Med gilde smykker og kvasse sverd

bronse- og jernalder i Norge

av (forfatter) og Niels Hartmann (illustratør).

Gyldendal Tiden 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Hilde H Helseths eksemplar av Med gilde smykker og kvasse sverd - bronse- og jernalder i Norge

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historie Skandinavia

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fortellinger og faktastoff er spunnet rundt arkeologiske funn fra bronsje og jernalderen i hele landet. Du kan lese om sverdet som blir gitt i gave da den 15 år gamle sønnen på Blindheim blir giftet bort til Sola-herrens datter, om den nyskjerrige trellejenta Yrsa som sniker seg til å få et glimt av den hemmelige skatten på Åker, og om modige menn og ungutter som kjemper med sverd og spyd mot fiender som prøver å innta bygdeborgen. Det er beskrivelse av funn du selv kan oppsøke, bakgrunnsstoff og bilder som som forteller om hvordan livet kunne være for våre forfedre.

Omtale fra forlaget

Med gilde smykker og kvasse sverd. Bronse- og jernalder i NorgeSpennende norsk barnebok med fortellinger og faktastoff er spunnet rundt arkeologiske funn fra hele landet. Les om det fantastiske sverdet som blir gitt i gave da den 15 år gamle sønnen på Blindheim blir giftet bort til Sola-herrens datter, om den nysgjerrige trellejenta Yrsa som sniker seg til å få et glimt av den hemmelige skatten på Åker, og om modige menn som kjemper med sverd og spyd mot fiender som prøver å innta bygdeborgen.Hvert av de 11 kapitlene innledes med bilde og beskrivelser av et funn; en skatt, ruinen av en bygdeborg, et sverd, en båt og andre minner fra hele landet. Så følger en novelle basert på funnet og relevant fakta som setter funnet inn i en sammenheng. Boken gir en fasettert fremstilling av bronse- og jernalder i Norge: 1500 f.Kr.800 e.Kr. Ole Røsholdt (1940) er utdannet filolog og har undervist i gymnas og på Universitetet i Bergen. Han har tidligere utgitt flere spennende historiske faktabøker og romaner for barn og ungdom.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788247802380

EAN 9788247802380

Omtalt tid Jernalderen Bronsealderen

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 84

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er nå kun litt under 3 måneder igjen av 2016, så jeg synes det var på tide å starte en liste for 2017 med planlage prosjekt, og for å ha klar et sted å flytte over de jeg ikke rekker å bli ferdig med iår.


Godt sagt! (1) Varsle Svar