Den lille vennen

av (forfatter) og Hege Hammer (oversetter).

Tiden 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (47 terningkast.)

184 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

littymses eksemplar av Den lille vennen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Harriet vokser opp i en liten landsby i Mississippi, i skyggen av sin avdøde bror, som ble funnet hengt i familiens hage da Harriet bare var en liten baby. Mange år senere bestemmer hun seg for å finne ut hvem som drepte broren. Hun vil ha hevn.

Omtale fra forlaget

Suksessforfatteren Donna Tartt er endelig tilbake med en roman i det virkelig store formatet. Den lille vennen er en bred episk roman og handler om en familie som blir rammet av en forferdelig tragedie. Sønnen blir bestialsk myrdet hjemme i hagen i Mississippi, og familien går nærmest i oppløsning av sorg og fortvilelse. Den før så trygge amerikanske familien får livene sine snudd på hodet. 12 år gammel bestemmer den drepte guttens søster seg for å finne ut hvem som myrdet broren, og hvorfor dette skjedde. Hun vil ha hevn. Dette er en bok om en mørk og okkult verden der barn spiller en sentral rolle. Donna Tartt sier selv i et intervju: "Dette er en bok om barn, men ikke for barn". Romanen er en skikkelig pageturner for det store romanpublikum, om sorg, hevn, familiebånd og rettferdighet. Hovedbok i Cappelens Bokklubb i juni. Oversatt av Hege Hammer.Amerikanske Donna Tartt (f. 1963) fikk sitt gjennombrudd med den formidable suksessromanen Den hemmelige historien, om et college-miljø i Vermont i USA. Den lille vennen er hennes andre roman, som allerede har blitt en internasjonal bestselger.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788210049453

EAN 9788210049453

Serie Tiden pocket

Genre Krim

Omtalt sted Mississippi

Språk Bokmål

Sider 593

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 9 17 11 2 2

Bokomtaler

Harriet var bare en baby da broren, Robin, døde. Han ble funnet hengt i et tre i familiens hage. Det ble snart klart at det ikke dreide seg om uheldig lek eller selvmord. Robin ble drept.
Tolv år senere, bedriver Harriet sin egen etterforsking av brorens død. Hun vil ha hevn.
Harriets familie er full av eksentriske skikkelser, og nabolaget har både bøller, forbrytere, og predikanter å skilte med. Det vanskelige med etterforskingen, er at Harriet fremdeles er et barn, og de fleste voksne vil ikke snakke om Robin. De som vil, har intet nyttig å komme med, så Harriet blir ganske frustrert.

Synes denne er litt tung i forhold til andre bøker jeg har lest av forfatteren. Harriet og de andre er godt beskrevet, og det er også språket som trekker opp terningkastet. Det litt langtekkelige og slutten trekker ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Tenk om det brøt ut en epidemi i Alexandria, tenkte hun, og alle døde utenom meg? Da hadde jeg dratt til biblioteket for å bo der, sa hun til seg selv. Tanken var oppmuntrende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Edie fikk - med et stikk av smerte i brystbeinet - et skarpt og stygt marerittglimt av sin forestånde alderdom. Smerter i leddene, sløret blikk, konstant aspirin-ettersmak i svelget. Avskallet maling, tak som lekket, vannkraner som dryppet og katter som tisset på teppet og gressplener som aldri ble klippet. Og tid: tid nok til å stå i hagen i timesvis og høre på enhver bondefanger eller vinkelskriver eller "hjelpsom" fremmed som kom drivende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Helbrederen" av Antti Tuomainen
  • "Vepsebolet" av Patricia Daniels Cornwell
  • "Understrømmer" av Ann-Marie MacDonald
  • "Nattfilm" av Marisha Pessl
  • "Svart notat" av Patricia Daniels Cornwell
  • "Mord etter boken" av Val McDermid
  • "I for indisier" av Sue Grafton
  • "E for eksplosiv" av Sue Grafton
  • "De gjorde et barn fortred - roman" av Tove Ditlevsen
  • "Et hemmelig sted" av Elizabeth George
  • "Svart jente / hvit pike" av Joyce Carol Oates
  • "Siste fristelse" av Val McDermid
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver