Bli sint!

av (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Arneberg 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (11 terningkast.)

69 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Emilie Fredrikke Langbråthen-Tveits eksemplar av Bli sint!

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne pamfletten oppfordrer forfatteren lesere til å bli indignert over og å engasjere seg mot urett som begås i verden rundt dem. Blant de problemene han peker på er finanskapitalen og bankenes utskeielser, behandlingen av innvandrerne, og Israels politikk på Gaza-stripen. Med bidrag av Anders Heger Vigdis Hjorth og Bernt Hagtvet.

Omtale fra forlaget

Stéphane Hessels Bli sint! (Indignez-vous!) er i løpet av kort tid blitt et fenomen som i disse dager tar Europa med storm. Denne lille pamfletten er lim til noen av samtidshistoriens mest avgjørende øyeblikk og dessuten en oppfordring til alle unge om å tørre å tro at verden kan forandres til det bedre - og at vi må stå opp for det vi tror på. Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint! Boken har ført til en folkebevegelse i hele Europa og i store deler av Nord Afrika. Stéphane Hessel er også blitt kalt "en Gandhi i vår tid". Hessel var aktiv i motstandsbevegelsen under den andre verdenskrig, og risikerte sitt liv i kampen mot nazismen. Han utviste stort mot og list, og overlevde både farlige oppdrag som spion og i konsentrasjonsleire. Forord av Anders Heger, Bernt Hagtvet og Vigdis Hjorth

Bokdetaljer

Forlag Arneberg

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788282200462

EAN 9788282200462

Språk Bokmål

Sider 62

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 2 4 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"It was the best of times, it was the worst of times"Charles Dickens i A tale of two ciries

Godt sagt! (4) Varsle Svar

At jøder selv kan begå krigsforbrytelser, er ikke til å holde ut. Dessverre inneholder historien få eksempler på folk som lærer noe av sin egen historie.

Stéphane Hessel

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den verste av alle holdninger er likegyldigheten, det å si: "Jeg kan ikke gjøre noe med det, jeg klarer meg som best jeg kan." Den som oppfører seg slik, mister en av de vesentlige bestanddelene som utgjør det menneskelige. En av de uomgjengelig nødvendige bestanddelene, nemlig evnen til å bli sint og det engasjementet som følger denne evnen.

Stéphane Hessel

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne lille boka trekker spennet fra et annet av Europas skjebneøyeblikk - den annen verdenskrig - til samfunnspolitiske spørsmål i en annen tid, i en annen politisk virkelighet.: Palestinaspørsmålet. Menneskerettighetene. Velferdsstaten. Kampen mot nazismen og hverdagens små og store spørsmål et par generasjoner senere er bundet sammen via en enkelt manns livsskjebne. To ytterpunkter i det samme livet: En ung frihetskjemper og en eldgammel diplomat. Felles er et brennende engasjement - og en klippefast tro på at det spiller en rolle hva vi mener. Det har betydning hva vi gjør. For det er vår tid som er viktig - alltid. Det er her og nå som gjelder.

Det er dette som er så lett å glemme - i et liv som består av hverdager, av få eller ingen heroiske øyeblikk, av alt det alminnelige og tilsynelatende uviktige. Vi blir gående og tro at de store kampene tilhører andre mennesker, andre steder, andre tider. Derfor kan vi komme til å tro at det egentlig ikke så viktig hva vi gjør.

Men det er vi som bebor historien.

Det er vårt engasjement og våre handlinger som skal avgjøre hvordan morgendagen skal se ut.

Anders Heger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sartre lærte oss å si til oss selv: "Dere er ansvarlige i egenskap av å være individer." Det er et ultraliberalt budskap. Ansvaret til et menneske som verken kan henvise til en makt eller til en gud. Tvert imot må man engasjere seg i kraft av sitt ansvar som menneske.

Stephane Hessel

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En 93 år gammel fransk motstandsmann skriver en pamflett på 29 sider. Den er ikke spesielt glitrende skrevet. Innholdet er sentrert rundt argumenter, selv om tonen er båret oppe av en moralsk patos som er sjelden å høre i det samtidens mer kyniske Europa. Hessel tar et moralsk oppgjør med elitenes politiske og finansielle maktarroganse. Han angriper sosial og kulturell ulikhet, og han freser mot politisk likegyldighet. Han gjør det under henvisning til den franske motstandsbevegelsens holdninger i kampen mot nazistene. Alt dette har vi hørt før. Eller har vi? So what?

Bernt Hagtvet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg leser om norske fly som bomber i det fjerne Libya – vi er altså i krig, uten offer – på vår side.

Vigdis Hjorth

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis alle som intet har, ikke lenger viser oss hvor
mat blir solgt
kan man tro at intet vi trenger.
Men kommer vi og ikke kan betale
kan man vite hvordan det er.

Bertolt Brecht

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Øyne og ører ble til, universet kunne se og høre [..] Og så, for bare et øyeblikk siden, begynte noen små dyr som levde i trærne å ta seg ned på bakken. De begynte å gå oppreist og lærte seg å bruke redskaper, oppfant språket. Asken etter stjerneakymien var nå blitt til bevissthet. [..] For dette er noe av det hydrogenatomer kan utrette når de får til disposisjon femten milliarder år med kosmisk evolusjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den universelle menneskerettighetserklæringen står i gjeld til den universelle avskyen for nazismen og totalitarismen - og takket være vår deltakelse ble den også preget av motstandsbevegelsens ånd. Jeg hadde en følelse av at vi måtte handle raskt og ikke la oss lure av hykleriet i seierherrenes erklærte tilslutning til verdier som ikke alle hadde til hensikt å gå lojalt inn for, men som vi prøvde å tvinge på dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Filosofi, livssyn, religion, politikk o.l.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sivil ulydighet og andre politiske tekster" av Henry D. Thoreau
 • "Hva er filosofi" av Lars Fr.H. Svendsen
 • "Hva er idéhistorie" av Trond Berg Eriksen
 • "Herskap og tjenere" av Aslak Sira Myhre
 • "Verden som vilje og forestilling" av Arthur Schopenhauer
 • "Imperium - roman" av Christian Kracht
 • "Filosofiens historie" av Arne Næss
 • "Jeg og du" av Martin Buber
 • "Markedets makt over sinnene" av Bent Sofus Tranøy
 • "Krepsens vendekrets" av Henry Miller
 • "Vi burde alle være feminister" av Chimamanda Ngozi Adichie
 • "Skyld - stories" av Ferdinand von Schirach
Alle bokanbefalinger for dette verket