Jenteloven

av (forfatter).

Cappelen Damm 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.37 (54 terningkast.)

135 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anne Mette Lies eksemplar av Jenteloven

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ungdomsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren. Borte fra alle hun kjenner, finner hun trygghet i en gjeng tøffe jenter. Først når gjengen vil ha noe tilbake, oppdager Saga ar de styres av et sett indre lover, og straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

Omtale fra forlaget

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren. Mens hun venner seg til den nye bytilværelsen, oppdager hun at faren har forsvunnet. Hun finner trygghet i en gjeng tøffe jenter som tar henne med inn i en hverdag av spenning og grensesprenging.


Når jentene vil ha noe tilbake, oppdager Saga at de styres av et sett lover, og at straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788202287634

EAN 9788202287634

Språk Bokmål

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 21 15 4 5 1

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Saga ringer Lene igjen. Det svarer i den andre enden akkurat idet hun skal til å avbryte anropet. - Hallo? Stemmen minner og noe langt tilbake. Om magedans og latter, og samtaler gjennom høy musikk på kafeen. - Det er meg. Saga. Ordene er ustøe. Hun venter litt, slik at Lene skal få tid til å legge på hvis hun vil. - Hei. Stemmen er trøtt, men ikke sint. Heldigvis ikke sint. Saka får mot nok til å fortsette. - Jeg... jeg ville bare si unnskyld. Det var ikke meningen at det skulle bli sånn. Men... alt har gått utrolig galt. Jeg vet det ikke hjelper nå, men jeg ville bare du skulle vite at jeg angrer og... jeg hater at jeg har vært så feig! - Det er greit, sier Lene toneløst. - Det er min skyld også, jeg fikk deg inn i det. Saga stopper. Hun hadde ventet skjellsord og sint hyling. - Hva mener du? - Jeg veit hvor lett der er å bli revet med. Jeg burde ha sagt noe, eller sørga for at du ikke møtte dem i det hele tatt, sukker Lene. - Hva skjer nå? Saga forteller alt som har skjedd. Lene lytter. Akkurat som første kveld på Medusa. - De er livsfarlige. Aisha kan finne på hva som helst, og gir seg ikke. Det veit du. Si fra til noen. Få tak i hjelp, sier Lene rolig. - Du klarer det ikke alene. - Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne være så dum, sier hun spakt og ser ut gjennom stuevinduet. - Dansingen din og... Stemmen til Lene blir kraftigere: - Vi tar det senere. Det viktigste nå er at du kommer deg unna. Greit? Det er stille noen sekunder. - Greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
 • Vi hørte alt gjennom callinganlegget, gjentar Hoa tonløst. Øynene er matte. Men uvanlig målrettede skritt går hun fram og stiller seg foran Saga. Trekker opp ermene på den tynne, hullete genseren og legger armene i kors.
 • Sorry Aisha. Men de skal bli en familie. Og familie går foran alt. Saga stirrer inn i genseren som henger på Hoas spinkle skuldre. Noe er feil... Helt feil. Blikket til Aisha flakker rasende. Leppene bevrer, tausheten er skremmende. Røde flekker har dukket opp i ansiktet. Med ett eksploderer hun i vulkansk raseri.
 • VI ER FAMILIEN HENNES! brøler hun. - SAGA er familien VÅR! Kroppen rister av sinne. Aisha strammer grepet rundt pistolen, hendene hennes skjelver.
 • Dere skjønner ingenting! Dere tror dere klarer dere uten oss, men det kommer til å bli helt FORJÆVLIG! Dere veit faen meg ikke hva dere driver med! Hun tramper i gulvet så det klirrer i hyllene. Aishas hatske blikk veksler mellom Saga og Hoa. Hele ansiktet lyser ildrødt nå.
 • Sorry, gjentar Hoa.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er stille. Hun tastet løst på menyknappene. Delete all images? Tårene gjør synet tåkete. Nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv kjenner hun nervøsiteten sno seg rundt i mellomgulvet som en giftslange. De har rotet rundt i andres hjem, knust en rute og sparket ned en mann! Hva om paret likevel finner ut hvem de er? Kan hun bli politianmeldt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aisha sier alltid at venner skal gjøre sånn og være sånn, det blir nesten som lover man må følge. Noen ganger blir det bare litt for mye. Og jeg vil ikke bli med på alt hun sier…

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-Saga, sier Aisha bestemt. -Du klarer deg ikke uten oss. Stemmen er så mørk at den nesten er ugjenkjennelig: -Det er ikke plass til en unge nå, sier jeg. Vi er vennene dine, og venner kommer alltid først, husker du ikke det? Aisha stopper opp et par sekunder, før hun legger svakt til: -Enten er du meg oss, eller så er du død... Skjønner du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nå er Skam slutt. FOR GODT. Det nekter vi å godta, så her har vi samla en liste FULL av bøker for deg som elsker SKAM.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kaoskrigeren" av Annette Münch
 • "For slem til å være snill" av Charlotte Glaser Munch
 • "KK GID" av Janne Aasebø Johnsen
 • "Afrodite og døden" av Ritta Jacobsson
 • "Ingen som røyker hopper strikk - roman" av Linde Hagerup
 • "nyevenner.com" av May B. Lund
 • "Dby" av Taran L. Bjørnstad
 • "Juli" av Tania Kjeldset
 • "Sår" av Mariangela J. Cacace
 • "Alt jeg vil er å kysse deg" av Charlotte Glaser Munch
 • "Han bare falt" av Kjersti Scheen
 • "Linas kveldsbok" av Emma Hamberg
Alle bokanbefalinger for dette verket