Den umulige friheten

Henrik Ibsen og moderniteten

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Stian Dalbergs eksemplar av Den umulige friheten - Henrik Ibsen og moderniteten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bøker om litteratur

Lesedato

2010

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar utgangspunkt i Henrik Ibsens verk, og ser på individenes erfaringer i perspektiv av de omfattende sosiale endringene som fant sted i andre halvdel av det 19. århundre. I boken beskrives hvordan Ibsens fremstilling av disse erfaringene fremdeles har gyldighet. Forfatteren tar opp sentrale spørsmål fra Ibsens drama, som hva frihet og individ er, og om det er individene eller samfunnene rundt dem som er splittede og disharmoniske. Med stikkordsregister og litterært register. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Om Ibsen som det moderne samfunns dramatiker og skaperen av det moderne drama Den umulige friheten plasserer Ibsens forfatterskap i en sosial- og idéhistorisk sammenheng. Boken viser hvordan Ibsens dramatikk er en tolkning av de erfaringer som attenhundretallets europeiske modernisering innebar i samfunn, politikk, familieforhold, følelser og fornuft. Ibsen var det moderne samfunns dramatiker, og han skapte det moderne drama. Det er moderniteten som problem som gjør ham stadig aktuell over hele verden.Den sentrale spørsmålet i verkene dreier seg om hvorvidt et fritt samfunn av frie individer er mulig. Boken drøfter denne problemstillingen gjennom analyser av alle Ibsens viktigste dramaer fra Catilina til Når vi døde vågner. Den umulige friheten ser på Ibsens dramatikk i lys av utviklingen i europeisk samfunn og litteratur som helhet. Dermed blir også forholdet mellom teater og drama på den ene siden og romanen som genre på den annen et viktig tema. Ibsen var en europeisk forfatter, som skrev på norsk. Helge Rønning er professor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han har arbeidet med Ibsen i mange år, er rådsleder for Ibsensenteret og medlem av den nasjonale Ibsenkomiteen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205354814

EAN 9788205354814

Omtalt person Henrik Ibsen

Språk Bokmål

Sider 443

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (2) Varsle Svar