Samtaler med venner

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (19 terningkast.)

66 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Emiliesks eksemplar av Samtaler med venner

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ekteskap/ familie/kjærlighet og relasjoner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En skarp og humoristisk roman om to unge kvinners vennskap, om sex, løgn ambisjoner og voksenlivets selvbedrag.


Frances går på universitetet og har praksisplass hos en litterær agent i Dublin. Hennes beste venninne og tidligere kjæreste er den pene og selvopptatte Bobbi. De skriver poesi og opptrer sammen, og en kveld møter de fotografen Melissa og hennes mann, skuespilleren Nick. Den begavede, men distanserte Frances fascineres mot sin vilje av det eldre paret. Det som begynner som en uskyldig flørt med Nick, utvikler seg snart til et dypere forhold. Et komplisert spill med skiftende lojaliteter og kjærlighetsforbindelser utfolder seg mellom de fire. Frances og Bobbis vennskap begynner etter hvert å slå sprekker, og Frances får det stadig vanskeligere med å bevare sin kjølig distanse.


Samtaler med venner er fortalt med stor stilsikkerhet, varme og følelsesmessig innsikt i livet til dagens unge voksne.«Så god at jeg kjente noe som minnet om sorg det øyeblikket jeg hadde lest den ferdig ... Glitrer av humor, medfølelse, innsikt og sannhet ... Rooney deler Plaths evne til å tydeliggjøre en feminin bevissthet og det er det beste jeg har lest om hva det innebærer å være ung og kvinne akkurat nå»
Daily mail


«En avhengighetsskapende, morsom og sannferdig debutroman om kjærlighet og litteratur."
Metro


"En dynamisk debutroman om de rotete, overlappende relasjonene mellom fire fengslende karakterer.
Irish Times


«Dette er en roman som passer til Lena Dunhams Girls, Phoebe Waller-Bridges Fleabag, Noah Baumbachs Frances Ha ... Jeg kan nesten ikke vente på det neste fra Sally Rooney.»
Sunday Times


«Et blendende nytt talent.»
Mail on Sunday


«Rooney skriver med en slik letthet, en perfekt distanse som gjør at hun lykkes med å fange alt det moderne uten at det virker påtatt og patetisk, det virker naturlig, det virker helt virkelig.»
Expressen


"Ung kvinne innleder en affære med elder, gift mann - hvor mange ganger har man ikke hørt den intrigen før? Men irlendske Sally Rooney vekker liv i en død sjanger og skaper umiddelbar gjenkjennelse med sin knivskarpe fortelling om Bobbi, Frances, Nick og Melissas flytende relasjonsgrenser.»
Svenska Dagbladet


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202528461

EAN 9788202528461

Omtalt sted Irland

Språk Bokmål

Sider 327

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 9 6 0 1 0

Bokomtaler

Sally Rooney er en ung forfatter som allerede berømmes hun for sin måte å skrive gode romaner på, dialogene hun får frem og som driver romanene hennes. Både Jane Austen og J.D.Salinger nevnes når noen skal sammeligne henne med noen.
Debutromanen hennes som har fått tittelen Samtaler med venner på norsk gir oss et skarpt portrett av en ung kvinne som har et mildt sagt plaget sinn. Begge bøkene hennes anbefales på det aller sterkeste og det skulle ikke forundre meg om en av bøkene hennes ble en klassiker en dag!

Les gjerne omtalen min her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frances og Bobbi er unge intellektuelle studenter og forfatterspirer. Nick er skuespiller og gift med forfatteren Melissa. Når deres veier krysses fører det til vennskap, utroskap, løgner, selvbedrag og drama. De skarpe intellektuelle dialogene og det mellommenneskelige dramaet gjorde dette til en fantastisk leseropplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

(mål: 35 eller mer)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om hvor vanskelig det kan være å finne seg selv og å finne sin plass.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forslag til bøker vi kan snakke om i bokklubben.


Godt sagt! (0) Varsle Svar