Trollvinter

av (forfatter).

Aschehoug 1980 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.38 (103 terningkast.)

509 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Ingvilds eksemplar av Trollvinter

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lest frem t.o.m 2008

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mummifamilien pleier å ligge i hi om vinteren. Men en gang våkner Mummitrollet og får ikke sove igjen. Han opplever vinteren for første gang. Alt er rart og fremmed, snøen, kulden, mørket og alle de rare vesener som hører vinteren til: Først og fremst Too-tikki, som skjuler en varm sjel og mye livsvisdom bak en tøff og barsk overflate, så isfruen, selve kulden, og Mummitrollets egen stamfar. Og endelig alle de som er for sjenerte til å vise seg ordentlig. Mummitrollet skjønner at han må klare seg selv, uten Mummimamma og hennes trygge verden.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1980

Format Innbundet

ISBN13 9788203102615

EAN 9788203102615

Serie Berømte bøker

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

49 45 8 1 0 0

Bokomtaler

Nydelig bok som forteller mye sant om det å være menneske. ANBEFALES for voksne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om Trollvinter hentet fra Tuula Karjalainens biografi om Tove Jansson: "«Toves bok Trollvinter (1957) er en bok om kjærligheten til og forelskelsen Tuulikki Pietila. Den kom ut etter deres første år sammen. Tove takket Tuulikki Pietila for tilblivelsen av Trollvinter idet hun i mars 2000 skrev: Det var fullt og helt Tootis fortjeneste at jeg klarte å skrive Trollvinter.»Tuulikki lærte henne å forstå vinteren, akkurat som det fortelles i boka.» Mer om boken mv i dette blogginnlegget

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mumietrollet våker om vinteren og opplever en helt annen verden. Historiens verdi ligger ikke i selve fortellingen - selv om den er både underholdende og morsom, man vet aldri hva som skjer, men om vesnene som befolker historiene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk bok hvor man kan føle trollvinteren på kroppen om man er liten eller stor. Pleier å lese den med sønnen min hvert år for å "mane" fram våren. Et fast ritual

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

-En må oppdage alle ting selv, og komme seg igjennom det helt alene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alt er meget usikkert, og det er nettopp det som beroliger meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var rart, sa ekornet forbauset. Den pappkartongen var her ikke før. Det må være noe galt med den. Eller så er det gal hule. Det kan også være at jeg er et galt ekorn, men det vil jeg helst ikke tro.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

-Tenke seg til, sa Mummimamma og myste mot solen. -Livet er nå allikevel vidunderlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De største støvdottene som hadde rullet seg runde og personlige, pleide Mummitrollet å bære ut på verandaen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I grunnen burde denne vinterfortellingen slutte akkurat nå. Dette med den første vårnatten og stormen som farer inn i stuen, er jo en flott avslutning, og så kunne alle selv finne ut hvordan det gikk etterpå. Men i virkeligheten ville det være å lure dere. For du kan tross alt ikke være helt sikker på hva Mummimamma sa da hun våknet. Og om stamfaren fikk lov til å bli boende i kakkelovnen. Og om Snusmumrikken rakk å komme tilbake før boken var slutt. Og om Mymlen hadde klart seg uten pappkartongen. Og hvor Too-tikki bodde når badehuset ble ordentlig badehus igjen. Og en masse andre ting Det riktigste er nok å fortsette. Fremfor alt er isløsningen viktig, den er altfor dramatisk til at vi kan hoppe over den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kan ikke klatre i taustige, erklærte en gammel Homse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke noe annet enn vær og vind, jeg er en del av snøstormen, tenkte Mummitrollet og slapp taket. Det er nesten som om sommeren. Du slåss med bølgene, og så snur du og lar deg bære innover i brenningen, seiler av gårde som en kork med masse små regnbuer i bølgeskummet og lander lattermild og litt passe redd i sandstranden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaså, jeg er reddet, sa Mummitrollet og følte seg litt snytt. - Det er jommen synd at det spennende alltid er over når man ikke er redd for det mer, men endelig kunne ha det gøy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Himmelen var nesten svart, men snøen var lysende blå i måneskinnet. Havet lå og sov under isen, og langt nede mellom røttene i jorden drømte alle småkrypene om våren. Men det var langt fram, for året hadde ikke kommet lenger enn et stykke over nyttår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste med bøker som handler om jul eller på en eller annen måte får meg i jul/vinterstemning. Noen leser jeg i hvert år, andre ikke:) Ha en fin førjulstid.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Det har slått meg at det er veldig synd at finsk litteratur er så ukjent i Norge, derfor har jeg laget denne listen, hvor jeg har tatt med finske klassikere og bestselgere som enten er oversatt til norsk, svensk eller engelsk. Mange av bøkene har jeg dessverre bare fått lest deler av, eller jeg har såvidt begynt på dem. Skal komme med mer utfyllende kommentarer så snart jeg har lest ferdig de bøkene jeg har begynt på:) Og kom gjerne med forslag hvis det er bøker dere mener burde være på denne listen^^


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er bøker som ihvertfall gir meg julestemning.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tove Jansson er mest kjent for sine bøker om Mummitrollet som er blitt tvserie, tegneserie og er blitt en del av populærkulturen . Det som er mindre kjent er at hun har skrevet mange gode bøker som passer for voksne.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.

Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lista er laget i forbindelse med utstilling i biblioteket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

De 100 bøkene som ble kåret i Århundrets Bibliotek


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøker eg har lese, og deretter sett på film/TV.

I tillegg til mi eiga, kortfatta meining, har eg satt opp ei oversikt med 2 terningkast/"rating" per film (frå IMDB, Rotten Tomatoes) + 2 terningkast/"rating" per bok (frå Bokelskere og Good Reads).


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barnebøker stående i bokhylla. Kom gjerne med anbefalinger!
(Prøvde å legge bøkene alfabetisk, men ser ut som de hopper litt rundt av seg selv.)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver