Skinnet bedrar

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (104 terningkast.)

199 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Ann-Irens eksemplar av Skinnet bedrar - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/spenning

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Idyllisk sommer, mørke hemmeligheter

Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden, Folgefonna lyser hvit i det fjerne, morellene er i ferd med å modnes. En tidlig søndag formiddag blir seksårige Anders observert gående i pysjbukse langs hovedveien. Det er det siste noen ser av ham.
Likevel meldes ikke Anders savnet før dagen etter, og da er det storesøsteren, 12-årige Ina, som ringer lensmannskontoret.
Den forsvunne lille gutten setter hele Hardanger-bygda Øystese på hodet, og lensmann Bengt Alvsaker må utsette sin egen ferie ... den ferieuka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang. I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter. Hemmeligheter som altfor mange har grunn til å holde skjult.
"... en forrykende og faktisk ganske opprørende finale. Skinnet bedrar kan love godt for det som (selvsagt) er tenkt som en ny krimserie fra fagre Hardanger ". Sindre Hovdenakk, VG
Skinnet bedrar er krim for den som er lei av tullete overdrivelser, eplekjekke replikker, og hauger med lik. I et finstemt, ofte poetisk språk, får vi isteden både vestlandsnaturen og menneskenaturen servert i akkurat passe porsjoner. Dette er godt gjort, og vitner om at forfatteren mener alvor, ikke bare når det gjelder å smi en spennende fortelling ... Som første bok ut i en planlagt serie, er dette en meget solid grunn å bygge videre på. Det skal bli spennende å følge denne forfatteren videre.Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

"Dette er krim av godt merke. Matre har et perfekt språkøre for sjanger og politisjargong, karakterene er interessante, og den intime måten hun skildrer miljøet og naturen i den lille Hardangerbygda på, gir romanen en fascinerende og troverdigramme."Kjersti Gullvåg, Hamar Arbeiderblad

"... forrykande krim med overraskande slutt. Ja, eg kjenner meg tolleg trygg på at forfattaren har fleire bøker til på beddingen, og så det er sagt, eg ser fram til å følgje Matre vidare."Bjarn

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205501317

EAN 9788205501317

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Kvam

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 54 30 4 1 0

Bokomtaler

Spennende bok! Dette er en krimroman, men samtidig en reise inn i sinnet til 12 år gamle Ina som har et altfor stort ansvar lagt på skuldrene sine. Agnes Matre skildret Ina på en praktfull måte, og jeg er oppriktig trist over ikke å få være med Ina videre i livet. Boken har et imponerende persongalleri og gode historier som illustrerer hvordan bygdedyret raskt kan bli en del av politiarbeidet om en ikke legger fordommene bort. Det er lite som mangler på toppkarakteren her.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ina er 12 år, og har ansvaret for å passe på lillebroren Anders, som er 6.
Etter enda en av farens elleville fester, står Ina tidlig opp for å rydde. Da hun legger seg igjen, får Anders lov til å ligge sammen med henne. Han er redd når faren er full.
Ina forsover seg, og Anders er borte. Sannsynligvis hos nabokona som han pleier.
På sin tidlige sykkeltur møter lensmann Bengt Alvsaker Anders. Han går i veikanten i pysj og crocs. Anders skal til nabokona, og Bengt sykler videre. Dagen etter melder Ina broren savnet.
Leteaksjonen setter den lille vestlandsbygda på hodet, og det er ikke alle hemmeligheter som tåler dagens lys...

Nok en knallgod thriller fra forfatteren. I tillegg belyser den viktigheten av å bry seg og å tørre å si fra til de rette instanser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sterkt og vondt om omsorgssvikt. Spennende, velskrevet kriminalroman. Les gjerne mer her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En spennende retning.

