Hitler

overmot og nederlag

en biografi

av (forfatter) og Carsten Carlsen (gjendikter).

Historie & kultur 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.46 (13 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Eriks eksemplar av Hitler - overmot og nederlag

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Hva tenkte Adolf Hitler da han gikk til krig mot andre land og startet massemordet på jødene? Og hvordan kunne det skje at en agitator fra Münchens ølhaller ble tyskernes selvsentrerte Führer med eneveldig makt, drevet frem av sin drøm om verdensherredømme? Denne biografien følger Hitler, fra hans barndom til han tok sitt eget liv i førerbunkeren i Berlin. Har kilder og personregister.

Omtale fra forlaget

Dette er Ian Kershaws nye, spennende biografi om Adolf Hitlers liv - fra fødsel til selvmordet i førerbunkeren i Berlin i 1945. Hvem var despoten som skapte verdenshistoriens verste blodbad? Hvorledes kom han til makten? Hva tenkte han da han gikk til krig mot andre land og startet massemordet på jødene? Hvorledes kunne det skje at denne agitatoren fra Münchens ølhaller ble tyskernes egosentriske führer med eneveldig makt - drevet fram av en drøm om å bli hele verdens hersker? Ian Kershaw er idag anerkjent som verdens fremste ekspert på Adolf Hitler og Det tredje rike. Det er nå 25 år siden den siste, omfattende Hitler-biografi utkom her på norsk. Kershaws bok er på 1000 sider. Den inneholder dessuten 150 bilder og flere kart. Ian Kershaw er idag anerkjent som verdens fremste ekspert på Adolf Hitler og Det tredje rike. I denne omfattende, nye biografien kommer vi tett på Hitler og hans tankeverden. Kershaw har i årevis samlet materiale om Hitler fra et uttall arkiver og andre kilder. Stadig kaster nytt arkivmateriale mer lys over fenomenet Adolf Hitler. Ian Kershaw har siden 1989 vært professor i moderne historie ved University of Sheffield. Han er medlem av The British Academy, The Royal Historical Society, Wissenschaftskolleg zu Berlin og av Alexander von Humboldt-Stiftung i Bonn. Professor Ian Kershaw har vært rådgiver for BBC. Kershaw har skrevet flere bøker. Hans store tobindsverk om Hitler ble utgitt i 1998 og 2000. Hans bøker er oversatt til flere språk, men det er nå første gang en bok av Ian Kershaw utgis på norsk. Kershaw har vunnet flere priser for sine bøker.

Bokdetaljer

Forlag Historie & kultur

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292870099

EAN 9788292870099

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Tyskland

Omtalt person Adolf Hitler

Språk Bokmål

Sider 992

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 7 0 0 0 0

Bokomtaler

Nei, jeg er ikke god med omtaler. Så det får bare være. Men dette var en bra biografi. Veldig veldig bra. Kan ikke rose den nok. Skal jeg si "helt sykt" bra? Håper jeg slipper det!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] Men det var ikke bare skuebrød. Selv privat, når han dikterte taler til sekretæren sin, hisset Hitler seg opp i ekstase, rød i ansiktet og vill i blikket, når han kom til avsnittene om bolsjevismen, og han brølte ut sine tordnende fordømmelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hitler er den potensielle selvmordskandidat par exellence. Han har ikke bånd til noe utenfor sitt eget 'ego'...Han er i den priviligerte stilling at han ikke elsker noen eller noe annet enn seg selv ....Han kan derfor risikere alt for å beholde eller øke sin makt ...som ene og alene er det som står mellom ham og en rask død.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I bunn og grunn avhenger alt av meg, av min eksistens, på grunn av mitt politiske talent. Videre er det et faktum at det trolig aldri igjen vil være noen som i samme grad som meg vil nyte hele det tyske folks tillit. Det vil trolig aldri igjen være noen som har den samme autoritet som jeg har. Min eksistens er derfor av stor verdi.

Hitler 1939

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med den ene ekstraordinære triumfen etter den andre hadde Hitlers tro på seg selv nå vokst til en fullstendig stormannsgalskap. Selv ovenfor sine gjester på Berghof sammenlignet han seg ofte med Napoleon, Bismarck og andre historiske skikkelser. (1939)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Skjebnevalg - ti beslutninger som endret verden, 1940-1941" av Ian Kershaw
 • "Warszawa '44 - ofret av Stalin, slaktet av Hitler" av Norman Davies
 • "Armageddon - kampen om Tyskland 1944-45" av Max Hastings
 • "Europas siste sommer - hvem startet storkrigen i 1914" av David Fromkin
 • "Ivans krig - liv og død i den røde armén 1939-1945" av Catherine Merridale
 • "Krigens storm - historien om andre verdenskrig sett med nye øyne" av Andrew Roberts
 • "I keiserens navn - Japans brutale krig 1937-1945" av Laurence Rees
 • "Bak lukkede dører - Stalin, nazistene og Vesten" av Laurence Rees
 • "Erindringer" av Albert Speer
 • "Hitlerboken - det hemmelige dossier, utarbeidet for Josef Vissarionovitsj Stalin" av Henrik Eberle
 • "Taushetens tårn - roman" av Sigmund Jensen
 • "Utbruddet av andre verdenskrig - Hitlers angrep på Polen i 1939" av Marco Smedberg
Alle bokanbefalinger for dette verket