Becks siste sommer

av (forfatter) og Miriam Lane (oversetter).

Press 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (47 terningkast.)

121 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lise Munthes eksemplar av Becks siste sommer

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Tyskland

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Becks liv er ikke noe å misunne ham. Det ble ingenting av musikerkarrieren, hans faste jobb som lærer kjeder ham, og kjærlighetslivet er en katastrofe. Men så oppdager han outsideren Rauli Kantas fra Litauen i klassen sin - et musikkgeni som både synger og spiller elgitar som en gud. Som manager for denne mystiske gutten prøver Beck en siste gang å bevise noe for seg selv, men han har ingen anelse om hva han begir seg ut på ... Becks siste sommer er en tragikomisk roman om tapte sjanser og gamle drømmer, om kjærligheten, Bob Dylan og en roadtrip til Istanbul. Om en magisk sommer der på nytt alt synes mulig - og der alt står på spill. Snål, morsom, klok og rørende.

Omtale fra forlaget

Benedict Wells' debutroman fra 2008 utgis endelig på norsk våren 2020. Becks liv er ikke noe å misunne ham. Det ble ingenting av musikerkarrieren, hans faste jobb som lærer kjeder ham, og kjærlighetslivet er en katastrofe. Men så oppdager han outsideren Rauli Kantas fra Litauen i klassen sin - et musikkgeni som både synger og spiller elgitar som en gud. Som manager for denne mystiske gutten prøver Beck en siste gang å bevise noe for seg selv, men han har ingen anelse om hva han begir seg ut på ...

Becks siste sommer er en tragikomisk roman om tapte sjanser og gamle drømmer, om kjærligheten, Bob Dylan og en roadtrip til Istanbul. Om en magisk sommer der på nytt alt synes mulig - og der alt står på spill. Snål, morsom, klok og rørende.

Benedict Wells har vært en av de virkelige store sensasjonene på det tyskspråklige bokmarkedet de siste årene. Etter godt salg av sine to første romaner, slo han definitivt gjennom med Ut av ensomheten, som lå sammenhengende i toppen av de tyske bestselgerlistene i nesten to år, og som ga ham bl.a. EUs litteraturpris. Wells har imponert både kritikere og bransjefolk - men fremfor alt har han nådd frem til helt nye lesergrupper. I Tyskland snakker man om Wells-leserne som en egen ny gruppe i markedet.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788232803392

EAN 9788232803392

Språk Bokmål

Sider 390

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 26 15 2 1 0

Bokomtaler

Siden jeg elsket ut av ensomheten av Benedict Wells ville jeg lese Becks siste sommer da den kom på norsk. Det var en helt annerledes leseopplevelse. Her er det en litt tragikomisk stemning, sære karakterer, og det handler mye om musikk. Dette var som å se en film i bokform. Veldig friskt og underholdende! Både rørende og komiske scener.

Beck er lærer, men har aldri gitt slipp på drømmen om musikken. Når han oppdager naturtalentet Rauli fra Litauen vil han hjelpe han opp og fram. Vennen til Beck, dørvakten og hypokonderen Charlie, har også en sentral rolle. Det er på grunn av han at de tre tar en uforglemmelig roadtrip fra München til Istanbul.

Forfatteren trer frem i teksten med små brev, og det hoppes litt frem og tilbake i tid. Jeg likte godt det grepet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Å, for noe tull. Alle bærer en slik tomhet i seg. Den er en del av livet. Men av og til er det kanskje nok støy til at du glemmer den; du er forelsket eller du stresser, men når det blir rolig rundt deg, så kjenner du den igjen. Og når det gjelder alle andre: De virker sannsynligvis alltid lykkeligere, men du er der jo aldri når de låser opp døra til leiligheten sin og synker alene ned på sofaen med et sukk. Det tomrommet inne i deg er det umulig å fylle. En må bare lære seg å leve med det... Du er lærer altså?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For første gang slo det Beck at han kanskje ville savne henne. Men han var ikke en kjærestetype, sa han til seg selv, han var tremånedersmannen, det var i hvert fall så lenge forholdene hans pleide å vare. Men nå var han ikke lenger sikker på om han ville være tremånedersmannen. Nå kunne han faktisk se for seg å bli seksmånedersmannen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En oversikt over leste bøker i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hard land - roman" av Benedict Wells
  • "Når sola vender tilbake, vil vi vite" av Leif Enger
  • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
  • "Lucy ved havet" av Elizabeth Strout
  • "Karolines kjærlighet" av Kim Leine
  • "Kjære Edward" av Ann Napolitano
  • "Gudmoren" av Ingar Johnsrud
  • "Veien ved Boolavaun" av Anne Enright
  • "X" av Pascal Engman
  • "Falsk natur" av Jane Harper
  • "Paradis" av Henrik H. Langeland
  • "Natten. Søvnen. Døden. Stjernene" av Joyce Carol Oates
Alle bokanbefalinger for dette verket