Islam og terrorisme

av (forfatter) og Håvald Slåtten (oversetter).

Proklamedia 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (8 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Therese Liers eksemplar av Islam og terrorisme

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg islams opprinnelse, trosgrunnlag, holdninger og tradisjoner, og gir innsikt i bakgrunnen for det vi leser om i avisene: Islamske ekstremister i blodig konfrontasjon med jøder og kristne i Midtøsten, USA, Afrika, Asia - og her i Europa.

Omtale fra forlaget

Dette er boken som har vært mye omtalt i media, og som ble delt ut til stortingsrepresentanter i 2003. Les den selv og gjør deg opp din egen mening. Forfatteren Mark Gabriel måtte forsake eget navn, arbeid og familieliv i Egypt ved overgangen fra å være muslim til å bli en kristen. Over 10 000 solgt i Norge.

Bokdetaljer

Forlag Proklamedia

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788271992156

EAN 9788271992156

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 2 3 0 0 0

Bokomtaler

Mark A. Gabriel er et pseudonym, som forfatteren har gitt seg selv. Hans virkelige navn var Mustafa, ifølge Wikipedia.
Islam og terrorisme ble skrevet og utgitt året etter terrorangrepet på World Trade center 11.september 2001. Derfor er selvsagt blant annet Osama bin Laden og al-Qaida selvsagt nevnt flere ganger i denne boka. Men han nevner også mange andre terrorledere og terroristgrupper.
Mark Gabriel var en tidligere topp professor i islamsk historie ved et av de beste islamske universiteter, muligens det øverste av dem alle, Al-Azhar-universitetet i Kairo, Egypt.
Han ble født inn i en muslimsk familie. - 12 år gammel kunne han resitere hele koranen utenat.
Dette er altså en forfatter som har god greie på det han skriver om.
Boka er meget informativ, har et lettforståelig språk og forklarer svært godt hva radikal islam er, og hele historien bak islam, og hvorfor islam så lett kan føre til radikalisering og terrorisme. Boka kan være nyttig for de som vil lære mer om hva islam virkelig står for.
En tidligere professor i islamsk historie, som begynte å stille spørsmål ved islams lære, ble arrestert og kastet i fengsel, torturert og nesten drept på grunn av sine kritiske spørsmål.
Han ble drapstruet av sin egen far etter at han sto fram som frafallen i 1994, og måtte derfor rømme fra Egypt.

Boka er delt opp i fem deler:
Del 1: MIN HISTORIE:
Denne delen handler om hvordan Mark Gabriels tidligere liv var, og hvordan han begynte å tvile, da han stilte spørsmål ved islam, ble arrestert og forfulgt og drapstruet, og om at han til slutt måtte flykte fra alt. Han konverterte til kristendommen. Mark Gabriel bor nå i USA, men kan aldri føle seg helt trygg for at ikke noen en dag vil prøve å drepe ham.

Del 2: TERRORISMEN HAR RØTTER I ISLAM:
Om kjernen i islamsk tro, menneskerettigheter under islam og hellig krig i koranen; dette er en fortettet historie om islam, som en svært undertrykkende og voldelig ideologi, utbrodert med mange vers fra koranen. Han forklarer hvorfor islam er så grunnleggende voldelig, med røtter i stammekulturen i det arabiske folket, - der det gjaldt å vise tydelig makt og sterke krefter overfor andre stammer.
Han tar også for seg desinformasjonen i media, hvordan islam fører Vestens mennesker bak lyset.

Del 3: FØLGER MUHAMMEDS EKSEMPEL:
Denne delen handler om arabisk kultur, som dro nytte av den gamle stammekulturens voldsmentalitet og praksis.
Terrorismen har røtter helt tilbake til det sjuende århundres Arabia.
Muhammed erklærte jihad - hellig krig, og jihads tre stadier. Jihad ble fullt utviklet i Muhammeds tid, og derfra kommer også at islam inneholder en stor og opprinnelig plan, nemlig at islam skal ta over og styre overalt i hele verden.
Løgn blir rettferdiggjort i kampen om å underlegge hele verden under islam. Bedrag godkjennes som krigstaktikk og som middel for å unngå problemer. Muhammed benyttet moskeer til krigsplanlegging og våpenlagring, noe de blir brukt til den dag i dag.
Han tar for seg Muhammeds liv og lære, og hvordan volden kom inn i islam. Bakgrunnen for den volden vi ser i dag, har dype røtter fra den gangen Muhammed levde og underla seg områder i Midtøsten, med rå makt og vold. Han forklarer også årsakene til mange av de konfliktene vi ser i den muslimske verden i dag.

