Lang lysende elv

av (forfatter) og Knut Ofstad (oversetter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (57 terningkast.)

132 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Caroline H Heitmanns eksemplar av Lang lysende elv

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Topp anbefalinger

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år, og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave. Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. De to har ikke vært på talefot på flere år, og kollegaene i politiet vet ikke om forbindelsen, men Mickey uroer seg konstant for søsteren sin. Da Kacey forsvinner samtidig med at en rekke gateprostituerte blir funnet drept i distriktet, begynner Mickey på en stadig mer desperat jakt. En jakt som setter både jobben hennes og gutten hun er alenemor for, i fare, og som kaster lys over de to søstrenes barndom.

Omtale fra forlaget

«... en bok som kryper under huden og blir værende der lenge.» Elin Brend Bjørhei, VG (Terningkast 6)

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år, og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave. Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. De to har ikke vært på talefot på flere år, og kollegaene i politiet vet ikke om forbindelsen, men Mickey uroer seg konstant for søsteren sin.

Da Kacey forsvinner samtidig med at en rekke gateprostituerte blir funnet drept i distriktet, begynner Mickey på en stadig mer desperat jakt. En jakt som setter både jobben hennes og gutten hun er alenemor for, i fare, og som kaster lys over de to søstrenes barndom.

Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.

«Utrolig skremmende. Lang lysende elv er riktignok en seriemorderthriller med en overraskende vri mot slutten, men boka er like mye en sjeldent inntrengende skildring av fattigdommens og håpløshetens USA.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

«Gjør sterkt inntrykk (...) vårens mest spennende, originale og mest relevante spenningsutgivelse.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 6)

«Gripende om samfunnsproblemer og korrupsjon i amerikansk storby. (...) dette er mye mer enn en politiroman, det er først og fremst en roman om den lange, lysende elva av fortapte sjeler som alle de narkomane utgjør. Mickey er en grundig forteller, men hun holder igjen, og hver gang vi tror vi vet alt, avsløres nye lag i historien for oss.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Den er blant de beste jeg har lest i år.» Leif Ekle, NRK

«Rystende lesning. Unødvendig, håper jeg, å si at skumlesing forbudt.» Arild Rønsen, Nettavisen

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203269608

EAN 9788203269608

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 524

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 26 14 9 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke ferdig, men fikk behov for å melde at dette er en god bok, uansett hvordan man leser der. Etter min mening, og jeg ser at mange andre liker den godt. "Mare of Easttown" på HBO er i slekt med denne patruljekonstabelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Lang lysende elv av Liz Moore. Leseeksemplar fra Aschehoug

Mickey Fitzpatrick jobber som politi og kjenner godt til de fleste prostituerte og narkomane i distriket som hun jobber i. Søsteren hennes er en av dem, og hver dag er Mickey livredd for at det nettopp er søsteren som er en av de mange som har tatt overdose.

Jeg føler at jeg har lest mange lignende bøker den seneste tiden når det gjelder historiens fasit. Men for all del, boka er god den, ingen tvil om det - så løp og kjøp!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Irriterende oppførsel av hovedpersonen ødela leseropplevelse og spenning for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har fått svært gode anmeldelser, og det er en god historie. Men noen spennende krimbok er det ikke, jeg er totalt uenig i Dagbladets anmeldelse som kaller det en seriemorderthriller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søstrene Mickey og Kacey vokser opp hos mormoren etter morens død. Det er ingen enkel tilværelse, og Mickey må tidlig ta ansvar for lillesøsteren. Selv om de er fysisk like, er de to vidt forskjellige personligheter. Kacey havner alltid i trøbbel, mens Mickey er pliktoppfyllende og smart. Kacey starter sin kriminelle løpebane i tenårene, og ender opp som hardbarket narkoman. Mickey blir politi og alenemor til Thomas. Etterhvert brytes kontakten mellom søstrene, og Mickey frykter hver dag på jobben. Marerittet er å finne søsteren død, og nå har hun vært forsvunnet i godt over 1 måned.

Medrivende krim som veksler mellom fortid og nåtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dragemannen" av Garry Disher
 • "Mannen i tre deler" av Thomas Bagger
 • "Exit" av Belinda Bauer
 • "Sarek" av Ulf Kvensler
 • "Enkene" av Pascal Engman
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Dagen er kommet" av Ninni Schulman
 • "Perfect day" av Romy Hausmann
 • "Hjem til mørket" av Amy Engel
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Jente A" av Abigail Dean
 • "Ekte tigre" av Mick Herron
Alle bokanbefalinger for dette verket