Vinylens historie

1

Norge 1958-1969

av (forfatter).

Schreibtisch 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Egil Kristiansens eksemplar av Vinylens historie - 1

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

SKREVET OM SERIEN:

«Praktbok» (Audun Vinger i Dagens Næringsliv).

«En av årets beste bøker» (Dagsavisen).

«Den grundigste avhandling om norsk platehistorie» (Bård Ose/NRK P13).

«Detter er og blir sentral norsk kulturhistorie»
(Geir Rakvaag)

En usedvanlig flott og påkostet bok! Den perfekte julegaven! Sterke kvinner i norsk pophistorie forsvant da menn skrev den. Dette er et av mange viktige poeng i denne nye bok-serien om vinylens historie. Det første bindet om Norge tar for seg både de store slagerne og de nye pop- og rockestjernene, fra Connie Francis, Nora Brockstedt, Lolita, Aretha Franklin og Wenche Myhre til Elvis, Little Richard, Cliff, Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones og Otis Redding. Men dette er også en bok for plate-samlerne, så en rekke temaer dekkes som alt fra freakbeat til Bergen Beat, Topp 100 de mest sjeldne singlene på 1960-tallet og Topp 100 de beste og viktigste LP-platene. Topp 100 POP-QUIZ inneholder boken også. Det første bindet følger plate-barometrene, hit-listene helt fra starten i 1958, men dette pioner-verket forteller også innledningsvis for første gang det historiske dramaet fra slutten av 1940-tallet fram til overgangen fra de store 78-platene til de små 45-platene, vinyl-singlene tok over, en periode med bl.a. "tango-feber", da Europa for en gangs skyld diltet etter Norge. VERDENS MEST BERØMTE BIKKJE? Avsløres i boken! Dette er først og fremst en visuell bok der du også får se bilder av alle de 204 slagerne som lå på topp på norske hitlister den gangen. Boken er ellers spekket med bilder av den historiske starten som viser hvordan historiens første og viktigste vinyl-plater så ut. Dette er det første av to bind om Norge. Senere følger to bind om Amerika, vinylens vugge, samt to bind om England, de to slager-stormaktene som skulle øve så stor innflytelse på Norge. Serien vil deretter gå videre med bl.a. "vinylens comeback" og den nye, store vinyl-trenden de siste ti årene.

Bokdetaljer

Forlag Schreibtisch

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788269007756

EAN 9788269007756

Serie Vinylens historie (1)

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 167

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket