Arvingen

av (forfatter) og Randi Fuglehaug (forfatter).

Aschehoug 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (26 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Angeleye88s eksemplar av Arvingen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ungdomsbøker

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli skjebnesvanger om noen avslører Lenas store hemmelighet - den som fikk henne og familien til å forlate Horten og begynne et helt nytt liv i hovedstaden.

Arvingen er en moderne kjærlighetshistorie om å leve med sine tabber, om å overvinne frykt - og om å være konge i sosiale medier.

Arvingen er første bok i serien Halve kongeriket.

«Arvingen er en sosial våt drøm av en ungdomsbok: Det er Gossip girl møter Mette Marits historie, møter Lille Marius' ungdomstid møter Skam». Oda Faremo Lindholm, VG (Terningkast 5)

«Ungdomsromanen Arvingen er en moderne Askepott-fortelling fra nabolaget til TV-serien Skam. Ikke rart forlagene sloss om denne boken.» Anne Cathrine Straume, NRK

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788203268229

EAN 9788203268229

Serie Halve kongeriket (1)

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 12 9 3 0 0

Bokomtaler

Glimrende underholdning!
Hva skjedde i Horten som gjorde at 17 år gamle Lena og familien måtte flytte til Oslo? Det får vi etter hvert nøstet opp i, mens Lena finner seg til rette på ny skole. Men det er ikke en hvilken som helst klasse hun begynner i. Hun går i klasse med tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe! Lena som egentlig vil holde lav profil forelsker seg i kronprinsen, og han i henne. Forviklinger venter.
Veldig underholdene, humoristisk, varm og levende fortelling. Språket flyter så lett, personene og situasjonene er lett å se for seg. Man blir glad i Lena og familien hennes. Jeg vil være med på fest og hyttetur med kronprinsen og prinsessen og gjengen deres!
Håper ungdom oppdager denne boka! Jeg skal i alle fall formidle den høyt og lavt i biblioteket. Og jeg blir ikke overrasket om boka blir film.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lena skal starte på nytt. Hun og familien har flyttet fra Horten til Oslos beste vestkant. Et år for sent skal hun begynne på videregående. Det fine er at hun ikke kjenner noen, og ingen kjenner henne. Livet i Horten må glemmes, og ingen på den nye skolen må få vite hva som skjedde.
To av elevene i klassen kjenner hun likevel til. Det gjør resten av landet også; kronprinsen og tvillingsøsteren. At Lena og kronprinsen etterhvert faller for hverandre, byr på flere problemer. Kalle er opptatt av ærlighet, men Lena tør ikke å fortelle om de ulike hemmeligheten hun skjuler.

Jeg skal innrømme ar jeg var skeptisk. Boka har blitt hauset opp, jeg er ikke i målgruppa, og jeg trodde det hele kom til å være platt og enkelt. Grunnen til at jeg leser likevel, er at den er månedens bok i #carolinesbokklubb på Instagram. Nok en gang har Caroline truffet blink! Boka tok meg med storm fra første side omtrent. Språket er tilpasset ungdom, men det er godt skrevet, og slett ikke som jeg fryktet. Spørs om jeg må kaste meg over oppfølgeren også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Engasjerende mot slutten, men rimelig treg frem til det. Spennende å se om elevene liker denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

17 år gamle Lena flytter med familien til Oslo for å få en ny start. Der skal hun begynne på videregående og hvilken klasse er det hun havner i? Den med de kongelige tvillingene! Her er det høy merkeklær- og festfaktor, sosiale medier må kontrolleres strengt og vakter og sjåfører sirkler alltid i bakgrunnen. Men det hindrer ikke at kronprins Karl-Johan og Lena faller pladask for hverandre. Det er ikke problemfritt, for ikke bare har Lena en fortid som skandalemaker på Instagram, hun har også en ett år gammel sønn. Hvordan vil den nye klassen ta det? Lena bestemmer seg for å holde alt hemmelig.

Til å begynne med syntes jeg dette var ganske traurige greier. Lena juger og synes synd på seg selv, de andre er utapå-kule, det hele minner mest om Se og hør i bokform med rimelig flate karakterer. Men når ting begynner å gå galt (det MÅ det, jo!), tar det seg opp. Da viser personene begynnende selvinnsikt og utvikler seg. Dette er en stor hit hos målgruppa, og jeg ser godt hvorfor. Det er jeg som voksen som har lest for mye til å like starten. Så denne kan godt anbefales, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ønsker ikke alle ungjenter en eller annen gang at en ordentlig prins skal komme deres vei? I denne boka skjer nettopp det! Lena flytter fra Horten til Oslo og kommer i samme klasse som de kongelige tvillingene! Vi skjønner snart at det er både en og to grunner til at Lena og familien har flyttet...

Boka er bra skrevet, men akk så forutsigbar og en smule preget av historien om Håkon og Mette-Marit. Men jeg skjønner jo at jentene på ungdomsskolen liker denne og jeg kommer nok til å lese oppfølgeren også når den kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Drømmeprinsen" av Randi Fuglehaug
 • "Girlskate" av Steffen R. M. Sørum
 • "Alene gjennom" av Michael Stilson
 • "Aleksander den store - roman" av Peter F. Strassegger
 • "Mot stjernene er vi ingenting" av Lars Mæhle
 • "Glenn og skurkene" av Camilla Kuhn
 • "Ulf er uvel" av Rebecca Wexelsen
 • "Fra du så meg" av Eldrid Johansen
 • "Leo" av Katarina von Bredow
 • "Svart lego" av Kristin Hamran Storrusten
 • "Oppdrag abort" av Jenni Hendriks
 • "Ikke akkurat Lykke" av Monika Steinholm
Alle bokanbefalinger for dette verket