Gullsmedens hemmelighet

av (forfatter) og Hege Hammer (oversetter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (17 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Daghilds eksemplar av Gullsmedens hemmelighet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jeg-personen har bare elsket ei kvinne i sitt liv: Celia. Etter en tre måneder lang kjærlighetsaffære i 1974 forlot hun han og etterlot han med knust hjerte. Akkurat slik hun selv fikk knust hjertet av en fremmed, en mann som forlot henne dagen før bryllupet hennes. 20 år seinere beslutter gullsmeden seg for å dra tilbake til sin fødeby for å eventuelt kunne få se Celia igjen. Han reiser på 1990-tallet, men ankommer fødebyen på 1950-tallet. Der møter han ei vakker, ung jente. De forelsker seg i hverandre, men kjærlighetsaffæren ender i katastrofe dagen før bryllupet.

Omtale fra forlaget

Gullsmedens hemmelighet er en dansende, bittersøt kjærlighetshistorie om to mennesker som møter hverandre og elsker hverandre flere ganger i livet, i ulike tidsfaser, men også en roman om hvordan kjærligheten ofte ikke har riktig «timing». En gullsmed går av toget i fødebyen sin etter flere tiårs fravær. Men noe er svært annerledes og kafeene er fulle av mennesker i 50-tallsklær. Da han får se sine egne purunge og forelskede foreldre, forstår han at toget har ført ham tilbake i tid. For lengst avdøde slektninger og barndomsvenners foreldre ler og svermer omkring ham. Og så oppdager han Celia, morens venninne, som han hadde en stormende, kort affære med, da han var 19 og hun noenogførti! Denne gangen er han godt voksen og hun svært ung, men fascinasjonen er den samme. Får kjærligheten en andre sjanse?Gullsmedens hemmelighet er en dansende, bittersøt kjærlighetshistorie om to mennesker som møter hverandre og elsker hverandre flere ganger i livet, i ulike tidsfaser, men også en roman om hvordan kjærligheten ofte ikke har riktig «timing». OM FORFATTERENElia Barceló (f. 1957 i Alicante, Spania) er professor i hispaniske studier. Hun elsker mysterier, hemmeligheter og overraskelser og regnes som Spanias førstedame innenfor science fiction-sjangeren. SITATER«En helt ekstraordinær litterær nytelse.» Frankfurter Allgemeine Zeitung«Den mest rørende, merkelige og vakre lille kjærlighetsromanen jeg har lest i hele mitt liv.» La Cope«En litterær perle.» Brigitte«Denne triste og urovekkende historien skjuler mer enn hva man ser ved første øyekast.» El País«Et lite smykke.» La Razón«En av de mest rørende og nydelige romanene jeg har lest de siste årene.» Lateral

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205341876

EAN 9788205341876

Språk Bokmål

Sider 95

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 4 3 0 0

Bokomtaler

Gullsmedens hemmelighet kan trygt sies å være en kjærlighetshistorie med særpreg. Kanskje ikke førstevalget for de som foretrekker realistisk litteratur uten krumspring, men for de som tar imot en tidsmessig vri med åpne armer kan dette være et boktips å ta med seg videre.
Gullsmeden, som er romanens jeg-forteller og hovedperson, oppdager plutselig at han har reist tilbake nesten 50 år i tid. Han får dermed mulighet til å gjøre kur til den samme kvinnen han en gang hadde et kort forhold til - egentlig 25 år senere! Kanskje har kjærligheten en sjanse nå som årene har modnet ham og gitt ham livserfaring, og hun fortsatt er ung, fri og sorgløs?

Sideantallet er beskjedent, men selv om romanen er kort og lettlest er den ingen lettvekter, den har et innhold som strekker seg utover de 97 boksidene. Språket er rent og melodisk, kapitlene er også korte og sørger for at sidene raskt blir lest og vendt om. De veksler smidig mellom 1952, 1977 og 1999, og bringer fram gamle minner og nostalgi i løpet av tidsreisen ved siden av den forunderlige kjærlighetshistorien. Plottet har som tidligere nevnt en magisk tvist over seg, som skaper et annerledes perspektiv og tanker rundt identitet, alder, kjærlighet og "timing". Hvor mye har alder egentlig å si? Og hvor mye kan en kjærlighetshistorie fra ungdommen bety?

Gullsmedens hemmelighet var vakker men også sørgmodig lesing. En liten smykkeskatt av en bok som gav melankolsk romantikk i hverdagen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "En vakker dag - roman" av Soudabeh Alishahi
  • "For deg, for deg alene - roman" av Line Nyborg
  • "En gang skal vi fortelle hverandre alt - roman" av Daniela Krien
  • "Et stjålet liv" av Nancy Richler
  • "Versjoner av oss" av Laura Barnett
  • "Dagen da min bestefar var helt - roman" av Paulus Hochgatterer
  • "Hver natt dør jeg - roman" av Helle Haugsgjerd
  • "Historien om en anstendig familie" av Rosa Ventrella
  • "Vi snakkes" av Laurie Frankel
  • "Vakre nederlag" av Jess Walter
  • "Tre sterke kvinner" av Marie NDiaye
  • "Olympias drøm" av Anita Shreve
Alle bokanbefalinger for dette verket