blå brønn" av Torborg Nedreaas
  • "Juvikfolket" av Olav Duun
  • "Veien til verdens ende - roman" av Sigurd Hoel
  • "Nybyggerne 2. Gull og vann" av Vilhelm Moberg
  • "Møte ved milepelen" av Sigurd Hoel
  • "Ditte menneskebarn" av Martin Andersen Nexø
  • "Utvandrerne" av Vilhelm Moberg
  • "Medmenneske ; Ragnhild ; Siste leveåret" av Olav Duun
  • "Mitt navn er Asher Lev" av Chaim Potok
  • "Innvandrerne 2" av Vilhelm Moberg
  • "Utvandrerne 2. Bønder på havet" av Vilhelm Moberg
  • "Alberte-trilogien" av Cora Sandel
Alle bokanbefalinger for dette verket