Sangam!

integrering og inkludering

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Therese Liers eksemplar av Sangam! - integrering og inkludering

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2011

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren ser på hva som skal til for å skape en åpen dialog mellom skole og hjem når det gjelder barn fra minoritetsmiljøer, preget av likeverd, deltakelse og ansvar. Hun gir råd om hvordan lærere og andre som arbeider med barn kan utvikle sin egen kompetanse i møte med andre, og på den måten bidra til å gjøre de norske kulturelle kodene lettere tilgjengelig for de mange barna som hver dag skal forholde seg til to ulike kulturer. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hva er integrering, og trenger den norske skolen i det hele tatt å bruke tid på dette? Uansett bakgrunn har alle elever rett til å bli sett og respektert. Når barn fra minoritetsmiljøer møter skolen, blir de ofte sett på som annerledes og behovstrengende. Samfunnet vil ha dem mest mulig norske, mens foreldrene i innvandrermiljøene konkurrerer seg imellom om å ha minst fornorskede barn. Drakampen mellom storsamfunnet og foreldrene påfører barna en indre "krig". Forfatteren tar opp ulike spørsmål og gir råd og vink om hvordan man kan utvikle egen kompetanse i møte med andre, og bidrar med dette til å gjøre de norske kodene lettere tilgjengelige for de mange barna som hver dag skal pendle mellom to ulike kulturer. Boken har også med et viktig bidrag fra Geir Johansen og Mette Gaarder. Johansen er områdedirektør i skoleetaten i Oslo, og Gaarder er rektor ved Lakkegata Skole i Oslo. De har lang erfaring med integreringsarbeid i skolen og med å se elever med innvandringsbakgrunn som en ny ressurs snarere enn et problem som må "tilpasses". Loveleen Rihel Brenna er indisk-norsk og oppvokst i Kristiansand. Hun blir ofte omtalt som integreringsekspert og benyttes som rådgiver for ulike departementer, helsevesen, skole og politi.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788276749373

EAN 9788276749373

Språk Bokmål

Sider 168

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.

Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)


Godt sagt! (4) Varsle Svar