Jeg er Zlatan

av (forfatter), David Lagercrantz (medforfatter) og Sverre Knudsen (oversetter).

Font 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (155 terningkast.)

305 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Eskil Wolds eksemplar av Jeg er Zlatan

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic forteller her om oppveksten i Rosengård utenfor Malmö, om vennskap og fiendskap, om lagene han har spilt på, bl.a. Ajax, Inter, Juventus, Barcelona og Milan, om familieliv og om hvordan pengene styrer internasjonal fotball.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Font

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788281691452

EAN 9788281691452

Omtalt person Zlatan Ibrahimovic

Språk Bokmål

Sider 379

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

37 77 36 4 1 0

Bokomtaler

Denne boka synes jeg er bra fordi den handler om en av verdens beste fotballspiller og hans krunglete vei dit. Zlatan vokste opp i en familie med lite mat og mye alkohol. Han vokste også opp i et strøk med mye kriminalitet, Han var mye på løkka og spilte fotball, lærte nye triks og kom litt bort fra livet hjemme. Boka gir deg et inblikk i livet til Zlatan og følger han gjennom hele karieren. Denne boka anbefaler jeg andre også å lese for og forstå at, du har minst like gode forutsetninger som han for og lykkes. Derfor kan du bli like god som han!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fotballproffen fra Sverige

Av Oscar Aga

Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” fra 2011 er ført i pennen av den svenske forfatteren David Lagercrantz etter mange samtaler med den svenske fotballproffen Zlatan Ibrahimovic. Biografien tar oss med til Zlatans tøffe oppvekst som liten gutt i Rosengård, og om den lange og harde veien opp til toppfotballen.

Jeg synes boken var veldig bra, den har et direkte og tøft språk, noe som gjorde boka lettlest og jeg fikk også følelsen av å høre Zlatans stemme inne i hode mitt når jeg leste. Det er en veldig personlig biografi der han forteller mye uten å legge skjul på noe. Han snakker om den vanskelige barndommen, med faren som drakk mye og ofte var sint, om mangel på mat og om berusede søsken. Hans beste venn på den tida var fotballen, og det ble som et fristed for han, hvor han kunne koble av og tenke på noe annet.

Nå som jeg har lest denne boka føler jeg at jeg har blitt bedre kjent med Zlatan, og jeg beundrer måten han har stått frem på og taklet mye motgang og blitt en av verdens beste fotballspillere. Denne boka vil jeg si passer for hvem som helst, man trenger ikke være noe fotballnerd for å like boka. Den anbefales på det sterkeste!

Oscar Aga 8B

Godt sagt! (2) Varsle Svar

David Lagercrantz: Jeg er Zlatan
(Font – 2011)
Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” er skrevet av David Lagercrantz og handler om fotballgiganten Zlatan Ibrahimovic sin oppvekst og veien opp og gjennom til toppfotballen. David Gunnar Fransiscus Lagercrant er blitt kalt Sveriges ledende forfatter innenfor biografier og romaner, han er også kjent for bøker som ”The sky over everest”, ”A Swedish genius” and ”Fall from grace in wilmslow”.

Zlatan som aller fleste fotball interesserte er godt kjent med gjennom sosiale medier og så klart for hans prestasjoner på banen, blir du godt kjent med i denne boken. Ibrahimovic sin oppvekst var forholdsvis vanskelig og hard, inneholdene alkohol, slossing og rus innad i familien. Han bodde i et fattig strøk og mener at ballen i den tid var hans beste venn, fotballen ble som et slags fristed hvor han kunne kople av alt av aggresjon eller sorg. Barndommen til Zlatan har vært så å si uten oppdragelse noe som har preget flere valg gjennom årene og foran media. Derfor vil flere i dag se på han som en bajas eller en gæren type, noe som David skildrer på en ekstraordinær måte igjennom hele boken.

Mange klubber, nok av damer og massevis av penger er et faktum for hvordan Zlatan sitt liv har sett ut de siste årene. Fra innvandrergetto til luksusorientert i paris med mange innholdsrike år imellom. Ungdomsfotball i Sverige, utvikling i Ajax, så fra klubb til klubb i Italia, deretter en velbetalt flopp i Barcelona, tilbake til Italia, og nå som Paris sin konge. For den Svenske landslags kapteinen går karrieren mot slutten, men den er ikke akkurat alminnelig. Spissen ligger på syvende plass over verdens rikeste fotballspillere, fikk årets mål i 2013 og ble tatt ut på ”Team of the year” i 2005. Litt av en karriere ville mange sagt og det er synd at den går mot slutten.
Boken i seg selv vil jeg absolutt anbefale til alle som er sportsidioter ute etter motivasjon eller bare en god sommer bok. Man trenger for all del ikke være en smule inneforstått i fotball eller sport for den saks skyld for å bli oppslukt av denne selvbiografien. En av mine første bøker som jeg faktisk har lest ferdig. For aldersgruppen 10 år og oppover ser jeg ingen grunn til å ikke lese denne boka. Personer som Zlatan som er litt originale er ofte de som trekker de lengste straet. For å gå hele veien i livet må man ikke være redd for å feile og eller være annerledes enn alle andre. Der tror jeg Norges befolkning har litt å lære, de fleste liker ikke å skille seg ut og dette kan være en av mange faktorer til hvorfor Norge sliter innenfor de større idrettene. Med et fortryllende bildegalleri i starten av boken blir de 379 sidene av tett informasjon utjevnet. Boka i seg selv vil jeg gi et terningkast på en 6 er. Den har alt! Fine bilder, masse god informasjon og viktigst av alt en bra fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er Zlatan

Boken handler om hvordan Zlanan har hatt det, hvor han vokste opp og den han er idag.
Den forteller om den tøffe oppveksten han, hvordan moren og faren hans var, og det presset han har hatt, og overgangen fra klub til klub.

Jeg synes boka var veldig bra fordi, det er en bra omtale om livet hans, også liker jeg å lese faglitratur om idrettsutøvere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok om en gutt med hard oppvekst som er en ev verdens beste fotballspillere. Zlatan forklarer på en veldig trolig måte. Når mån leser så koser man seg fordi han forteller 100% ærlig. Det er det som skiller seg ut fra å være en middelmådig biografi til å bli en veldig god geografi.
Er du interesert i faget fotball anbefaler jeg på det høyeste å lese boka. Man får vite utrolig mye om managere og spillere som ikke bare er meritter, men hvordan de er som personer og hva slags forhold de hadde til Zlatan. Du får vite om det harde livet på rosengård, barndomsklubber med masse trøbbel, utviklingen han hadde, det ekstreme presset som fotballspiller og vanvittig mye mer.
ELEV PÅ NTG-U, 8.trinn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken handler om kanskje en av verdens beste fotballspiller gjennom tidene, Zlatan Ibrahimovic. Til tross for tøff oppvekst, har han i dag blitt en legende. Zlatan selv har i denne boken også fortalt om hvor mye hardt arbeid han har lagt ned, for å være på det nivået han har oppnådd i dag.

Denne selvbiografien syntes jeg enhver person kan få nytte av å lese. Du trenger heller ikke være spesielt glad i fotball for å kunne lese denne boken. Fordi det handler om å lære av helheten for å kunne nå drømmene, som forfatteren David Lagercrantz har skrevet. Det som er spesielt kult med denne boken er utviklingen til Zlatan som bare sier noe m hvor rå han er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest Jeg er Zlatan. Passer for barn fra ca. 8 år til 100 år anbefales sterkt.
Boken handlet om barndommen hans fra han var liten til han ble voksen og proff fotballspiller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest rakker. Litt for mye Zlatan, selv om Zlatan ikke mener det er mulig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin og lettlest biografi. Det lett muntlige preget bidrar til at man føler man blir ennå bedre kjent med Zlatan. Den inneholder en del fotball, men også en god del om oppveksten og personligheten Zlatan. Kan leses av de fleste, men anbefales kanskje spesielt til dem som har lyst på et ekstra innblikk i en fotballstjernes "jetset-liv".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken handler om hvordan Zlatan Ibrahimovic vokste opp, om hva som har skjedd i livet. Man får også vite om hvordan han ble fotballspiller og om familien. I denne boken får man vite mye om hvordan livet til Zlatan har vært. Den er veldig bra!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hva da forlovelsesgave? Hun fikk jo Zlatan!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var ute hele tida og spilte fotball eller sykla omkring på rappa sykler, og ofte var jeg så sulten som en ulv når jeg kom hjem, og rev opp kjøleskapsdøra og tenkte: Plis, plis, la det være noe der! Men nei, ingenting, bare det vanlige: melk, smør, litt brød og i beste fall multivitaminjuice i fireliters kartonger, kjøpt i den arabiske butikken, for den var billigst, og så øl selvfølgelig, Pripps Blå og Carlsberg, sixpacks med sånn plast rundt. Noen ganger var det ikke annet enn pils, og det brølte i magen. Det var en smerte i det som jeg aldri glemmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Det finnes bare en Zlatan

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det John Carew gjør med en fotball, det kan jeg gjøre med en appelsin

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I disse VM-tider må vi vel få til en fotball-liste. Bøker om fotball, eller skrevet av fotballspillere, eller med mye fotball i. Kom med tips!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pelikanen-redaktør Eirik Bø og Sølvbergets Helge Risvands tips til hvilke fotballbøker du bør lese. Podcast med samtalen mellom dem finner du på Soundcloud.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satte ned årets mål litt på grunn av skole, så årets mål er 15 000 sider.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Saknar ein funksjon på bokelskere der ein kan markere når ein anskaffa seg dei enkelte bøkene. Lagar derfor eigne lister fom 2018 for å bøte på dette.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bli best med mental trening" av Erik Bertrand Larssen
 • "For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges - roman" av Kyrre Andreassen
 • "Hør her'a!" av Gulraiz Sharif
 • "Grensen - en reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen" av Erika Fatland
 • "Slutten på verden slik vi kjenner den" av Erlend Loe
 • "Fyrsten - roman" av Henrik H. Langeland
 • "En av oss - en fortelling om Norge" av Åsne Seierstad
 • "Mere blod" av Jo Nesbø
 • "Tribunefeber" av Nick Hornby
 • "Sovjetistan - en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan" av Erika Fatland
 • "Gratis og uforpliktande verdivurdering - roman" av Marit Eikemo
 • "Svarthuset" av Peter May
Alle bokanbefalinger for dette verket