Del 4: UTVIKLINGEN MOT DET MODERNE JIHAD:
Om terrorismens forfedre, fra år 600 til 1800, og om grunnleggeren av det moderne jihad.
Om filosofene bak jihad; det finnes flere bøker som inspirerer og leder dagens terrorister. De bruker ikke bare sitater fra koranen. Rekruttering til hellig krig skjer både på universiteter og i moskeer. I Egypt kontrollerer terroristgrupper egypriske universiteter. Iran gir inspirasjon til å kjempe for en ekte islamsk stat. De kristne i Egypt er mye utsatt for ran, vold, drap og diskriminering.
Mark Gabriel beskriver hvordan jihad spres som ringer i vannet, ut fra Egypt, med alle de forskjellige egyptiske militante islamistiske gruppene. Nå handler det om å angripe USA og Vesten, med alle midler.

Del 5: MUSLIMENE OG DE GODE NYHETENE:
Del fem kan sikkert være veldig nyttig hvis man er kristen og vil drive med vekkelse blant muslimer. Siden forfatteren selv ble omvendt fra islam til kristendommen, har han erfaring med denne prosessen for muslimer, som kan by på ganske mange forskjellige spørsmål og vanskeligheter, i og med at tradisjonene og levemåten i de to religionene er så forskjellige på mange måter.
En av de tingene Gabriel nevner flere ganger er det faktum at en muslim aldri kan være sikker på Allahs godkjennelse (bortsett fra gjennom martyrdom).
Men i Kristus, er frelse sikret for den troende: "Jeg har skrevet dette til dere som tror på navnet på Guds Sønn, slik at dere skal vite at dere har evig liv." (Joh 5:13)
Denne delen kunne godt ha bli tatt ut av boka og gjort om til et vekkelseshefte, men hele boka er nyttig for å få hele sammenhengen og overblikket, og er ikke tjukkere enn at den er lest ut på noen timer.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Islam er full av diskriminerende lære og praksis - mot kvinner, mot ikke-muslimer, mot kristne og særlig mot jøder. Hat er bygd inn i religionen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (8) Varsle Svar

Alle gode muslimer som lever etter Allahs lover og Koranen vil aldri velge lojalitet til det landet de er borgere av, fremfor lojaliteten til islam. [...] dette er hundre prosent islamsk lov.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er islam som idè og religion som står bak terrorismen - ikke muslimene. Også muslimene er ofre. Selv de 19 menneskene som kapret flyene og ble drept i krasjene 11.september, var ofre - ofre for selve forbryteren som er islam.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (7) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Islams endelige mål. Jihad utføres for å oppnå det endelige målet til islam. Og målet, det er å oppnå islamsk herredømme over hele verden. Islam er ikke bare en religion, men også et verdslig styre med jordisk makt og myndighet. Derfor dreier det seg alltid også om politikk. Islam lærer at Allah er den eneste autoritet. Derfor må alle politiske systemer ha sitt grunnlag i Allahs lære og ikke noe annet enn den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vestlige media har fleipet med muslimsk forståelse av paradis (himmelen) - menn som kan nyte jomfruer, drikke og andre ting - men det er langt viktigere å være klar over at å dø i jihad er den eneste måten muslimer er sikret adgang til paradis. Det er derfor vi ser at muslimer forlater sitt land for å slåss i hellig krig langt borte. Motivet er religiøst, noe som er langt farligere enn politisk motivering.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mennesker i Vesten har problemer med å forstå terrorister. De spør om de alle rett og slett er fullstendig forrykte.
Jeg kan forsikre at disse menneskene ikke er gale. De er heller ikke psykopater som har glede av å skade andre. Nei, de følger en lære, en filosofi, og når du først får satt deg inn i denne filosofien eller ideologien, vil ingen av handlingene deres overraske deg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Muslimer med lojalitetsfølelse til islam vil ha store problemer med å være lojale mot det landet de er borgere av hvis dette landet ikke er underlagt islam. En sann muslim mener at hele verden er hjemmet hans, og at han har en forpliktelse til å bidra til at hele verden underlegges islams autoritet. En sann troende av islam vil ikke dø for en flekk med jord som heter fedreland, men han er villig til å dø for islam og for islams hellige steder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Et vaklende Europa - vår skjøre sivilisasjon sett fra øst" av Carl Schiøtz Wibye
  • "Det nye Babylon - hvordan Vesten mistet sin storhet" av Hanne Nabintu Herland
  • "Mot nasjonalt sammenbrudd - Norge i masseinnvandringens tid" av Halvor Fosli
  • "Hymne til friheten" av Flemming Rose
  • "Fryktens makt - frihet eller taushet i terrorens tid" av Vebjørn Kroll Selbekk
  • "Advarsel - svenske tilstander i Norge" av Einar Haakaas
  • "Skjulte djevler - kriminalroman" av Eirik Jensen
  • "Terrorens rike - hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam" av Carl Schiøtz Wibye
  • "Sønn av Hamas" av Mosab Hassan Yousef
  • "Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet" av Halvor Fosli
  • "Da himmelen falt - om retten til å velge hvem man skal gifte seg med" av Nazish Khan
  • "Det internasjonale gjennombruddet - fra ettpartistat til flerkulturell stat" av Terje Tvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket