Regn

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (13 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frank Rosendahl Slettebakkens eksemplar av Regn - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

To brødre vokser opp i Bergen på 1950-tallet. Faren er meteorolog og de kan stadig høre stemmen hans på radioen. Den yngste av brødrene er et skøytetalent, men for den eldste er det nabojenta Laila som er viktigst. Men så rammer ulykkene. Dette er en historie om uskyld og katastrofe, en prøvet familie, om vennskap og brødrekjærlighet, knuste drømmer og forsiktig håp.

Omtale fra forlaget

Poetisk og varm beretning om bergenserne og regnet, om brødrekjærlighet, knuste drømmer og forsiktig håp To brødre vokser opp i Bergen på slutten av 1950-tallet. Gjennom radioen kan de høre farens stemme. Han er meteorolog og varsler stadig om lavtrykkene som bygger seg opp ute i Atlanterhavet, for å pøse sitt livbringende regn over bergenserne. Tross den kalde krigen er livet i strøket rundt Bergens Mekaniske Verksted i bunn og grunn harmonisk. På skøytebaner innen- og utenlands konkurrerer norske løpere fredelig med sovjetiske ess som Jevgenij Grisjin og Oleg Gotsjarenko. Og selv i Bergen, der isen på Krohnsminde stadion sjelden ligger mer enn en uke eller to, er sporten populær. Den yngste av brødrene er et åpenbart skøytetalent, men for den eldste tar nabojenta Laila stadig mer av oppmerksomheten. Så rammer ulykker, så kommer hemmeligheter for en dag.Regn er en poetisk roman om en prøvet familie. Det er en beretning om uskyld og katastrofe, om knuste drømmer, forsiktig håp og en enarmet skøyteløper . og om to brødres kjærlighet og vennskap i en by der det nesten alltid regner.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205358553

EAN 9788205358553

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 195

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 5 6 0 0 0

Bokomtaler

Tenk at det går an å skrive en hel bok om regn! Tenk at det går an å skrive en hel bok om regn, og så blir den kjempefin. Tenk at det går an å skrive en kjempefin bok som kun handler om regn og menneskene i det. Selv som innfødt i regnbyen trodde jeg ikke at dette kunne være mulig; jeg har sjeldent satt så stor pris på å ta feil. De ulike formene for nedbør som blir beskrevet er med på å skape akkurat den rette stemningen i fortellingen.

Språket, menneskene, skildringene i denne boken; den beskriver en hverdag og en oppvekst så troverdig og ekte at man opplever at man leser om sine egne naboer, venner og familie. Det er trolig umulig å ikke bli glad i guttene i denne historien, og man blir litt som den nysgjerrige naboen; vitebegjærlig men samtidig oppriktig glad i dem man lusker på. Forfatteren klarer å holde på dette vitebegjæret helt til siste side.

(Mest av alt vil jeg bare skrive; les denne boken! Den er nydelig!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begynnelsen går langsomt, er ikke lettlest og litt kjedelig. For mange omtaler av Bergens gater og fjeller uten forklaring. Også for mye dialektalt språk. Bare 3 av 5 stjerner for den første tredjedelen. Kanksje som Bergenser liker man begynnelsen bedre.

Men etter den blir den en veldig fengslende bok. Den blir så tragisk, trist, dyster og hjerteskjærende. Noen uker senere mimrer jeg hele historien fremdeles.
På grunn av det gir jeg denne boken 5 av 6 stjerner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

– Vi mennesker, sa han en dag, – består i all hovedsak av vann, og vi tilbringer de ni første månedene av vårt liv i vann. Det å bli født blir derfor ikke den samme sjokkopplevelsen for oss bergensere som for mange andre. For oss blir fødselen en naturlig overgang fra vann til vann. Det er derfor vi er så harmoniske.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

– Her i byen har vi musk og yr, sa far, – og duskregn og sipregn. Vi har vanlig regn, regnbyger, flobyger, høljeregn, styrtregn, pøsregn og plaskregn. Vi har drivregn, valleslette og sludd. Og så har vi snø, våt eller tørr. Pluss hagl, selvsagt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Guttene i Markegaten" av Stig Holmås
  • "Lisboa" av Stig Holmås
  • "Trommeslageren fra Tourigo - roman" av Stig Holmås
  • "O.K. Corral" av Stig Holmås
  • "Kunsten å lese bilder" av Peter Larsen
  • "Hotell Tordenskjold" av Idar Lind
  • "Tommy" av Roy Jacobsen
  • "Musikantenes uttog" av Per Olov Enquist
  • "Sneen på sedertrærne - roman" av David Guterson
  • "Mannen på motorsykkelen" av Jon Michelet
  • "Fra jorden roper blodet - roman" av Birger Emanuelsen
  • "De åtte fjellene" av Paolo Cognetti
Alle bokanbefalinger for dette verket