Til min sjæls veninde - kjærlighet i en koffert

fredprisvinner Christian Lous Lange og Bertha Manthey Lange

av (forfatter).

Kolofon 2021 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ellen E. Martols eksemplar av Til min sjæls veninde - kjærlighet i en koffert - fredprisvinner Christian Lous Lange og Bertha Manthey Lange

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Biografier o.l.

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

«Til min sjæls veninde» er en hyllest til kjærligheten og til fredspris.vinner Christian Lous Lange og hans familie. Samtidig er boken en hyllest til brevet som kilde. Korrespondansen mellom Christian Lous Lange og hans elskede Bertha Manthey Lange gjør det mulig å komme nært innpå dem og følge dem, fra de møtte hverandre i 1892 og fram til Christians død i 1938. Med sine egne ord beretter de her om sitt arbeid, sine meninger, tanker og følelser. To nordmenn har fått fredsprisen; Christian Lous Lange i 1921 og Fridtjof Nansen i 1922. Nansens bragder hører med til vår barnelærdom. Men allmennheten vet lite om Christian Lous Lange. Liksom denne fredsprisvinneren, har kjærligheten vært forsømt i forskningen. Boken er først og fremst en beretning om et langvarig kjærlighetsforhold gjennom en tid med store samfunnsmessige endringer, også når det gjaldt forholdet mellom kjønnene.

Omtale fra forlaget

«Til min sjæls veninde» er en hyllest til kjærligheten og til fredspris.vinner Christian Lous Lange og hans familie. Samtidig er boken en hyllest til brevet som kilde. Korrespondansen mellom Christian Lous Lange og hans elskede Bertha Manthey Lange gjør det mulig å komme nært innpå dem og følge dem, fra de møtte hverandre i 1892 og fram til Christians død i 1938. Med sine egne ord beretter de her om sitt arbeid, sine meninger, tanker og følelser.

To nordmenn har fått fredsprisen; Christian Lous Lange i 1921 og Fridtjof Nansen i 1922. Nansens bragder hører med til vår barnelærdom. Men allmennheten vet lite om Christian Lous Lange. Liksom denne fredsprisvinneren, har kjærligheten vært forsømt i forskningen. Boken er først og fremst en beretning om et langvarig kjærlighetsforhold gjennom en tid med store samfunnsmessige endringer, også når det gjaldt forholdet mellom kjønnene.

Bente Hartviksen er førstearkivar i Arkivverket. Hun har arbeidet i Arkivverket (Riksarkivet og statsarkivene i Hamar og i Oslo) siden 1980. Hartviksen er dr. philos. i historie (2007) med nordnorsk økonomisk historie som spesialfelt.
Stephan Sinding, To mennesker. Postkort Christian sendte til sin kone i juni 1907 som illustrasjon på deres forhold. Foto Nasjonalbiblioteket.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788230023143

EAN 9788230023143

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt person Chr. L. Lange Bertha Lange Manthey

Språk Bokmål

Sider 463

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket