Fakta om Finland

roman

av (forfatter).

Cappelen 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.90 (265 terningkast.)

1376 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Emilie Fredrikke Langbråthen-Tveits eksemplar av Fakta om Finland - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om en brosjyreskaper som frykter vann og flyt, og som hele tiden selv flyter, mens han jobber på en brosjyre som skal få flere nordmenn til å reise til Finland, et land han overhodet ikke har noe forhold til.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788202219574

EAN 9788202219574

Serie Cappelens utvalgte billigbøker

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 63 90 56 30 5

Bokomtaler

Jeg kan godt tenke meg at det ville vært litt slitsomt å lese denne boka, men som lydbok var den en fornøyelse! Per Frisch holder et heseblesende tempo gjennom hele boka, og han og boka kler hverandre godt.

Vi følger en mann, som gjennom en rekke løgner sikrer seg oppdraget med å lage en brosjyre om Finland - en brosjyre som skal få nordmenn til å ønske å reise til dette landet. Problemet er bare at han hater vann og forandring. Dessuten har han aldri vært i Finland og har ikke annet enn klisjeer å bygge på. Mens han sliter med å få brosjyren til å ta form, trekkes vi med i tankestrømmene hans - fordommer om finnene, alle angstene hans og et utall av digresjoner om det meste. At det må ende med katastrofe, burde ikke overraske noen ...

Den som ikke trekker på smilebåndet av denne boka, eier ikke humor ... er min dristige påstand ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Masete, morsom, slitsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg drømmer om vann igjen. Drømmer at vannet er på meg og i meg og rundt meg, og at det flyter og flommer og drypper, og jeg har hørt at det å drømme om vann betyr forandring og hver gang jeg drømmer om vann tenker jeg; satan, forandring nå igjen. Skal det aldri ta slutt?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis noen sier en fin ting til oss, så vokser vi litt, slik er vi konstruert og det er en god konstruksjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

for det er prestasjonene som gjør det, det er det at vi skal være så flinke som gjør det, at jeg skal være så flink, at jeg skal være den flinkeste og den beste på mitt område, at vi alle vil være den beste, at vi vil prestere og være flinke, og når vi har vært flinke lenge, blir vi trøtte og får bare lyst til å sove

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi læres opp til å like forandring, til å ønske den velkommen. Det er sykt og jeg forstår det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som Peer, som Peer fucking Gynt [...] han fikk det til, Ibsen, mellom alle horeriene sine, tenker vi, men hva om han ikke hadde valgt en løk, men et eple, hva om han hadde valgt et eple, epler har kjerne, da hadde kanskje alt sett annerledes ut, hvis Peer ganske enkelt hadde skrelt seg et eple og spist det og ikke mast så helvetes om denne løken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennet mellom det som burde være og det som er, er fascinerende stort. Vi kan bare glemme å bygge broer fra burde være til er. Brospennet vil bli for stort. Dagens teknologi holder ikke. Det må kvantesprang og paradigmeskifter til. Noen som kanskje ennå ikke er født må tenke en tanke som ingen før har tenkt, og først da kan det som burde være bli.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..., og jeg syns han er tungnem, det burde ikke være vanskelig å forstå det jeg sier, tenker jeg, og jeg håper denne finnen ikke er representativ for finner flest, for hvis han er det, har finnene et problem som ikke er lite, men stort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..., jeg har aldri tatt mål av meg til anlegge en by, jeg sikter mye lavere, og det er nok også derfor jeg ikke starter kriger, jeg klarer meg med de byene som andre har anlagt, det holder for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herregud, folk er så enkle. De tror at alt blir bra bare de reiser til andre land. Hvis jeg skulle laget en brosjyre for egen regning, ville jeg ha oppfordret folk til å bli hvor de er. Det er billigere, og det er minst like mye å hente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv ikke NRK, statskanalen sender fakta om Finland i kveld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg av hele mitt hjerte gledelig hadde satt fyr på i all offentlighet. Det er ikke mye ved bøker som klarer å få fram sinne hos meg, men disse bøkene gjør det...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så flott når venner, bekjende og ukjende legg ut ein heil haug av bøker på Facebook og blogger, og skriv at dei skal seljast. Alle bøkene på denne lista kosta mellom 5-35 kroner. Eg fekk karra til meg fire bøker som eg har tenkt at eg skal skaffe meg. Alt saman for 80 kroner :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fvonk" av Erlend Loe
 • "Volvo lastvagnar - roman" av Erlend Loe
 • "Maria og José" av Erlend Loe
 • "Stille dager i Mixing Part" av Erlend Loe
 • "Vareopptelling" av Erlend Loe
 • "Slutten på verden slik vi kjenner den" av Erlend Loe
 • "Kurt 3" av Erlend Loe
 • "Kurt koker hodet" av Erlend Loe
 • "Kurt quo vadis?" av Erlend Loe
 • "Muleum" av Erlend Loe
 • "L" av Erlend Loe
 • "Kurtby" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket