Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 21 sitater

Det er ikkje slik, sa eg, at om eg ikkje seier stort, så er eg ordlaus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plutselig blir jeg så ufattelig trøtt. Det er ikke bare tempoet på jobben eller det overveldende høye antall saker jeg har som sliter meg ut. Det er det at jeg lurer på om noe av det jeg gjør, faktisk betyr noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du spring rundt med impulsene dine, dei kviler aldri i sitt jag etter inntrykk. Eg spring framfor deg og ryddar inntrykka bort, eg spring etter deg og ryddar i ruinane kvar gong eg blir for sein.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

.......hvis man slåss med feieren, blir man svart selv om man vinner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen svarer, og ingen andre ser ut til å bekymre seg, så jeg bestemmer meg for ikke å tenke mer over det. Prøve å følge Olafs råd om ikke hele tiden å følge med på alle andre, kjenne på andres stemninger, prøve å hold oversikten over hvem som føler hva når, det er ingenting som blir bedre av det, og han har selvsagt rett.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er nøyaktig to måter å bli vis på. Den ene måten er å reise ut i verden og se så mye som mulig av Guds skaperverk. Den andre måten er å slå rot på ett bestemt sted og studere alt som skjer der så nøye som overhodet mulig. Problemet er bare at det er komplett umulig å gjøre begge deler på én gang.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Men jeg har egentlig aldri syntes det er spesielt meningsfylt å diskutere innholdet i bøker. På en måte liker jeg bedre å se opplevelsen som noe mellom meg og forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen bakgrunnslarm, bare rene lyder. En traktor, en fugl, en hund, en stemme. Ingen lyd blandet seg i et mylder av andre lyder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Folk rotet seg inn i unødvendige løgner for å gjøre livet lettere, noe som bare førte til det motsatte. Alltid, nesten uten unntak.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Løgnen er kanskje som brennevin, tenkte jeg. Du må drikke jevnt for å skjule for deg selv at du drikker. Men kanskje har sannheten noe lignende ved seg. At en må drikke til flaska er tom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Arbeidsklærne hadde alltid vært svaret når livet jakta på meg. Komme meg ut i dagen, ta fatt, holde på, slite meg ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har sluttet å gi andre mennesker skylden for mine egne vanskeligheter. Det er en vei som ikke fører noe steds hen. Jeg har sluttet å være offer og begynt å ta ansvar for meg selv.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Men ingen kan høre ham rope når det bare er tankene som skriker om hjelp.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg ser på ham når han snur seg og går mot huset, ser på bakhodet, ryggen, og tenker at jeg antagelig har sett mer til baksiden enn fremsiden av Hallvard i løpet av alle årene vi har kjent hverandre. Alltid på vei et sted, ut og bort. Aldri inn og hit, til meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det aldri noen som sier det de mener, spurte han, og for første gang så jeg det utenfra. Jeg ristet på hodet, jeg tror ikke noen av oss vet hvordan man gjør det, tenkte jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har aldri ønsket å bli noe annet, jeg har aldri ordentlig skjønt spørsmålet. Hva vil du BLI ? Jeg ER jo, og har alltid vært.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"at man ikke har levd forgjeves dersom man har hørt fuglesang om våren, gresshopper om sommeren, insekter om høsten, eller lyden av fallende snø om vinteren."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men jeg må begynne med begynnelsen,hvis jeg kan finne den. Begynnelser er vanskelig å gripe fatt i. Akkurat når du tror har fått tak i en, ser du deg tilbake og ser en annen, tidligere begynnelse , og enda en før den igjen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lykken har nok med seg selv, den trenger ingen vitner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

[Det hendte] at grupper av barnehagebarn kom gående forbi, knapt høyere enn sauer, alle i likedanne refleksvester, ofte alvorlige, likesom trollbundne av foretakets eventyrlige karakter, mens alvoret til de ansatte, som raget gjeteraktige over dem, mer så ut til å grense mot kjedsomhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingeborg GJan Erik  OlsenWenche VargasStine Sevilhaugkjell kKjartanBeathe SolbergDolly DuckStig JohanCtinaHeleneAjiniakraMonica CarlsenBertykntschjrldLilleviTove Obrestad WøienHeidiTorill Elisabeth RevheimIngunn STanteMamieIdaTralteEmilie GeistMartine (@martineleser)Soffa86AnjaMarit HøvdeAtmanMaren Hjelle AuneIngrid Urdal StøleJulie StensethAnneWangLinn Charlotte EdstrømBenedikteKristin F. JørgensenAlice NordliEster SSimen "Boktimmy" IngemundsenHildeE .