Noen barn får for mye ansvar
Lille Anders forsvinner på morgenkvisten i Øystese. Handlingen foregår i 2015 og storesøsteren hans, Ina får skylda, spesielt av faren. Når faren er hjemme fra jobb, bryr han seg mer om flaska enn sine egne barn. Moren deres er ute av bilde og har vært det lenge. Tolvårige Ina er den som sitter hjemme med ansvaret, både for faren og lillebroren, Anders. Hun prøver så godt hun kan å holde familien samlet uansett hvor mye kjeft hun får. Hun og Anders har alltid hatt et godt forhold til Bengt som bor i strøket. Han er lensmann og da det blir for mye for Ina, selv om hun prøver å være den sterkeste, kontakter hun Bengt. Hun vil ha ham på saken angående lillebroren sin, selv om Bengt egentlig har sommerferie. Lensmann Bengt Alvsaker har sine egne problemer da det er planlagt et besøk av hans sønn som han aldri før har møtt. Han må prøve så godt han kan å skape et bånd til sin egen sønn, og samtidig prøve å finne seks år gammel gutt som er sporløst forsvunnet.

Dette er tredje bok av Agnes Lovise Matre. Før har hun skrevet romaner og nå tar hun en kriminell vending, noe som fungerer veldig bra. Dette er en frittstående oppfølger til Kledd naken. Skinnet bedrar kan fint leses som enkeltstående, men hvis du har planer om å lese Kledd naken, råder jeg deg heller å lese Kledd naken først, da Skinnet bedrar inneholder en spoiler.

Idyllisk bygd rammes av en dyster sak
Skinnet bedrar er en svært stødig kriminalroman som består av et troverdig persongalleri, som også er lett å se for seg. Skinnet bedrar inneholder også en spennende historie og gode miljøbeskrivelser. Det er lett å tro at vakre steder, spesielt små tettsteder er trygge steder der det ikke skjer noe forferdelig, men det kan også ramme idylliske steder. Man må ikke la seg lure. Det kan skje noe når som helst og hvor som helst. Man har bare lett for å glemme det, spesielt når man befinner seg i vakre omgivelser.

Selve historien er ikke særlig original. Det er en type krimhistorie man har lest "mange ganger før" og dermed bringer ikke boka noe nytt i sjangeren, og det skal jo godt gjøres. Det boka vinnner på er korte og effektive kapitler som gir leseren en fin og jevn flyt, man vil gjerne lese noen kapitler til før man tar seg en pause fra lesingen, og man får også sympati for mange i persongalleriet. De er veldig menneskeliggjorte, og man blir kjent med deres gode og mindre gode sider. Alle mennesker har sine svakheter, og likevel gjør man så godt man kan.

Skinnet bedrar er ingen minnerik leseopplevelse som hjemsøker en lenge etterpå, men Matre gir et godt førsteinntrykk som fersking innen krimsjangeren. Til tross for at boka ikke fører noe nytt, er det spennende lesing og lesingen går nesten av seg selv. Man vil stadig vite hva som skjer for å se om man har rett eller ikke. Man er nysgherrig fra start til slutt og det får hun et pluss for.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min nye favorittforfatter.
Litt enkelt språk av og til, men det gjør ingenting når innholdet er så til de grader i toppklasse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En riktig creepy krimroman med den mengden dulgt uhygge som jeg liker svært godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følelsene som beskriver denne boka er spenning og sinne. Bra og troverdig! Og jeg får vondt av å tenke på alle de der ute som lever under like kår!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet krim fra fagre Hardanger. Godt språk, lite klisjeer og en overraskende slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I anledning verdens bokdag 2018 presenterer vi seks ganske forskjellige bøker av norske forfattere.
https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/lesetips-til-verdens-bokdag-2018


Godt sagt! (2) Varsle Svar

De 11 mest populære bøkene for voksne på Tysvær folkebibliotek 2017


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Iskald - kriminalroman" av Agnes Lovise Matre
 • "Uvigslet jord - kriminalroman" av Agnes Lovise Matre
 • "Konfirmanten" av Bernard Minier
 • "Død manns tango - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Hjerteknuser - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "Til døden - du skal ikke bryte ekteskapet" av Agnes Lovise Matre
 • "Hvil i fred" av Sofie Sarenbrant
 • "Vargtimen - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "Djevelens yngel" av Myriam H. Bjerkli
 • "Tre dager" av Anders Roslund
 • "Rotvelte" av Tove Alsterdal
Alle bokanbefalinger for dette verket