Maurtuemordene

av (forfatter) og Nils Nordberg (oppleser).

Cappelen Damm 2014 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (87 terningkast.)

199 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Nina J.B.s eksemplar av Maurtuemordene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

krim og spenning

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format CD

ISBN13 9788202454234

EAN 9788202454234

Serie K2 og Patricia (5)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 45 30 7 0 0

Bokomtaler

Jeg er svak for denne typen rolige krim, og synes Lahlum behersker formen godt. Plottet, stemningen, framdriften. Det han ikke er så god på er det psykologiske, samt menneskeskildringer. Selv etter flere bøker kommer vi ikke under huden på K2 og Patricia. Vi får ingen særlig sympati og heller ingen spesiell lyst til å følge dem videre eller lære dem å kjenne. Og denne kjærlighetshistorien... Lite troverdig og kunstig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjarmerende som alltid. God og spennende intrige, synes jeg, men personskildringene er og forblir platte. Alle snakker på samme oppstyltede måte, men samtidig er det litt av sjarmen med Lahlum. Forsøkene på romantikk og erotikk er egentlig mest pinlige... Nils Nordberg leser som alltid med innlevelse og perfekt krimstemme. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ok plott men for omstendelig for meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

er veldig glad i K2 og Patricia, og Lahlum skuffer meg ikke. fin leseopplevelse, "rolig" krim fra 70-årne. smilefjes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kolbjørn "K2" Kristiansen og Patricia Louise I. E. Borchmann nr 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei krim i Agatha Christies ånd, lagt til Oslo på 70-tallet. Kanskje litt omstendelig og pertentlig, men det ligger vel i sjanger og tidskoloritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Idag har jag varit på författarträff på biblioteket på Gol och träffat Hans Olav Lahlum. Efter tjugo minuters tekniskt krångel fick han starta utan att kunna visa de bilderna som han hade med sig och som biblioteksbesökarna i Hemsedal hade kunnat få se. I alla fall var han kul med en synnerligen torr humor som jag uppskattar och det märktes att han har mycket innanför pannbenet. Detta var en helt ny bekantskap för mig som inte har TV men tydligen är han en riktig kändis. Han var med sina 42 år absolut yngst och förutom bibliotekarierna var jag den enda under sextio som mötte upp denna strålande solskensdag. Men ett trettiotal personer hade i alla fall kommit vilket är trevligt men när jag ifrågasatte att en gammal gubbe läst in böckerna hans som är skrivna i jag-form var det ingen som förstod detta. Själv tycker jag att en gammal gubbe gott hade kunnat läsa in böckerna om det hade haft en annan form, men när huvudpersonen är en ung man som har flickvänner blir det i mina öron konstigt . I jag-form alltså.
Nåväl. Det var givande att höra hans tankar bakom sina böcker och jag kommer att läsa dem allihop. Detta var min första och den får klart godkänt. Intressant är att tänka på Norge så som det var när jag var barn på 60 och 70 talet och det syntes att det var norskar som kom till Arvika då eftersom de hade annorlunda kläder och körde sämre bilar än vi svenskar. Så även när vi åkte över gränsen och köpte socker och margarin som var mycket billigare i Norge och vi fick se blå hus i Magnor. Det är trevligt att veta att folk måste vara hemma eller på jobbet för att de ska nås av telefonsamtal samt att kunskap inhämtas i uppslagsverk och andra böcker. Detta gillade jag men jag hade hellre velat höra boken inläst av ex Duc Mai Te även om den nuvarande inläsaren ÄR radioteater...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg hadde ikke ant at Helgesen hadde sterkt religiøse slektninger - og ønsket her og nå heller ikke å vite mer om dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har i tankene stått og ventet akkurat her hver kveld i flere uker. Nå, mandag 24. april 1972, er første gang jeg gjør det i virkeligheten også.
Armbåndsuret mitt viser ti på elleve. Kvelden er mørk og litt våt. Regndråpene i luften øker ytterligere min spenning. Da jeg gikk hjemmefra var jeg fortsatt i tvil om jeg kunne gjennomføre dette. Men idet jeg endelig sto her alene i regnet var all tvil som blåst bort. Den formuleringen var mer fiks enn jeg først forsto selv. Jeg ler litt for meg selv. Har alltid visst at jeg er skarpere enn folk flest aner.
Veien er på kveldstid enda mindre trafikkert enn jeg trodde. Jeg har stått her og ventet i snart ti minutter uten å se et menneske, og bare to personbiler har kjørt forbi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Målet er like mange som i 2014: minst 24 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

egen huskeliste for bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Isbjørngåten" av Hans Olav Lahlum
  • "Haimennesket" av Hans Olav Lahlum
  • "Sporvekslingsmordet" av Hans Olav Lahlum
  • "Svanemordet" av Hans Olav Lahlum
  • "Sneen var ren" av Hans Olav Lahlum
  • "Avklaringene" av Hans Olav Lahlum
  • "Søskenmysteriene" av Hans Olav Lahlum
  • "Kameleonmenneskene" av Hans Olav Lahlum
  • "De fem fyrstikkene - tre mordfortellinger" av Hans Olav Lahlum
  • "De fems tegn" av Hans Olav Lahlum
  • "Oppdraget - roman" av Hans Olav Lahlum
  • "Skipet med det onde øye" av Kurt Aust
Alle bokanbefalinger for dette verket